Getuigenissen

Veronique

"Ik vind het leuk om fotografie als creatieve uitlaatklep te hebben. De leraar geeft veel tips en we hebben een goede band met haar. Er is een juiste balans tussen theorie en praktijk. Nu fotografeer ik op de manuele stand. Het is fijn om zelf de instellingen te wijzigen en er de controle over te hebben. Dat zorgt voor mooiere foto’s. Soms doen we een foto-uitstap i.p.v. een avondles. Daar leren we ook veel van. Bovendien werken we ook met bewerkingsprogramma’s, zoals Adobe Lightroom. Het is fantastisch hoe je met dat programma je foto nog verder kan optimaliseren. Ik haal er veel uit."

<br />
<b>Warning</b>:  Illegal string offset 'alt' in <b>/home/customer/www/cvoantwerpen.be/public_html/wp-content/themes/flux-child/includes/getuigenissen-overzicht.php</b> on line <b>28</b><br />
h

Mawda

“Ik volgde zowel Nederlands voor anderstaligen (NT2) als de opleiding Polyvalent administratief medewerker bij GO! CVO Antwerpen. Als mama vergt dat wel wat om alles te combineren. Maar bij GO! CVO Antwerpen sta je er nooit alleen voor. Er is een heel team dat je mee ondersteunt, zodat je diploma haalbaar wordt. Bij GO! CVO Antwerpen voelde ik me direct thuis. Ik kreeg er goed les, maar kon er even goed ook psychologische of emotionele steun vinden.”

h

Sahil

“Ik leer graag bij GO! CVO Antwerpen. De leraren zijn goed. Ze leggen het goed uit en helpen ons. Tijdens de les kan je nieuwe vrienden maken. Op school is er ook CVO Op stap. Zij doen uitstapjes en activiteiten. Zo kan je meer oefenen om Nederlands te spreken.”

h

Bie

“Het leuke aan de cursus is dat iedereen wel iets leert. In de cursus zitten mensen die eigenlijk nooit gekookt hebben, maar ook mensen die vaker zelf koken. Het is een leuke mix van alle leeftijden. Het is echt een fijne groep. We gaan heel joviaal met elkaar om. We hebben ook veel inspraak.”

h

Simon

“Omdat ik al lascursussen had gevolgd, kreeg ik bij GO! CVO Antwerpen heel wat vrijstellingen. Zo kan ik mijn diploma secundair onderwijs snel behalen. Ik combineer mijn studie met mijn job en de zorg van mijn dochtertje van 2,5 jaar. Ik ben er zeker van dat dat gaat lukken. Ik ga bepaalde modules online volgen. Andere modules plan ik in avondonderwijs. De trajectbegeleiding stippelde met mij een haalbaar traject uit.”

h

Kanti

“In onze klas zitten zowel jongere als oudere mensen. Ze leren Frans met verschillende doelen: voor hun werk, als hobby of voor op vakantie. Het is ook gezellig met de andere cursisten. We kunnen veel spreken tijdens de les. De opdrachten kunnen we thuis maken wanneer het past.”

h

Lauranne

“Onze leraar weet echt waar hij het over heeft en geeft veel uitleg. We leren veel, maar de les is ook gemoedelijk. We krijgen een klein stukje theorie. De rest van de les kunnen we echt werken met onze handen. We zitten met verschillende leeftijden en niveaus samen in de les. Zo kunnen we ook van elkaar leren. We krijgen altijd voldoende ondersteuning. Zo ben je zeker dat je met een mooi stuk naar huis gaat."

h

Margot

"Samen met mijn trajectbegeleider maakten we een traject waarin ik er alles kan uithalen. Ik volg avondmodules en afstandsonderwijs omdat ik overdag voltijds werk. Ik ben ook mama van een baby van 5 maanden. Ik merk echt het verschil met het secundair onderwijs. In het volwassenenonderwijs voel ik meer respect voor elkaar en meer begrip voor elkaars situatie."

h

Kevin

“Webdesigner is een richting die me erg interesseert. Ik hou van computers en dat motiveert me enorm. Ik zie op YouTube veel coole animaties en video’s die ik ook wil leren maken. Ik kan niet wachten om als webdesigner aan de slag te gaan, mijn eigen bedrijfje op te richten en mijn eigen YouTube kanaal te maken. In het volwassenenonderwijs behandelen de leraren je op een andere manier. Die aanpak bevalt me wel. Hier krijgen we meer kansen om ons te verbeteren of ons werk bij te sturen.”

h

Marlena

“Ik volg de opleiding meer als een hobby. Toen mijn zoon aangaf dat hij zich wilde inschrijven voor deze richting, wou ik meteen mee doen. Creativiteit is belangrijk in het leven. Ik vind het plezant om bij te leren. Je verlegt je grenzen en kan op zelfstandige basis leren. Door de opleiding Webdesigner te volgen, ontdekte ik ook dat informatica me wel ligt. Mocht ik op een dag mijn huidige job beu zijn, dan kan ik misschien aan de slag op een IT-dienst. Die jobs zijn heel goed betaald.”

h

Kaya

“Sinds mijn geboorte lijd ik aan een erfelijke skeletaandoening. Daardoor zit ik in een rolstoel. GO! CVO Antwerpen was voor mij de eerste school die echt begrip had voor mijn situatie. De trajectbegeleiders en leraren gaven meermaals aan dat mijn gezondheid op de eerste plek kwam. Ze leven mee, tonen veel empathie en begrip. Het is fijn dat ik thuis kan studeren in mijn vertrouwde omgeving.”

h

Maatum

“Ik kwam hier in België aan en had niks. Het maakt voor mij in het leven niet uit wat je doet of waar je dat doet. Alles is mogelijk als je hard werkt en volhoudt. De lessen waren nuttig, maar ook leuk. Ik leerde er veel mensen kennen. Mijn medecursisten zijn ook echt vrienden geworden. Dat is heel fijn, want ik had hier geen familie. De leraren doen hun best om de taal goed te leren.”

h

Michael

“In het volwassenenonderwijs word je volwassen behandeld. Je zit met andere volwassenen in de klas, je kan over alles praten. Vooral de lossere sfeer waardeer ik enorm. De aanpak is helemaal anders dan in het secundair onderwijs. We lachen vaak in de klas. Ik kreeg terug de smaak van studeren te pakken. De leraren zijn heel leuk. Je leert veel, op een leuke manier, met veel vrijheid."

h

Lucienne

“Ik vond Italiaans altijd al een mooie taal. Onze klas is heel divers. Er zijn zowel jongere als oudere cursisten. Een van mijn medecursisten is zelfs 85 jaar. Sommigen volgen de les om bij te leren voor het werk, anderen enkel als hobby. We hebben een fantastische leraar. Ook de sfeer in onze klas is heel goed. Ik blijf naar de Italiaanse les komen omdat ik het belangrijk vind dat je de taal blijft spreken. We leren over grammatica en vocabulaire, maar ook over kunst en cultuur."

h

Tessa

“Ik vind de hele opleiding interessant. Ik leer veel bij, over ziektebeelden en hoe je ermee kan omgaan. En ook over zaken waar je anders niet bij stil staat zoals tiltechnieken. We kregen tips van de kinesisten van Woonzorgcentrum ‘Ten Weldebrouc’ in Willebroek. Ook koken vind ik heel leuk. Ik ben enorm tevreden over de opleiding en de lesgevers. Ze zijn altijd bereikbaar, antwoorden op onze vragen en begeleiden ons erg goed. De stages bevallen me. Dat mensen tevreden zijn, geeft me enorm veel voldoening."

h

Supitha

“Je krijgt veel ondersteuning van de trajectbegeleiding. Ze bekijken echt je situatie en werken samen met de cursist een haalbaar traject uit. Ik heb verschillende vrijstellingen gekregen. Zo werd het haalbaar om alles in één jaar af te werken. Ik volgde ook sommige modules in afstandsonderwijs. Zo lukte het me prima om mijn rol als mama en mijn studies te combineren."

h

Bjorn

"Ik koos voor de opleiding Webdesigner. In de opleiding leer je professionele websites ontwerpen én ontwikkelen. Een trajectbegeleider hielp me bij het opmaken van een traject op maat, met een combinatie van avond- en afstandsonderwijs."

Sandra

"Deze opleiding is heel leerrijk. Er komen oneindig veel technieken aan bod. Je doet steeds meer materialenkennis op, leert pasfouten verbeteren, en nog veel meer. Hiermee bezig zijn, voelt voor mij aan als een vorm van anti-stresstherapie. Wat is er nu mooier dan van je hobby ooit je beroep te maken. Voltijds of deeltijds, wie weet met een medecursiste uit de les. Het maakt niet uit, de weg ernaar toe is zeker de moeite waard!"

Wendy

"Wat is er mooier dan kleding op maat te kunnen tekenen en uit te werken met de juiste materialenkennis? En dat niet alleen voor mezelf. Het kan heel frustrerend zijn om de geschikte kleding te vinden als je met afwijkende maten zit. De modules patroontekenen zijn niet altijd even gemakkelijk en wat zijn er veel pasfouten en nog zoveel meer toepassingen om te leren. Maar eens ik begin te tekenen, ontspan ik, geniet ik en ben ik eigenlijk best wel trots op mezelf."

h

Jordi

“Ik werk als ontwerper bij een engineering team en ik zit de hele dag aan de computer. Ik wou graag iets doen voor mezelf en liefst dan iets met mijn handen. Toen we nog kleine kindjes in huis hadden, was de les lassen echt eens een moment waarop ik er even tussenuit kon zijn. We hebben een fantastische leraar. De cursus is heel praktijkgericht. Dat zijn allemaal redenen waarom ik dit al zoveel jaren doe.”

Anna

“We leerden stap voor stap het maximale uit onze eigen fotocamera te halen. Er was een goeie mix van theorie en praktijk. We gingen samen op foto-uitstap. Zo ontstaan er sowieso vriendschappen. Tijdens de klassikale besprekingen van elkaars foto’s konden we onze eigen kijk verbreden.”

h

Magda

“Ik wou vooral leren fotograferen zonder automatische modus. Maar ik leerde zoveel meer. We konden veel oefenen en experimenteren. De leraar steunde ons, gaf veel bruikbare tips en stuurde bij. Ik heb aan de opleiding veel kennis én ook enkele goede vrienden over gehouden."

Chloe

“In deze opleiding leer je écht fotograferen. Onze lerares is van opleiding en beroep fotografe. Ze geeft vanuit haar passie les en ze doet dat met veel enthousiasme. Ik vind het super dat ik met deze cursus expressie kan geven aan mezelf en aan mijn creativiteit.”

h

Alain

"De Duitse taal heeft voor mij iets magisch. De kracht, de zeggingskracht van de taal boeit me enorm. Ik geniet van de klank van de taal, de uitspraak van woorden en de leuke interactie onder de medecursisten."

Robin

"De opleiding tot meubelmaker is voor mij een perfecte uitlaatklep. In de opleiding kan ik ook met mijn handen aan de slag te gaan en eindelijk eens een echt ‘vak’ leren. De opleiding zorgt voor mij voor een perfecte balans tussen mijn dagelijkse werk en mijn hobby.”

Kelly

"Zo'n 10 jaar geleden begon ik met de lessen Frans voor mijn werk, zodat ik vlotter en zelfzeker zou worden in het verstaan en spreken. Zoveel jaren later kom ik nog steeds naar school. Niet alleen meer om bij te leren. Ook voor de vriendschappen die zijn ontstaan, zowel met de andere cursisten als met de leerkracht!"

Ingrid

"Ik leer altijd nog bij over materialen en nieuwe technieken, die ik ook beroepshalve gebruik voor mijn retouches."

h

Koen

"Mijn begeesterde leraren van automechanica zijn voor mij een motivatie om elke week opnieuw met de glimlach naar de cursus te komen. Praktijk en theorie gaan vuile hand in propere hand. Een echte aanrader!”

h

Marc

"De cursus is echt interessant. We leren op een heel toegankelijke manier de basis van elektriciteit, verwarming, sanitair, houtbewerking enz. Alles wat we leren, kunnen we meteen toepassen in het dagelijkse leven. De lesgever is prima. We kunnen met al onze praktische vragen bij hem terecht."

h

Willy

"Sinds mijn brugpensioen volg ik de kookcursussen van GO! CVO Antwerpen. Ik heb al verschillende kookmodules doorlopen. Telkens leerde ik veel bij over de nieuwe kooktechnieken en –gebruiken. Ik blijf de kooklessen bij GO! CVO Antwerpen volgen tot ik ze allemaal doorlopen heb."

h

Theresa

"De leraren maken er telkens heel leuke, afwisselende lessen van. Ik breng met plezier één avond per week in de avondles door. Ik vind het ook echt een pluspunt om meerdere talen te spreken.”

h

Jan

“Ik ben beeldend kunstenaar en maak sculpturen uit metaal. Ik volg de cursus lassen als hobby, twee keer in de week. Zo heb ik geleerd om verschillende onderdelen aan mekaar te lassen. Dat vind ik heel ontspannend."

h

Boubker Zalzouli

"Als sociaal assistent is het leuk om mensen verder te helpen in hun eigen taal. Ik voel me goed bij GO! CVO Antwerpen. We hebben een heel fijne klasgroep en een goede lerares. Na de module gaan we samen een uitstap doen."

Sander

"De cursus Russisch is veelzijdig en toegankelijk. De grammatica blijft boeiend door de interactieve oefeningen. We spreken ook veel, zo leren we de leerstof direct praktisch toepassen. Deze cursus is 100% de moeite waard!"

h

Per

“Ik koos voor de opleiding Polyvalent Verkoper. Zo kon ik mijn diploma secundair onderwijs op maximum één jaar tijd behalen. Omdat ik enkele vakken in afstandsonderwijs volg, hoef ik niet elke dag naar school. We krijgen voldoende tijd om de leerstof te verwerken. We hebben ook een eigen winkelruimte met tweedehandsspulletjes. Daar kunnen we alles oefenen.”

h

Al-Badri Hamzah

“In de les leren we luisteren en spreken, maar ook beter met de computer werken. De lessen en boeken zijn heel visueel. Zo begrijp ik alles goed. We hebben een leuke klas en goede leraar."

h

Roushan

"In het volwassenenonderwijs kan je mee je eigen lessenrooster samenstellen. Zo heb ik wekelijks een dagje vrij en heb ik tijd voor mijn studentenjob in de horeca."

h

Fatima

"Als alleenstaande mama, plan ik mijn modules zo in dat ik mijn kindjes zelf kan brengen en ophalen op hun school. Mijn kinderen zijn ontzettend trots op me. De opleiding heeft mijn zelfvertrouwen een boost gegeven. Ik heb de smaak helemaal te pakken en wil graag nog verder studeren."