De verfijnde genieter

Ken je de basistechnieken al en wil je nog meer uit je ingrediënten halen? Dan biedt deze cursus jou een uitdagend aanbod. Je leert verfijnde gerechten bereiden met verschillende technieken, waardoor het resultaat nog indrukwekkender wordt.

 

1 Wat leer je?

  • bereiden van lekkere dagmenu’s met variatie en kleur
  • de voedingsdriehoek gebruiken
  • een eenvoudig menu opstellen
  • verse kruiden gebruiken
  • vis reinigen en panklaar maken
  • basis kooktechnieken onder begeleiding uitvoeren
  • pocheren van eieren en vis, blancheren van groenten, frituren van aardappelen en gratineren van bereide gerechten
  • organiseren
  • hygiëneregels
  • gerechten maken zoals bavarois, risotto, scampi’s met een kreeftensausjes, vogelnestjes, knolseldersoep met camembert, kalfsgebraad Orloff, tiramisu, asperges op Vlaamse wijze, frambozenmousse …

2 Je opleiding

Overzicht alle lessen

Moeilijkheidsgraad: half gevorderden. Je hebt reeds een basiskennis van koken.

Je volgt 1 avond of namiddag les per 2 weken. Je kookt steeds per 2 personen aan een kookeiland. De kooklessen zijn heel praktijkgericht en worden gegeven door ervaren leerkrachten. Na elke geslaagde module behaal je een deelcertificaat.

 

3 Wat na je opleiding?

Na de cursus ‘De verfijnde genieter’ kan je je inschrijven voor een vervolgcursus koken.

4 Inschrijven

Wil je deze opleiding volgen? Schrijf je in op het secretariaat van één van onze campussen of schrijf je online in.

Geert Adriaenssens
contactpersoon
koken@cvoantwerpen.be

Schrijf je online in

Ben je minstens 16 jaar? Of ben je minstens 15 jaar en heb je de eerste 2 jaren van het secundair onderwijs achter de rug? Dan kan je inschrijven voor deze opleiding.

Om te starten met deze module, heb je al een basiskennis nodig van koken. Heb je die nog niet? Volg dan eerst onze basiscursus De dagelijkse kok.

Meteen instappen in deze module kan als je:

  • reeds het deelcertificaat Basis koken behaalde in een ander CVO.
  • slaagt voor een toelatingsproef die je de eerste les aflegt bij de chef.

Praktische opleiding

Ervaren vakdocenten

Gezellige, ongedwongen klassfeer

Veel vervolgmodules mogelijk

Wat onze cursisten zeggen

h

Willy (62): "Sinds mijn brugpensioen volg ik de kookcursussen van GO! CVO Antwerpen. Ik heb al verschillende kookmodules doorlopen. Telkens leerde ik veel bij over de nieuwe kooktechnieken en –gebruiken. Ik blijf de kooklessen bij GO! CVO Antwerpen volgen tot ik ze allemaal doorlopen heb."

Willy (62)
LEES MEER

Waar?

GO! campus Hoboken
Distelvinklaan 22
2660 Antwerpen

GO! campus Kapellen
Pastoor Vandenhoudtstraat 8
2950 Kapellen

Overige leslocaties:

2050 Antwerpen – Linkeroever, Oscar De Gruyterlaan 4
2140 Borgerhout, Plantin Moretuslei 165
2500 Lier, Anton Bergmannlaan 24
2900 Schoten, Emiel Blangenoisstraat 2
2930 Brasschaat, Prins Kavellei 98
2940 Stabroek, Geelvinckstraat 15

Opgelet: niet alle kookmodules worden op elke lesplaats aangeboden.

Wanneer

  • Dagonderwijs
  • Avondonderwijs

Duur

1 jaar per module

Downloads

Structuurschema Koken
Lesplaatsen Koken
Materiaal Koken
Evaluatie Koken

Misschien heb je ook interesse in deze opleidingen?

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.