Mawda

Mawda (37) haar roots liggen in Soedan. Sinds 2010 woont ze in België. Mawda had al een diploma psychologie van haar thuisland. Bij GO! CVO Antwerpen leerde Mawda eerst Nederlands. Daarna werkte ze als vrijwilliger bij GAMS-vzw, een organisatie tegen de genitale verminking van vrouwen. Ze hielp bij het tolken en gaf emotionele steun. Mawda ondervond dat ze haar administratieve vaardigheden kon verbeteren. Daarom besliste ze om de opleiding Polyvalent administratief medewerker bij GO! CVO Antwerpen te volgen.

Mawda heeft ook 2 dochters: Marwa (12) en Mozna (8). Als mama vergt dat wel wat om alles te combineren. Maar ze weet waarvoor ze het doet: voor een betere toekomst voor haarzelf en voor haar kinderen. Dat geeft haar veel motivatie.

Mawda: “Aan alle mama’s zeg ik: “Geloof in jezelf. Je kan vaak meer dan je denkt!”. Opnieuw studeren vergt wel wat concentratie en structuur. Mijn man en ik maken een duidelijke agenda per week. Zo hoef ik zeker geen lessen te missen. Ik gebruik ook veel post-its in huis. Zo vergeet ik zeker geen afspraken voor de kindjes of mis ik geen deadline. Mijn man en kindjes helpen mee in het huishouden. Ik zorg er ook voor dat ik voldoende slaap, want ik heb mijn energie nodig. Ik deed mijn stage tijdens de vakantie. Ik schakelde daarom opvang in voor mijn kinderen. Ze gingen ook naar vakantiekampen.”

Bij GO! CVO Antwerpen sta je er nooit alleen voor. Er is een heel team dat je mee ondersteunt, zodat je diploma haalbaar wordt. Dat ondervond Madwa zelf ook.

Mawda: “Laat je helpen waar het kan. De leraren waren heel professioneel, maar ook heel vriendelijk. GO! CVO Antwerpen voorziet ook coaching. Frans bijvoorbeeld, vond ik heel moeilijk. De trajectbegeleiding coachte me. Daardoor had ik minder stress. Door de coaching behaalde ik toch nog een goed resultaat voor dat vak. Bij GO! CVO Antwerpen voelde ik me direct thuis. Ik kreeg er goed les, maar kon er even goed ook psychologische of emotionele steun vinden.”

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.