Voor Veronique (33) is fotografie al jaren een passie. Sinds de geboorte van haar dochter maakt ze geregeld mooie foto’s. Daar kreeg ze in haar omgeving al veel complimenten over.  Nu leert ze in de opleiding Fotografie hoe ze alles uit haar camera haalt.

Veronique: “Fotografie boeide me steeds al. Vooral sinds de geboorte van mijn dochtertje. Ik probeerde altijd mooie foto’s van haar te maken. Elk jaar doe ik nu ook een fotoshoot in het park, met verschillende outfits. Daar kijken we allebei naar uit. Ik maakte ook al foto’s voor vrienden. Ik kreeg veel lof voor de foto’s. Fotograferen deed ik wel steeds op de automatische stand. De manuele instellingen schrokken me af.”

Op internet zocht Veronique naar manieren om bij te leren over fotografie. Sinds 2022 volgt Veronique de opleiding Fotografie bij GO! CVO Antwerpen.

Veronique: “Ik volgde online enkele webinars en cursussen. Daar stak ik wel wat van op. Maar ik merkte ook dat ik me er minder aan zette, zo thuis. Daar ben ik immers snel afgeleid. Ik checkte daarom op het internet of er ergens avondlessen fotografie waren. Zo kwam ik bij GO! CVO Antwerpen terecht. Hier kan je echt meerdere jaren fotografie volgen. De opleiding leek me ook uitgebreider dan bij de andere.”

In de opleiding leert Veronique hoe ze alles uit haar camera haalt. Ze leert ook meer over belichting, beeldbewerking en geavanceerde technieken.

Veronique: “Ik werk als Administratief medewerker in de haven van Antwerpen. Ik hou van mijn job, maar ik vind het ook leuk om fotografie als creatieve uitlaatklep te hebben. Ik ben heel tevreden over de leraar en de lessen. De leraar geeft veel tips en we hebben een goede band met haar. Er is een juiste balans tussen theorie en praktijk. Nu fotografeer ik op de manuele stand. Het is fijn om zelf de instellingen te wijzigen en er de controle over te hebben. Dat zorgt voor mooiere foto’s. Soms doen we een foto-uitstap i.p.v. een avondles. Daar leren we ook veel van. Bovendien werken we ook met bewerkingsprogramma’s, zoals Adobe Lightroom. Het is fantastisch hoe je met dat programma je foto nog verder kan optimaliseren. Ik haal er veel uit.”

Veronique leert dus veel bij, maar ze vindt de lessen ook leuk.

Veronique: “In de les zitten er zowel cursisten die fotografie volgen uit interesse, als cursisten die er nadien beroepsmatig iets mee willen doen. Er is een fijne sfeer in de les. We lachen geregeld. In mijn vrijetijd fotografeer ik nu al huwelijken, communies of doe ik gezinshoots voor vrienden en mensen die ik ken. Ik geniet van de bevestiging en de complimentjes, want fotograferen is best spannend en het maakt we nog wat onzeker. De opleiding zorgde er ook voor dat ik meer vertrouw op mezelf en mijn kunnen. Ik zou het fantastisch vinden om nog meer te groeien en het uiteindelijk ook als zelfstandige in bijberoep te doen. Ik kijk echt uit naar de volgende jaren van de opleiding.”

Wil jij ook graag een opleiding Fotografie volgen? We verwelkomen je graag bij GO! CVO Antwerpen.

Scroll naar boven