Woningcontroleur

Ben je geboeid door bouwkunde, kwaliteit en veiligheid in gebouwen? Werk je al als woningcontroleur, of wil je er graag een worden? Volg dan deze opleiding. Je behaalt het getuigschrift Woningcontroleur. Dat heb je nodig als je erkend wil worden door Wonen in Vlaanderen om conformiteitsonderzoeken uit te voeren.

1 Wat leer je?

  • Regelgeving woningkwaliteit
  • Conformiteitsonderzoeken VCW: elektriciteit, stabiliteit, vocht, verwarming en CO, hout en bouw, essentiële functies en comfortvereisten, niet-zelfstandige woningen
  • Digitaal tekenprogramma: basisvaardigheden
  • Digitaal dossieropvolgingssysteem: VLOK
  • Communicatieve vaardigheden als woningcontroleur

2 Je opleiding

Overzicht alle lessen

De opleiding is vooral voor:

  • woningcontroleurs met beperkte ervaring
  • woningcontroleurs die zich willen bijscholen in functie van de nieuwe erkenningsvoorwaarden.

We organiseren de opleiding modulair. Er zijn contactmomenten op een beperkt aantal avonden, seminaries en afstandsonderwijs.

De organisatie en planning stemmen we zo veel mogelijk af op de behoeften van onze cursisten. In de loop van september publiceren we de planning voor het schooljaar 2023-2024.

Modulair, wat is dat?

Al onze opleidingen bestaan uit een aantal modules. De volgorde waarin je de verschillende modules volgt, kies je grotendeels zelf.

 

3 Wat na je opleiding?

Na de opleiding kan je aan de slag als woningcontroleur. Je werkt bij een gemeente, een intergemeentelijk samenwerkingsverband (IGS) lokaal woonbeleid, Wonen in Vlaanderen of een geaccrediteerde keuringsinstelling. Het kwalificatiegetuigschrift Woningcontroleur is een voorwaarde om aan de slag te kunnen gaan als Woningcontroleur.

Wil je aan de slag als adviseur in de immobiliënsector, gericht op renovaties, woningkwaliteit en -veiligheid? Dan is het getuigschrift Woningcontroleur een enorme troef. Je bent helemaal mee met de meest recente normen.

4 Inschrijven

Wil je deze opleiding volgen? Via deze link kan je online inschrijven.

Heb je nog vragen? Stuur een e-mail naar woningcontroleur@cvoantwerpen.be.

Schrijf je in voor het infomoment woningcontroleur op 3 oktober 2023.

Studeer af op een half jaar

Nieuw erkend beroep

Contact- en afstandsonderwijs

Erkend certificaat

Waar?

GO! campus Ruggeveld
Ruggeveldlaan 471
2100 Deurne

Wanneer

  • Avondonderwijs

Duur

Afhankelijk van je kennis en ervaring kan je de opleiding in een half jaar tot 1 jaar afwerken. Je kiest zelf welke en hoeveel modules je volgt en of je dus de duur van je opleiding verlengt of verkort.

Misschien heb je ook interesse in deze opleidingen?

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.