Jordi (43) en Jaro (15) volgen samen een opleiding lassen bij GO! CVO Antwerpen. Ze dromen al volop van enkele lasprojectjes samen.

Jordi volgde eerst een opleiding tot fietsenmaker bij GO! CVO Antwerpen, 10 jaar geleden al. Zo maakte hij ook kennis met cursisten van lassen. Daardoor kreeg hij zelf de smaak te pakken. Al 8 jaar last hij ondertussen dat het een lieve lust is. Sinds kort gaat ook Jordi’s zoon, Jaro (15), mee naar de les.

Jordi doorliep al zowat alle modules: hoek-, plaat- en buislassen. Jordi maakt sindsdien knappe dingen voor zichzelf: een tuintafel, bloembak, brievenbus, ligzetels, loungeset, tuinpoort,… Dat doet hij vooral als hobby.

Jordi: “Ik werk als ontwerper bij een engineering team en ik zit de hele dag aan de computer. Ik wou graag iets doen voor mezelf en liefst dan iets met mijn handen. Toen we nog kleine kindjes in huis hadden, was de les lassen echt eens een moment waarop ik er even tussenuit kon zijn. We hebben een fantastische leraar. De cursus is heel praktijkgericht. Dat zijn allemaal redenen waarom ik dit al zoveel jaren doe.”

Jordi: “De les lassen is echt eens een moment voor mezelf. We hebben een fantastische leraar. De cursus is heel praktijkgericht.”

Sinds kort gaat ook Jordi’s zoon, Jaro (15), mee naar de les.

Jaro: “Ik volg een heel theoretische richting op school. Maar ik werk ook wel graag met mijn handen. Ik wilde al langer lassen, maar door corona kwam dat in een stroomversnelling. Omdat ik 15 ben en de eerste 2 jaar van het secundair onderwijs heb doorlopen, mag ik nu dus ook starten in het volwassenenonderwijs. Het bevalt me erg. Mijn droom is om zelf eens een go-cart te lassen. Alleen, of met mijn papa, dat bekijken we dan wel.

Jaro: “Mijn droom is om zelf eens een go-cart te lassen. Alleen, of met mijn papa, dat bekijken we dan wel.”

Wil jij graag leren lassen, voor je hobby of voor je werk, of je verder specialiseren? Volg dan een cursus Constructielasser of Pijplasser. Als geschoolde lasser ben je zo goed als zeker van een goede, en goed betaalde job.

Scroll naar boven