Ben je geboeid door bouwkunde, kwaliteit en veiligheid in gebouwen? Werk je al als woningcontroleur, of wil je er graag een worden? Volg dan deze opleiding. Je behaalt het getuigschrift Woningcontroleur. Dat heb je nodig als je erkend wil worden door Wonen in Vlaanderen om conformiteitsonderzoeken uit te voeren.

Je opleiding

Deze opleiding is vooral voor:

 • woningcontroleurs met beperkte ervaring
 • woningcontroleurs die zich willen bijscholen in functie van de nieuwe erkenningsvoorwaarden.

De opleiding bestaat uit een aantal modules. Je krijgt les via afstandsonderwijs, seminaries en contactmomenten op een beperkt aantal avonden.

 

Lesplaatsen, data en inschrijven

Wil je je inschrijven? Dat kan online via onderstaande knop of via het secretariaat. Ervaar je problemen? Contacteer ons dan via info@cvoantwerpen.be of via +32 (0)3 376 12 00.

Lesplaatsen en data

Wat leer je

 • Regelgeving woningkwaliteit
 • Conformiteitsonderzoeken VCW: elektriciteit, stabiliteit, vocht, verwarming en CO, hout en bouw, essentiële functies en comfortvereisten, niet-zelfstandige woningen
 • Digitaal tekenprogramma: basisvaardigheden
 • Digitaal dossieropvolgingssysteem: VLOK
 • Communicatieve vaardigheden als woningcontroleur

Hoelang duurt de opleiding?

Afhankelijk van je kennis en ervaring kan je de opleiding in een half jaar tot 1 jaar afwerken. Je kiest zelf welke en hoeveel modules je volgt en of je dus de duur van je opleiding verlengt of verkort.

Wat na je opleiding?

Na de opleiding kan je aan de slag als woningcontroleur. Je werkt bij een gemeente, een intergemeentelijk samenwerkingsverband (IGS) lokaal woonbeleid, Wonen in Vlaanderen of een geaccrediteerde keuringsinstelling. Het kwalificatiegetuigschrift Woningcontroleur is een voorwaarde om aan de slag te kunnen gaan als Woningcontroleur.

Wil je aan de slag als adviseur in de immobiliënsector, gericht op renovaties, woningkwaliteit en -veiligheid? Dan is het getuigschrift Woningcontroleur een enorme troef. Je bent helemaal mee met de meest recente normen.

Inschrijvingsinfo

Wil je deze opleiding volgen? Stuur een e-mail naar woningcontroleur@cvoantwerpen.be.

Voorwaarden

In de opleiding worden verschillende digitale toepassingen gebruikt. We verwachten dat je over een basiskennis ICT beschikt (zoals Officetoepassingen, mail, chat en online applicaties). Beschik je niet over de nodige vaardigheden? Dan raden we je aan om hiervoor een opleiding te volgen. Stuur een e-mail naar woningcontroleur@cvoantwerpen.be.

 • Studeer af op een jaar
 • Nieuw erkend beroep
 • Contact- en afstandsonderwijs
 • Erkend certificaat

Info en inschrijvingen

Wil je deze opleiding volgen? Stuur een e-mail naar woningcontroleur@cvoantwerpen.be.

Een vraag over deze opleiding?

Misschien heb je ook interesse in deze opleidingen?

Ontdek onze andere opleidingen
Scroll naar boven