Sien (23) is student Master Meertalige professionele communicatie aan de Universiteit Antwerpen. En haar liefde voor taal gaat nog verder. Ze volgt ook nog lessen Spaans bij GO! CVO Antwerpen. Dat is leuk voor haar én slim van haar. Ze leert haar favoriete taal en kan daar zowel in haar vrijetijd, op reis als later in haar werk voordeel uit halen.

De schoonheid van de Spaanse taal … die had Sien al langer ontdekt. Ze wou graag lessen Spaans volgen.

Sien: “Ik ga vaak op reis naar Spanje. Ik vind Spaans een mooie taal. Daarom wou ik ook graag lessen Spaans volgen. Ik schreef me in via de universiteit. Maar daar gingen de lessen uiteindelijk niet door.”

Zo kwam Sien bij GO! CVO Antwerpen terecht. Ze waardeert haar leraar, haar medecursisten en de aanpak van de lessen.

Sien: “De lessen waren al begonnen, dus ik had enkele weken achterstand. Maar de leraar deed veel moeite om alles wat ik gemist had, toch uit te leggen. De sfeer tijdens de les is heel goed. Het tempo van de les vind ik ook goed. Onze leraar is behulpzaam en checkt dat iedereen goed mee is."

In het volwassenenonderwijs zijn taallessen heel praktisch. Er is veel tijd om te oefenen.

Sien: “We mogen tijdens de les veel communiceren met anderen. Dat zorgt ervoor dat we de taal goed leren en onze medecursisten leren kennen. De les is ook heel gevarieerd. Soms mogen we zelfs rondwandelen. Zo kunnen we ontspannen leren. Het is de eerste keer in zovele jaren dat ik me goed kan concentreren tijdens de les. Onze leraar maakt ook tijd voor individuele begeleiding als dat nodig is. Zo is iedereen mee en haalt iedereen het maximale uit de lessen.”

Je volgt les met allemaal volwassenen die heel bewust kiezen om een nieuwe taal te leren.

Sien: “Onze klasgroep is heel divers. Er zijn wat leeftijdsgenoten van mij, maar ook mensen die werken en al wat ouder zijn. Er zijn zoveel verschillende soorten personen en karakters. Daardoor is er altijd wel iemand waarbij je aansluiting vindt. Je ziet dat de mensen daar zijn om de taal te leren, niet om de les te verstoren. Als klasgroep zijn we heel lief voor elkaar. Iedereen wordt aanvaard.”

Omdat de sfeer ontspannen is en er niet teveel druk is, voelen de lessen voor Sien ook als ontspanning.

Sien: “Ik vind het vooral leuk dat ik kan bijleren. Ik voel niet veel druk. We moeten geregeld oefeningen en taken maken, maar dat zie ik meer als ontspanning. We mogen zelf kiezen wanneer en waar we de oefeningen maken. Daardoor hebben we veel flexibiliteit.”

Ook het enthousiasme van de leraar en de prijs waren voor Sien meevallers.

Sien: "Onze leraar heeft een passie voor de taal en voor lesgeven. Je ziet dat ze veel energie haalt uit iets leren aan andere mensen en hen te helpen. De verhouding prijs / kwaliteit van de lessen vind ik echt goed. De lessen Spaans zijn goedkoper dan bij sommige andere scholen. Ik kon ook kiezen tussen verschillende leslocaties: Hoboken, Kapellen, Antwerpen, Deurne, Willebroek, Schoten en Boom. Ik koos voor Antwerpen, omdat dat voor mij dichtbij is.”

Voor Sien is het leren van Spaans waardevol voor haarzelf, maar ook voor haar carrière later.

Sien: "Ik wil later graag werken bij een multinational en dan reizen tussen de verschillende landen. Mijn kennis van Spaans is dus ook heel handig voor mijn job later. Daar ben ik van overtuigd."

Wil jij ook graag een taal leren? Bij GO! CVO Antwerpen kan je kiezen uit maar liefst 6 talen: Chinees, Engels, Frans, Italiaans, Russisch en Spaans

Bekijk al onze taalopleidingen >>

Scroll naar boven