Wil je graag meer te weten komen over ICT voor je werk, je studies of jezelf? Dan is deze opleiding iets voor jou. In deze praktische opleiding ligt de nadruk op administratieve toepassingen.

Je opleiding

ICT en administratie is een beroeps- en diplomagerichte opleiding. Volg je ook de opleiding Aanvullende algemene vorming met succes? Dan kan je je diploma secundair onderwijs behalen.

We maken samen met jou een individueel traject. Kan je goede punten in het middelbaar of ervaring aantonen of slaag je voor een proef? Dan kan je vrijstellingen aanvragen.

De opleiding ICT & Administratie bestaat uit een aantal modules.  Je kan kiezen of je een module volgt in afstandsonderwijs of in contactonderwijs. 

 • Je kan tegelijkertijd ook de opleiding Aanvullende algemene vorming in afstandsonderwijs volgen. Of je kan ervoor kiezen om beide opleidingen over twee jaar te spreiden. 
 • Je volgt eerst ICT en administratie en daarna Aanvullende algemene vorming (of omgekeerd). Je kan de modules van ICT en AAV ook combineren. 

De modules gaan door in dagonderwijs op verschillende lesplaatsen en via afstandsonderwijs (GO! campus Hoboken). 

Lesplaatsen en data

Bekijk alle lesplaatsen en data voor de modules van deze opleiding via de knop hieronder (vanaf 10 juni 2024).

Lesplaatsen en data

Wat leer je

 • Vlot werken met Google en Microsoft Apps 
 • Werken met allerlei online tools 
 • Bewerken van teksten 
 • Verwerken van cijfergegevens  
 • Beheren van gegevens  
 • Integreren van toepassingen  
 • Automatiseren van functies  
 • Professioneel opmaken van teksten en afbeeldingen 

Meer info over de modules vind je in de brochure onder Nuttige documenten op deze pagina.

Hoelang duurt de opleiding?

Je kan de opleiding in 1 jaar afwerken. Je kiest echter zelf welke en hoeveel modules je per schooljaar volgt. Je kan je traject dus ook over een langere periode spreiden als je dat wenst.

Wat na je opleiding?

Na je opleiding kan je aan de slag als administratieve kracht in een bedrijf, op een schoolsecretariaat … Of je kan verder studeren en bijvoorbeeld een graduaatsopleiding (vroegere HBO5) Arbeidsorganisatie of Ondernemingsmanagement volgen.

Inschrijvingsinfo

Wil je deze opleiding volgen? Doorloop dan volgende stappen:

 1. Kom naar een infomoment. Hier krijg je alle informatie. We leggen je ook uit wanneer je proeven kan afleggen om een vrijstelling te krijgen en wanneer je op gesprek komt bij een trajectbegeleider.
 2. Je hebt een trajectgesprek. Onze trajectbegeleiders helpen je bij het opmaken van een traject op maat. Ze zijn er voor jou, zelfs als het wat moeilijker gaat.
 3. Na dit gesprek schrijf je je in op het secretariaat. In dit overzicht van beschikbare opleidingen vind je terug voor welke opleidingen er nog plaats is en welke opleidingen (bijna) volzet zijn.Wil je je vlot inschrijven? Bekijk dan op voorhand deze informatie >> Zo weet je welke documenten je zeker nodig hebt en waar je je kan inschrijven.

Heb je nog vragen, bv. over de vrijstellingen, groeipakket (kinderbijslag) en het volwassenenonderwijs in het algemeen ? Neem een kijkje tussen onze veelgestelde vragen.

Schrijf je in voor een infomoment

Voorwaarden

 • Ben je minstens 16 jaar? Of ben je minstens 15 jaar en heb je de eerste 2 jaren van het secundair onderwijs achter de rug? Dan kan je inschrijven voor deze opleiding. Breng je schoolattest mee!
 • Om goed te kunnen volgen, adviseren we minimaal niveau Nederlands RG 2.4 (behaald). Heb je vragen hierover? Contacteer onze trajectbegeleiding.

Vrijstellingen

Je kan vrijstellingen aanvragen op basis van:

 • vorige rapporten
 • attesten en getuigschriften van een andere of gelijkaardige opleiding
 • ervaring

Bekijk de voorwaarden >>

Breng je jaarrapport van de school/examencommissie mee naar de infoavond of als je proeven komt afleggen.

Jaarrapport? = overzichtspagina met je resultaten van dagelijks werk en examens van het volledige schooljaar.

Heb je geen jaarrapport? Geen probleem, dit is geen toelatingsvoorwaarde.

 • Je kan dit opvragen. De school/examencommissie is verplicht om dit mee te geven.
 • Wil de school geen jaarrapport geven? Vraag een verklaring
  • die afgestempeld en ondertekend is door een medewerker
  • waarop staat voor welke vakken je op het einde van het schooljaar geslaagd was
  • met de contactgegevens van de school
 • Je mag vrijstellingsproeven afleggen.

Opgelet: je jaarrapport mag niet ouder zijn dan vier jaar.

Proeven

Je kan proeven afleggen om vrijstellingen te behalen. Op basis van je resultaten gaan we na welke modules je nog moet volgen. Je persoonlijk traject duurt dus niet langer dan strikt noodzakelijk.  Je kan hiervoor een afspraak maken nadat je een infosessie gevolgd hebt. Meer informatie >>

Prijs

Een lijst van de verschillende tarieven van het inschrijvingsgeld voor het schooljaar 2024-2025 vind je hier.

Alle informatie en prijzen op deze website zijn onder voorbehoud van typefouten en wijzigingen.

Onze trajectbegeleiders geven je meer informatie tijdens je trajectgesprek.

Vragen over de kostprijs? Contacteer ons.

Contact

Trajectbegeleiding

Diploma secundair onderwijs

03 376 12 00

Schrijf je in voor een infomoment.

Meer informatie
 • Studeer af op 1 jaar
 • Moderne campus
 • Praktische opleiding
 • Je kansen op de arbeidsmarkt vergroten

Info en inschrijvingen

Wil je graag je diploma secundair onderwijs behalen? Schrijf je in voor een infomoment. Daar krijg je alle info. We leggen je ook uit wanneer je proeven kan afleggen om een vrijstelling te krijgen.

Een vraag over deze opleiding?
Ontdek onze andere opleidingen

Wat zeggen onze cursisten?

Roushan

Cursist

"In het volwassenenonderwijs kan je mee je eigen lessenrooster samenstellen. Zo heb ik wekelijks een dagje vrij en heb ik tijd voor mijn studentenjob in de horeca." Verder lezen

Sherylen

Cursist

“Ik koos voor de opleiding ICT& Administratie. Ik volgde ook de opleiding Aanvullende algemene vorming (AAV). Dat is nodig om je diploma te behalen. De lessen volgde ik vooral overdag. Maar je kan ook ’s avonds les volgen als je dat wilt. Ik vond het fijn dat ik de keuze had. De leraren hadden begrip voor de situatie van elke cursist. Ik had ook veel aan mijn medecursisten. We moesten vaak samenwerken. Ik heb er een goede vriendin aan overgehouden. Vroeger had ik het moeilijk om een job te vinden en ik had al zeker niet veel keuze. Ik moest gewoon een job hebben om te overleven. Maar door mijn diploma heb ik meer kansen gekregen. Ik kan nu een job doen die ik echt leuk vind. Ik heb leuke collega’s, ze voelen wat als familie voor mij. Ik ga er iedere dag met een glimlach naartoe.” Verder lezen

Scroll naar boven