Toen Tessa 16 jaar was, bleek haar mama aan jongdementie te lijden. Op haar 17de stopte Tessa met school om mee voor haar mama te zorgen. Dat zorgen voor, dat was haar met de paplepel ingegoten. Na het overlijden van haar mama, besloot ze om zich in te schrijven voor de opleiding Zorgkundige bij GO! CVO Antwerpen.

Tessa: “Toen ik mee voor mijn zieke mama zorgde, kregen we nog een sterkere band. Ik vind het fijn om mee te leven met mensen. Ik poetste en kookte vroeger in de zorgsector. Maar ik wil nog meer kunnen betekenen. Zorgen voor mensen, dat zit echt in mij. Ik wil graag in een rusthuis werken, om ervaring op te doen. Ook werken in een ziekenhuis, spreekt me erg aan. Misschien beslis ik nadien nog om een opleiding verpleegkunde te volgen.”

Tijdens de opleiding zorgkundige leert Tessa in één jaar alle theorie en praktijk die nodig is om aan het werk te gaan in verzorgingsinstellingen en de thuiszorg.

Tessa: “Ik vind de hele opleiding interessant. Ik leer veel bij, over ziektebeelden en hoe je ermee kan omgaan. En ook over zaken waar je anders niet bij stil staat zoals tiltechnieken. We kregen tips van de kinesisten van Woonzorgcentrum ‘Ten Weldebrouc’ in Willebroek. Zo leerden we ook hoe je iemand verplaatst, welke tilmachines er bestaan. Ook koken vind ik heel leuk. Ik ben enorm tevreden over de opleiding en de lesgevers. Ze zijn altijd bereikbaar, antwoorden op onze vragen en begeleiden ons erg goed.”

Alles wat Tessa leerde tijdens de opleiding, kan ze toepassen in de praktijk tijdens stages enz.

Tessa: “De stages bevallen me erg. Dat mensen tevreden zijn, geeft me enorm veel voldoening. Zoals bijvoorbeeld tijdens de ochtendverzorging: mensen genieten ervan dat ze verzorgd zijn en dat ze er goed uitzien. Zelfs mensen met dementie stralen die dankbaarheid uit. Het is echt fijn om zo het verschil te maken voor die ouderen.”

Tessa was net bezig met haar opleiding toen de coronacrisis uitbrak. Maar ze hield moedig vol.

Tessa: “De lessen gingen vanaf toen door in afstandsonderwijs. Op mijn stageplaats, een rusthuis, was het erg druk. Zo leerde ik veel op korte tijd, ook hoe je moet handelen in moeilijkere situaties. Deze periode motiveerde me nog extra.”

Wil jij ook graag een held van de zorg worden? Volg dan onze opleiding Zorgkundige. Dat is een knelpuntberoep, dus je vindt ongetwijfeld snel werk.

Volg je ook de opleiding aanvullende algemene vorming met succes? Dan kan je je diploma secundair onderwijs behalen.

Scroll naar boven