Leren en groeien. Dat doe je bij GO! CVO Antwerpen. We zijn er voor de hele familie, van jong tot oud. Samen op weg naar jouw doel. Je diploma behalen. Bijleren voor je werk, of voor jezelf. Nieuwe kansen grijpen, nieuwe kansen krijgen, nieuwe vrienden maken.

En dat doe je samen, samen met je medecursisten. Jullie steunen elkaar en hebben hetzelfde doel. En je doet het samen met ons. Leraren, trajectbegeleiders … allemaal supporteren we voor jouw succes. Met een traject op maat en goede ondersteuning. Met een schouderklop en met de glimlach.

Ontdek hieronder de verhalen van enkele van onze cursisten.

Wat zeggen onze cursisten?

Zenobia

Cursist

“Ik wou in België vooral eerst Nederlands leren. Dat helpt om je niet buitengesloten te voelen. Nederlands is de eerste vreemde taal die ik leer. Het is geen gemakkelijke taal, maar het is leuk. Ik ben heel tevreden bij GO! CVO Antwerpen. De leraren maken de lessen interessant. Ze nemen de tijd om ervoor te zorgen dat we alles begrijpen. We stellen veel vragen. Ik vind het goed dat er flexibele schooluren zijn. Zo kan ik werken en studeren combineren. Momenteel werk ik overdag en ’s avonds volg ik Nederlandse les. Ik werk als poetshulp. Maar zodra ik goed Nederlands kan spreken, wil ik graag verder studeren en een andere job zoeken.” Verder lezen

Sunita

Cursist

“Ik hou van administratie, talen en met de computer werken. Dat komt in de opleiding Polyvalent administratief medewerker veel aan bod. Ik vind de lessen heel goed. De leraren zijn geweldig. Het zijn echt mensen met het hart op de juiste plaats. Je kan er al je vragen stellen. Ik plan mijn schoolwerk vooral ’s avonds, wanneer iedereen slaapt. Soms zit mijn zoontje ook naast mij als ik overdag taken maak. Twee dagen per week volg ik ook afstandslessen. Wiskunde en Maatschappij, cultuur & samenleving volg ik online. Op die manier hoef ik me niet te verplaatsen naar Hoboken. Het is niet altijd makkelijk om werken, een gezin en studeren te combineren. Maar met wat doorzettingsvermogen lukt het wel.” Verder lezen

Monika

Cursist

"Ik startte meteen met lessen Nederlands voor anderstaligen toen ik van Polen naar België kwam. Dat vind ik nodig om goed te integreren. Zo kan je je ook behelpen bij de bank, het gemeentehuis enz. Als mama vond ik het belangrijk dat ik met de leraren van mijn kinderen en andere ouders kon communiceren tijdens oudercontacten of aan de schoolpoort. Ondertussen zijn mijn kindjes al wat ouder. Daarom vind ik het tijd om terug wat aan mezelf te denken. Ik wil heel graag een administratieve job. Ik heb graag veel contact met mensen. Daarvoor moet ik wel eerst nog beter Nederlands spreken en schrijven. Daarom heb ik me ingeschreven voor de vervolgcursussen van Nederlands. Ik volg twee keer per week les, maar je kan ook op je eigen tempo leren en kiezen voor intensieve lessen of minder lessen. Daarom heb ik me ingeschreven voor de vervolgcursussen van Nederlands. Ik volg twee keer per week les." Verder lezen

Evy

Cursist

“Ik volgde in het secundair onderwijs Kinderzorg en ouderenzorg maar behaalde mijn diploma niet. Toch wou ik het via een andere weg proberen. Zo kwam ik bij het volwassenenonderwijs terecht. Ik kreeg veel vrijstellingen in de opleiding Zorgkundige, door mijn opleiding in het middelbaar. Daardoor had ik een deel van de week vrij. Op een jaar en drie maanden tijd behaalde ik mijn certificaat. In het volwassenenonderwijs word je als volwassene behandeld. Er is een goede communicatie en persoonlijk contact met de leraren. We hadden echt een topklas. In de opleiding Zorgkundige is er een goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Zo krijg je veel ervaring mee. Je kan echt iets betekenen voor mensen op het moment dat ze het zelf niet meer kunnen. Het is een heel dankbaar beroep. Zorgkundige is ook een knelpuntberoep. Ik ga dus snel aan werk geraken.” Verder lezen

Opleiding: Zorgkundige

Gabriel

Cursist

“De opleiding Crossmedia assistent leek me heel zinvol om mijn bedrijf te laten groeien in de advertentiewereld. Tijdens de opleiding leerden we goede foto’s en videobeelden maken. Ook bewerken en Photoshop kwamen aan bod. Ik kan de opleiding zeker aanraden. Ik ben heel trots op mijn projecten. Ik heb echt het gevoel dat ik er mijn creatieve en analytische skills in kon tonen. Ik heb geleerd hoe ik clips kan editen, muziek moet toevoegen enz. En ik leerde hoe je de aandacht van mensen langer kan vasthouden. Dat paste ik toe op mijn eigen clips. Vroeger hadden de clips zo’n 200 views, tegenover 1000 views nu.” Verder lezen

Sherylen

Cursist

“Ik koos voor de opleiding ICT& Administratie. Ik volgde ook de opleiding Aanvullende algemene vorming (AAV). Dat is nodig om je diploma te behalen. De lessen volgde ik vooral overdag. Maar je kan ook ’s avonds les volgen als je dat wilt. Ik vond het fijn dat ik de keuze had. De leraren hadden begrip voor de situatie van elke cursist. Ik had ook veel aan mijn medecursisten. We moesten vaak samenwerken. Ik heb er een goede vriendin aan overgehouden. Vroeger had ik het moeilijk om een job te vinden en ik had al zeker niet veel keuze. Ik moest gewoon een job hebben om te overleven. Maar door mijn diploma heb ik meer kansen gekregen. Ik kan nu een job doen die ik echt leuk vind. Ik heb leuke collega’s, ze voelen wat als familie voor mij. Ik ga er iedere dag met een glimlach naartoe.” Verder lezen

Annelies

Cursist

"De lessen Florist voelen echt als me-time voor me. Ik probeer altijd aanwezig te zijn. Tijdens de lessen leer je veel technieken en hoe je met klanten omgaat. We krijgen een goede basis en leren zelf creatief nadenken. De lessen zijn ook aangepast aan het moment van het jaar en het thema. We maakten echt al heel originele dingen. Het is ook leuk dat we ons werkstuk telkens mee naar huis mogen nemen. De leraar heeft veel ervaring. Ik kom ook goed overeen met mijn medecursisten.” Verder lezen

Opleiding: Florist

Sien

Cursist

“We mogen tijdens de les veel communiceren met anderen. Dat zorgt ervoor dat we de taal goed leren en onze medecursisten leren kennen. De les is ook heel gevarieerd. Soms mogen we zelfs rondwandelen. Zo kunnen we ontspannen leren. Het is de eerste keer in zovele jaren dat ik me goed kan concentreren tijdens de les. Onze leraar maakt ook tijd voor individuele begeleiding als dat nodig is. Zo is iedereen mee en haalt iedereen het maximale uit de lessen. Onze klasgroep is heel divers. Er zijn wat leeftijdsgenoten van mij, maar ook mensen die werken en al wat ouder zijn. Je ziet dat de mensen daar zijn om de taal te leren, niet om de les te verstoren. Als klasgroep zijn we heel lief voor elkaar. Iedereen wordt aanvaard. De verhouding prijs / kwaliteit van de lessen vind ik echt goed. De lessen Spaans zijn goedkoper dan bij sommige andere scholen." Verder lezen

Opleiding: Spaans

Eddy

Cursist

"De leraren geven op een gestructureerde en aangename manier les. Ze hebben enorm veel ervaring en kennis. Ze geven veel uitleg, bv. om vlees te snijden en te kruiden. Zo krijgen we sowieso al een goede basis mee. En de leraren lopen ook altijd rond om nog extra tips te geven. We leerden al groenten snijden, gerechten kruiden, sauzen maken enz. We komen goed met onze groep overeen. We kunnen lachen met elkaar en grapjes maken. Maar we kunnen ook serieus zijn en goed doorwerken. Het zijn echt supertoffe mensen. De leeftijden zijn ook heel divers: van jong tot ouder. Er is altijd wel iemand waarmee je aansluiting vindt en waarmee je karakter klikt. We koken per twee aan een kookeilandje. We zijn druk bezig, maar toch is het ontspannend. Het is eens totaal iets anders dan wat ik voor mijn beroep doe. En het is lekker ook natuurlijk, want we eten nadien de gerechten samen op. Dat is altijd heel gezellig en leerrijk. We proeven samen en bespreken de gerechten." Verder lezen

Harry

Cursist

"Ik houd echt van talen leren. Ik vind het belangrijk dat je je kan uitdrukken tegenover anderstaligen. En ik houd er ook mijn brein alert mee, zeker nu ik wat ouder word en op pensioen ben. Het volwassenenonderwijs is laagdrempelig. Je mag fouten maken. De leraar probeert een goed tempo te bewaken en ze heeft oog voor de cursisten die wat sneller of trager leren. Onze leraar is van Spaanse afkomst, dat vind ik wel een meerwaarde. Haar uitspraak is dus perfect. De klas is heel divers. We hebben cursisten van 18 jaar in de les, maar ook twintigers, dertigers, veertigers en ouder. De motivatie om Spaans te leren is bij iedereen wat anders. Dat is het leuke van de taallessen bij GO! CVO Antwerpen, je kan zowel leren voor jezelf als voor je job. De lessen zijn vrij algemeen en je leert om gemakkelijker contact te maken.” Verder lezen

Opleiding: Spaans

Donna

Cursist

"Ik volg de opleiding vooral als leuke hobby voor mezelf. Donderdag is mijn vrije dag en in de namiddag volg ik naailessen. Ik kijk elke week uit naar de lessen. Ik ben ook onder de indruk van wat ik allemaal al geleerd heb. We maakten al een keukenschort, pennenzak en sporttas. We leren ook best moeilijke dingen. Ik ben trots op wat ik al allemaal kan op zo’n korte tijd. Ik kom goed overeen met de andere cursisten. Er is een mooie mix van verschillende leeftijden. Er is een leuke sfeer en iedereen is behulpzaam. We krijgen eerst instructies en gaan dan allemaal zelf met de naaimachine aan de slag. Zo komt mijn droom om te kunnen naaien, helemaal uit!” Verder lezen

Mayke

Cursist

“Ik vind Crossmedia assistent echt een coole opleiding. We leren er veel over onderwerpen en technieken die nu belangrijk zijn in de maatschappij. We leren hoe je omgaat met sociale media en ze goed kan inzetten en meer bereik kunt krijgen. Ook webtoepassingen, video’s, illustraties, animatie, Photoshop enz. komen aan bod. Het is echt een interessante en creatieve opleiding. Ik moet niet elke dag naar school. Soms heb ik enkel in de voor- of namiddag les en ik heb ook vrije dagen ertussen. Dan kan ik studeren en taken maken voor school, werken of rusten." Verder lezen

Sahil

Cursist

“Ik leer graag bij GO! CVO Antwerpen. De leraren zijn goed. Ze leggen het goed uit en helpen ons. Tijdens de les kan je nieuwe vrienden maken. Op school is er ook CVO Op stap. Zij doen uitstapjes en activiteiten. Zo kan je meer oefenen om Nederlands te spreken.” Verder lezen

Bie

Cursist

“Het leuke aan de cursus is dat iedereen wel iets leert. In de cursus zitten mensen die eigenlijk nooit gekookt hebben, maar ook mensen die vaker zelf koken. Het is een leuke mix van alle leeftijden. Het is echt een fijne groep. We gaan heel joviaal met elkaar om. We hebben ook veel inspraak.” Verder lezen

Opleiding: De dagelijkse kok

Simon

Cursist

“Omdat ik al lascursussen had gevolgd, kreeg ik bij GO! CVO Antwerpen heel wat vrijstellingen. Zo kan ik mijn diploma secundair onderwijs snel behalen. Ik combineer mijn studie met mijn job en de zorg van mijn dochtertje van 2,5 jaar. Ik ben er zeker van dat dat gaat lukken. Ik ga bepaalde modules online volgen. Andere modules plan ik in avondonderwijs. De trajectbegeleiding stippelde met mij een haalbaar traject uit.” Verder lezen

Kanti

Cursist

“In onze klas zitten zowel jongere als oudere mensen. Ze leren Frans met verschillende doelen: voor hun werk, als hobby of voor op vakantie. Het is ook gezellig met de andere cursisten. We kunnen veel spreken tijdens de les. De opdrachten kunnen we thuis maken wanneer het past.” Verder lezen

Opleiding: Frans

Lauranne

Cursist

“Onze leraar weet echt waar hij het over heeft en geeft veel uitleg. We leren veel, maar de les is ook gemoedelijk. We krijgen een klein stukje theorie. De rest van de les kunnen we echt werken met onze handen. We zitten met verschillende leeftijden en niveaus samen in de les. Zo kunnen we ook van elkaar leren. We krijgen altijd voldoende ondersteuning. Zo ben je zeker dat je met een mooi stuk naar huis gaat." Verder lezen

Opleiding: Florist

Michael

Cursist

“In het volwassenenonderwijs word je volwassen behandeld. Je zit met andere volwassenen in de klas, je kan over alles praten. Vooral de lossere sfeer waardeer ik enorm. De aanpak is helemaal anders dan in het secundair onderwijs. We lachen vaak in de klas. Ik kreeg terug de smaak van studeren te pakken. De leraren zijn heel leuk. Je leert veel, op een leuke manier, met veel vrijheid." Verder lezen

Lucienne

Cursist

“Ik vond Italiaans altijd al een mooie taal. Onze klas is heel divers. Er zijn zowel jongere als oudere cursisten. Een van mijn medecursisten is zelfs 85 jaar. Sommigen volgen de les om bij te leren voor het werk, anderen enkel als hobby. We hebben een fantastische leraar. Ook de sfeer in onze klas is heel goed. Ik blijf naar de Italiaanse les komen omdat ik het belangrijk vind dat je de taal blijft spreken. We leren over grammatica en vocabulaire, maar ook over kunst en cultuur." Verder lezen

Opleiding: Italiaans
Scroll naar boven