Sahil (32) vluchtte in 2021 van Afghanistan naar België. Hij volgt heel gemotiveerd de lessen Nederlands voor anderstaligen. Van zodra hij goed Nederlands kan spreken, wil hij starten met een opleiding IT en werken. 

Sahil: “In Afghanistan werkte ik als IT’er. Ik wil graag eerst zo snel mogelijk goed Nederlands leren. Ook mijn vrouw volgt Nederlandse les. Ik koos voor het snelle niveau. Zo kan ik daar goed op focussen nu, en dan een IT-opleiding volgen. Ik wil hier ook werken als IT’er. Ik vind het fijn om in België te zijn. Vooral het vele fietsen, gezond eten en de open geest vind ik hier leuk. 

Ik leer graag bij GO! CVO Antwerpen. De leraren zijn goed. Ze leggen het goed uit en helpen ons. Tijdens de les kan je nieuwe vrienden maken. Op school is er ook CVO Op stap. Zij doen uitstapjes en activiteiten. Zo kan je meer oefenen om Nederlands te spreken. Binnenkort wil ik ook eens deelnemen. Ik heb geen Nederlandstalige vrienden hier. Zo kan ik toch nog veel oefenen.” 

Wil jij ook graag Nederlands leren? Je diploma secundair onderwijs behalen? We verwelkomen je graag bij GO! CVO Antwerpen.

Scroll naar boven