Wil je Nederlands leren? Wij helpen je met luisteren, spreken, lezen en schrijven. Volg een cursus Nederlands voor anderstaligen (NT2).

Wil je Nederlands combineren met een andere cursus (samen lezen en samen spreken,  naaien, theoretische rijlessen, koken, Op Stap, leren fietsen, sportcoach worden)? Kijk dan hier.

Je opleiding

Welke cursus/module is goed voor mij?

Wij hebben veel cursussen. Jij vindt zeker een module die bij jou past.

In module 1.1 (Breakthrough – RG1) en 1.2 (Waystage – RG1) leer je Nederlands spreken, luisteren, lezen en schrijven. De modules 1.2 M en 1.2 S (Waystage) doe je eerst samen voor je naar Threshold, RG 2 kan.

Vanaf richtgraad 2 (Threshold – RG2) zijn er mondelinge en schriftelijke cursussen. Je kiest voor een mondelinge of een schriftelijke cursus. Of je combineert een mondelinge en een schriftelijke cursus.

Je leert luisteren, spreken, lezen en schrijven in functie van je opleiding, je werk, de school van je kinderen, je gezondheid en je (gezins)administratie. 

In de mondelinge modules 3.1 (Vantage – RG3) en 4.1 (Effectiveness – RG4) perfectioneer je je gesproken Nederlands zodat je aan het einde van de opleiding op een normaal tempo over complexe thema’s kan praten.

In de schriftelijke modules 3.2 (Vantage – RG3) en 4.2 (Effectiveness – RG4) leer je steeds beter lezen en schrijven zodat je ten slotte lange leesteksten kan begrijpen en goed gestructureerde teksten kan schrijven. Let op: de modules 3.2 en 4.2 worden voor een groot deel online gegeven. Je hebt dus een computer en internet nodig. Als je dat niet hebt, kan je in ons open leercentrum komen werken of een aanvraag doen om een laptop van de school te lenen.

Wat is nu het verschil in deze niveaus? Wil je dit bijvoorbeeld weten voor ‘spreken’?  Klik hier, dan kan je dit bekijken en beluisteren.

Wanneer volg je les?

Je kan ’s morgens, ’s middags of ’s avonds les NT2 volgen bij GO! CVO Antwerpen.

Hoeveel keer ga je naar de les?

 • We hebben cursussen waar je 2 keer per week naar de les komt.
 • Maar er zijn ook intensieve cursussen van 3, 4 of zelfs 5 keer per week.
 • Bij sommige modules combineren we contactlessen met afstandslessen. Hierbij leer je thuis via je computer of tablet. Dat zijn onze gecombineerde cursussen.
 • Enkele modules worden volledig in afstandsonderwijs gegeven. Er is een vast wekelijks moment waarop we elkaar online kunnen spreken. 

Waar volg je les?

In Hoboken, Kapellen, Antwerpen, Deurne, Willebroek, Essen, Boom of Schoten

Wat is de prijs van een cursus Nederlands?

 • Dat hangt af van je situatie.  De mensen van het secretariaat geven je meer informatie.
 • Heb je een inburgeringscontract, inburgeringsattest, attest van OCMW of VDAB, breng dit dan zeker mee, zo kunnen de medewerkers op het secretariaat je tarief correct bepalen.

Extra oefenkansen

Volg je Nederlands bij ons en wil je extra oefenen? Dat kan via CVO Opstap.  Ontdek al hun activiteiten via de facebookgroep CVO Opstap.

Je kan ook extra oefenen in ons Open Leercentrum of OLC.  Daar kan je:

 • online oefeningen maken op de computers
 • afspreken met je collega’s om samen te werken
 • ondersteuning krijgen

En je kan thuis op je computer extra oefenen op ons Virtueel Open Leercentrum of V-OLC, bijvoorbeeld op grammatica. 

Wil je Nederlands combineren met een andere cursus (samen lezen en samen spreken,  naaien, theoretische rijlessen, koken, Op Stap, leren fietsen, sportcoach worden)? Kijk dan hier.

Lesplaatsen, data en inschrijven

Bekijk alle lesplaatsen en data voor de modules van deze opleiding via de knop hieronder. Je kan je ook rechtstreeks inschrijven.

Lesplaatsen, data en inschrijven

Hoelang duurt de opleiding?

De duur van je opleiding hangt af van je traject. De trajectbegeleiders maken met jou een individueel traject op maat.

Wat na je opleiding?

Heb je voldoende kennis van het Nederlands? Dan kan je ook verder studeren. Behaal bijvoorbeeld je diploma secundair onderwijs, leer een vreemde taal, volg een extra cursus.

Inschrijvingsinfo

Nog nooit Nederlandse les gehad? Of is de Nederlandse les meer dan een half jaar geleden? Leg een test af!

Als je nooit Nederlandse les volgde, leg je eerst een test af. Dat doe je ook als de Nederlandse les al meer dan een half jaar geleden is.

 • Woon je in de regio ‘Mechelen, Boom, Willebroek, Kapellen, Schoten of Essen, dan kan je dat doen bij het Agentschap Integratie en Inburgering’. Na de test stuurt het agentschap je door naar GO! CVO Antwerpen voor de inschrijving.  Bij GO! CVO Antwerpen betaal je ook het inschrijvingsgeld.
 • Woon je in Antwerpen, dan leg je een test af bij Atlas.  Bij Atlas schrijven ze je ook meteen in voor de cursus bij GO! CVO Antwerpen.  Je betaalt bij Atlas het inschrijvingsgeld.
 • Je kan je niet rechtstreeks inschrijven bij GO! CVO Antwerpen.
Al Nederlandse les gevolgd? Ga naar het secretariaat!

Heb je al Nederlandse les gevolgd in een ander CVO of CBE, kom dan naar één van onze secretariaten. Je moet in CBE niveau 1.2 behaald hebben.

 • Breng zeker je inburgeringscontract, inburgeringsattest, attest van OCMW of VDAB mee.
 • Breng je certificaten of attesten van de cursussen Nederlands mee.
 • Deze informatie vind je ook online terug in de LED databank.

Kom langs op het secretariaat. Wij helpen je graag verder.

Ben je een cursist(e) van onze school? Volg je richtgraad 3 of 4, dan kan je ook inschrijven via ‘Mijn CVO’. Bekijk hier het filmpje.

contact

Barbara

Trajectbegeleider NT2 (Fedasil)

03 376 12 00

Bavo

Trajectbegeleider NT2 (De Bosschaertstraat)

03 376 12 00

Bruno

Trajectbegeleider NT2 (Roosevelt, De Bosschaertstraat)

03 376 12 00

Elke

Trajectbegeleider NT2(Hoogboom)

03 376 12 00

Ilse

Trajectbegeleider NT2 (Schoten)

03 376 12 00

Ilse

Trajectbegeleider NT2 (Pastoor Vandenhoudtstraat, De Masten)

03 376 12 00

Inge

Trajectbegeleider NT2 (Fedasil)

03 376 12 00

Katrien

Trajectbegeleider NT2 (Boom, Willebroek)

03 376 12 00

Kris

Trajectbegeleider NT2 (Slachthuislaan, Ruggeveld)

03 376 12 00

Shana

Trajectbegeleider NT2 (Ruggeveld)

03 376 12 00

Spreek je nog geen Nederlands of heb je nog nooit Nederlandse les gevolgd? Ga eerst langs bij Atlas of het Agentschap Integratie en Inburgering. Je kan je niet meteen inschrijven bij GO! CVO Antwerpen.

Regio Antwerpen
Do you want to learn Dutch?
Apprendre le néerlandais?
هل تريد تعلم اللغة الهولندية ؟
¿Aprender neerlandés?

Regio Mechelen, Boom, Willebroek, Kapellen, Schoten en Essen 

Do you want to learn Dutch?
Apprendre le néerlandais?
هل تريد تعلم اللغة الهولندية ؟
¿Aprender neerlandés?

 • Op school of thuis les volgen.
 • Extra oefenen in het OLC of thuis via het Virtuele OLC.
 • CVO Opstap: interessante activiteiten buiten de school.
 • Samenwerking met OCMW, VDAB, bedrijven.

Info en inschrijvingen

Je kan je niet online inschrijven voor de cursussen NT2.

Meer info? Maak een afspraak via trajectbegeleiding.NT2@cvoantwerpen.be.

Een vraag over deze opleiding?
Ontdek onze andere opleidingen

Wat zeggen onze cursisten?

Monika

Cursist

"Ik startte meteen met lessen Nederlands voor anderstaligen toen ik van Polen naar België kwam. Dat vind ik nodig om goed te integreren. Zo kan je je ook behelpen bij de bank, het gemeentehuis enz. Als mama vond ik het belangrijk dat ik met de leraren van mijn kinderen en andere ouders kon communiceren tijdens oudercontacten of aan de schoolpoort. Ondertussen zijn mijn kindjes al wat ouder. Daarom vind ik het tijd om terug wat aan mezelf te denken. Ik wil heel graag een administratieve job. Ik heb graag veel contact met mensen. Daarvoor moet ik wel eerst nog beter Nederlands spreken en schrijven. Daarom heb ik me ingeschreven voor de vervolgcursussen van Nederlands. Ik volg twee keer per week les, maar je kan ook op je eigen tempo leren en kiezen voor intensieve lessen of minder lessen. Daarom heb ik me ingeschreven voor de vervolgcursussen van Nederlands. Ik volg twee keer per week les." Verder lezen

Mawda

Cursist

“Ik volgde zowel Nederlands voor anderstaligen (NT2) als de opleiding Polyvalent administratief medewerker bij GO! CVO Antwerpen. Als mama vergt dat wel wat om alles te combineren. Maar bij GO! CVO Antwerpen sta je er nooit alleen voor. Er is een heel team dat je mee ondersteunt, zodat je diploma haalbaar wordt. Bij GO! CVO Antwerpen voelde ik me direct thuis. Ik kreeg er goed les, maar kon er even goed ook psychologische of emotionele steun vinden.” Verder lezen

Sahil

Cursist

“Ik leer graag bij GO! CVO Antwerpen. De leraren zijn goed. Ze leggen het goed uit en helpen ons. Tijdens de les kan je nieuwe vrienden maken. Op school is er ook CVO Op stap. Zij doen uitstapjes en activiteiten. Zo kan je meer oefenen om Nederlands te spreken.” Verder lezen

Scroll naar boven