In de opleiding multimediaoperator maak je kennis met heel wat aspecten van digitale beeldvorming: foto, video, audio en 3D-tekeningen en -animaties. Je krijgt een stevige basisopleiding en leert de nieuwste technieken. Er is een uitstekende infrastructuur (professionele software, tekentabletten, film- en fotomateriaal).
Let op: Vanaf 1 september 2022 richten we maar een beperkt aantal modules van deze opleiding in. De opleiding Crossmedia assistent vervangt dan de huidige opleiding Multimedia operator. De kortere opleiding Crossmedia assistent sluit beter aan bij wat de arbeidsmarkt vraagt of bereidt je beter voor op verdere studies.
Multimediaoperator is een beroeps- en diplomagerichte opleiding uit het secundair volwassenenonderwijs:
Volg je ook de opleiding aanvullende algemene vorming met succes? Dan kan je je diploma secundair onderwijs behalen.
Rond je de volledige opleiding van 900 lestijden af? Dan ontvang je het certificaat van Multimediaoperator.
Modulair, wat is dat?
Al onze opleidingen bestaan uit een aantal modules. De volgorde waarin je de verschillende modules volgt, kies je grotendeels zelf. Ontdek de modules van de opleiding Multimediaoperator hier.
Je kan enkele modules volgen in avond- en afstandsonderwijs.
3 Wat na je opleiding?
Na de opleiding kan je aan de slag in een reclamebureau, bij een drukkerij of als zelfstandige. De opleiding is ook een uitstekende basis om verder te studeren in een creatieve vervolgopleiding zoals Film en documentaire, Animatiefilm, Grafische kunsten, Reclamevormgeving enz.
4 Inschrijven
Wil je deze opleiding volgen? Doorloop dan volgende stappen:
Kom naar een infomoment. Hier krijg je alle informatie. We leggen je ook uit wanneer je proeven kan afleggen om een vrijstelling te krijgen.
Daarna krijg je een afspraak voor een gesprek bij onze trajectbegeleiding.
Na dit gesprek schrijf je in op het secretariaat.
In onze FAQ vind je een antwoord op veelgestelde vragen over het behalen van je diploma secundair onderwijs.
Ben je minstens 16 jaar? Of ben je minstens 15 jaar en heb je de eerste 2 jaren van het secundair onderwijs achter de rug? Dan kan je inschrijven voor deze opleiding. Breng je schoolattest mee!
Om goed te kunnen volgen, adviseren we minimaal niveau Nederlands RG 2.4 (behaald). Heb je vragen hierover? Contacteer onze trajectbegeleiding.
Je kan vrijstellingen voor bepaalde modules aanvragen op basis van:
vorige rapporten
attesten en getuigschriften van een andere of gelijkaardige opleiding
Opgelet: je rapporten mogen niet ouder zijn dan vier jaar. Heb je geen rapporten? Geen probleem, dit is geen toelatingsvoorwaarde.
Je hebt hiervoor een Google-account nodig.
Heb je geen Google-account? → Zodra je je hebt ingeschreven voor een infoavond, ontvang je een cursistnummer en kan je inloggen met de gebruikersnaam ‘cursistnummer@cvoantwerpen.org’ (bijvoorbeeld: ‘007@cvoantwerpen.org’) en het wachtwoord ‘Moodle+21’.
Je cursistnummer staat op de inschrijvingsfiche die je via mail ontvangt, na je inschrijving.
Heb je geen inschrijvingsfiche ontvangen? Check je ‘spam’.
De eerste keer dat je inlogt, moet je je paswoord aanpassen.
Je kan proeven afleggen om vrijstellingen te behalen. Op basis van je resultaten gaan we na welke modules je nog moet volgen. Je persoonlijk traject duurt dus niet langer dan strikt noodzakelijk. Je kan hiervoor een afspraak maken nadat je een infosessie gevolgd heb. Meer informatie >>
Voor je start met de opleiding, kom je op trajectgesprek. Onze trajectbegeleiders stippelt samen met jou een traject op maat uit. Ze zijn er voor jou, zelfs als het wat moeilijker gaat.
Bekijk dit filmpje voor je op trajectgesprek komt.
Je kan de opleiding in 2 jaar afwerken. Je kiest echter zelf welke en hoeveel modules je per schooljaar volgt en of je dus de duur van je opleiding verlengt of verkort.
Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.