“Hoe ik Nederlands leerde en mijn droomjob vond als consultant”

“Hoe ik Nederlands leerde en mijn droomjob vond als consultant”

Premalatha kwam in 2012 van India naar België. Ze behaalde haar masterdiploma Informatica in India. Toch was er één ding dat haar weerhield om hier haar droomjob te vinden: Nederlands spreken!

Diploma? Check! Nu nog Nederlands leren …

Premalatha werkte zes jaar in India en kwam daarna naar België met haar gezin. Ze besefte dat ze beter eerst Nederlands leerde. Zo kwam ze terecht bij GO! CVO Antwerpen. Premalatha: “Nederlands was de eerste vreemde taal die ik leerde, naast Indisch en Engels. Onze leerkracht Jes was zoveel meer dan een lerares voor mij. Ze bereidde haar les altijd heel goed voor en werkte heel hard. Ze was mijn inspiratie om Nederlands te leren.”

En dat Nederlands leren, dat lukte aardig

Premalatha: “Nederlands lijkt in eerste instantie een moeilijke taal, maar als je veel oefent, gaat het gemakkelijk. Ik oefende mijn Nederlands verder met een Nederlandstalige mentor. In het begin spraken we één keer per week af om te babbelen in het Nederlands, nadien één keer per maand.”

Echte troef bij het solliciteren

Uiteraard wierpen de inspanningen van Premalatha vruchten af toen ze ging solliciteren. De mentor van Atlas stuurde haar naar verschillende bedrijven voor een gesprek. Ze kreeg uiteindelijk meerdere jobaanbiedingen. Én ze kreeg bovendien felicitaties voor haar goede kennis van het Nederlands, na amper twee jaar! Premalatha: “Ik koos voor Delaware Consulting. Ik werk er echt graag. Het zijn heel fijne, begripvolle collega’s. Ze bieden me hulp en motiveren me om verder Nederlands te leren. Het bedrijf stelt zich ook heel flexibel op, ik mag soms zelfs van thuis werken. In mijn job kom ik niet alleen in contact met Vlaamse, maar ook met Nederlandse klanten. Het accent is anders, maar dat lukt wel. Ik ben echt trots op het bedrijf waar ik werk.”

En wij, wij kunnen alleen maar trots zijn op het parcours dat Premalatha afgelegd heeft! Ondertussen is Premalatha een ambassadeur geworden van het Nederlands leren. Ze heeft zelfs de babysitter van haar zoontje, van Sri Lankaanse origine, aangeraden om een cursus Nederlands voor anderstaligen te volgen.

Ben je, of ken je, iemand die graag Nederlands wil leren? Schrijf je / je kennis dan in voor een opleiding Nederlands voor anderstaligen bij GO! CVO Antwerpen. Wie weet vind jij dan ook, net als Premalatha, snel je droomjob.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.