Supitha (23) behaalde net haar diploma in het traject werkplekleren bij GO! CVO Antwerpen. En dat is niet haar enige droom die ze in vervulling ziet gaan. Ze krijgt ook een vaste job bij haar stagebedrijf, de AP Hogeschool. Dat wilde ze altijd al graag. Studeren, een job … en dat allemaal in combinatie met een dochtertje van 2 jaar. Lees hier hoe Supitha dit klaarspeelde.

Supitha (23) behaalde in het 5de jaar secundair onderwijs een A-attest. Maar ze stopte met school om persoonlijke redenen. Daarna zocht ze werk in de administratie en in het onderwijs. Dat lukte niet zonder ervaring of diploma.

Supitha: “Ik volgde wel cursussen administratie in avondonderwijs. Maar daar kreeg ik enkel certificaten, geen diploma. Zo lukte het ook niet om een goede job te vinden.”

Supitha bleef niet bij de pakken zitten. Ze zocht zelf info op internet en kwam zo bij GO! CVO Antwerpen terecht. Ze volgde de opleiding Polyvalent administratief medewerker.

Supitha: “Vooral het traject Werkplekleren vond ik heel interessant. Daarin heb je lessen op school, maar leer je ook vooral veel op de werkvloer. Je behaalt je diploma secundair onderwijs en je hebt meteen een eerste werkervaring. Dat vind ik een ongelooflijk pluspunt voor starters.”

Op haar studietijd bij GO! CVO Antwerpen kijkt Supitha met veel plezier terug.

Supitha: “Je krijgt veel ondersteuning van de trajectbegeleiding. Ze bekijken echt je situatie en werken samen met de cursist een haalbaar traject uit. Ik heb verschillende vrijstellingen gekregen. Voor wiskunde en ICT bijvoorbeeld, daar was ik vroeger ook al sterk in. Zo werd het haalbaar om alles in één jaar af te werken. Ik volgde ook sommige modules in afstandsonderwijs. Zo lukte het me prima om mijn rol als mama en mijn studies te combineren. Ik kon dan een module volgen, maar toch ook bij mijn dochter blijven. Het vak Maatschappij en organisatie bijvoorbeeld, volgde ik van thuis. Maar voor vakken zoals Nederlands, Frans en Engels koos ik wel voor onderwijs op school. Al die tijd kon ik rekenen op de steun van mijn familie, trajectbegeleiders en leraren.”

Supitha deed haar stage bij AP Hogeschool Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. Daar waren ze zo tevreden over haar, dat ze meteen na haar eerste stage vakantiewerk mocht doen. Nu ze haar diploma heeft, mag ze er zelfs vast aan het werk.

Els De Bruyn en Chris Tinel (AP Hogeschool): “Tijdens de stageperiode waren er verschillende grotere opdrachten (o.a. het updaten van de website). We maakten Supitha wegwijs in een aantal afgebakende onderwerpen, met ondersteuning van uitgeschreven handleidingen. Ze werkte na een korte introductie en toelichting telkens proactief en zelfstandig aan de verschillende taken en opdrachten. Ze is heel nauwgezet, vriendelijk, flexibel en attent. Een ideaal profiel dus om bij ons te houden en een contract aan te bieden.”

Supitha: “De stage gaat over een lange periode. Daarin kan je ook echt je talenten en motivatie tonen aan je collega’s. Je kan je daar echt ‘bewijzen’. Je krijgt er ook meer zelfvertrouwen door. Werkplekleren is echt een aanrader. Wie weet kan je nadien blijven werken bij je stagebedrijf. Maar ik ben ervan overtuigd dat je sowieso snel werk vindt met het diploma en de ervaring. Tijdens mijn stage ging er een collega met zwangerschapsverlof. Ik heb al haar taken overgenomen. Ik vind het fantastisch dat ik nu ook vast aan het werk kan bij de AP Hogeschool, met al die leuke collega’s.”

Dat vinden we bij GO! CVO Antwerpen natuurlijk ook fantastisch. Zo ziet Supitha het plots allemaal in vervulling gaan: haar diploma secundair onderwijs, een administratieve job in het onderwijs. En zo bewijst ze ook dat je mag blijven dromen als het vroeger mis ging. Dat je ook nadien nog voor je diploma secundair onderwijs kan gaan. Dat je je studies met een gezinsleven kan combineren in het volwassenenonderwijs. En dat je met doorzettingsvermogen, verantwoordelijkheidszin en ambitie wel echt je dromen kan waarmaken, hoe jong of oud je ook bent.

Wil je zelf ook een traject werkplekleren volgen bij GO! CVO Antwerpen? Dan leer je minstens 60% van je opleidingstijd op je werkplek en 40% bij ons. Een persoonlijke begeleider coacht en steunt je doorheen het traject. Wil je nieuwe jobkansen en / of je diploma secundair onderwijs behalen (als je dat nog niet had)? Werkplekleren is ideaal om bij te leren voor je huidige of volgende job, of om je diploma te behalen.

Meer info over werkplekleren>>

Scroll naar boven