Verras en verwen jezelf en je gasten met gebak uit eigen bakkerij. In deze module leer je diverse technieken om verschillende soorten zoete en hartige degen en vullingen te bereiden. Je bakt brood, taarten, koekjes, quiches, pizza’s enz.

Je opleiding

Moeilijkheidsgraad: voor half gevorderden. Je hebt reeds een basiskennis van koken.

Je volgt 1 avond of namiddag les per 2 weken. Je kookt steeds per 2 personen aan een kookeiland. De kooklessen zijn heel praktijkgericht en worden gegeven door ervaren leerkrachten. Na elke geslaagde module behaal je een deelcertificaat.

Wat leer je?

  • basis baktechnieken onder begeleiding uitvoeren
  • de hoeveelheden afmeten en afwegen
  • hartige gerechten, mousses, diverse degen, eenvoudig gebak, brood bereiden, vullingen bereiden, gebak afwerken (o.a. koffiekoeken, honing madeleintjes, rozijnenbrood, melkbrood, javanais, focaccia met tomaten en olijven, biscuit gebak, waldkorn brood, kaastaart met blauwbessen, knapperige asperges …)
  • de herkomst, gebruik en bewaring van de te verwerken grondstoffen kennen
  • de juiste volgorde van bereidingen toepassen
  • organiseren
  • de hygiëneregels in acht nemen

Hoelang duurt de opleiding?

1 jaar per module

Wat na je opleiding?

Na de cursus ‘Hartig en zoet’ kan je je inschrijven voor een andere cursus koken.

Inschrijvingsinfo

Wil je je inschrijven? Dat kan online vanaf juni 2024. Ben je al cursist? Schrijf je in via MijnCVO.

Meer info over de inschrijvingen vind je hier.

Voorwaarden

Ben je minstens 16 jaar? Of ben je minstens 15 jaar en heb je de eerste 2 jaren van het secundair onderwijs achter de rug? Dan kan je inschrijven voor deze opleiding.

Om te starten met deze module, heb je al een basiskennis nodig van koken. Heb je die nog niet? Volg dan eerst onze basiscursus De dagelijkse kok.

Meteen instappen in deze module kan als je:

  • reeds het deelcertificaat Basis koken behaalde in een ander CVO.
  • slaagt voor een toelatingsproef die je de eerste les aflegt bij de chef.

Om goed te kunnen volgen, heb je best minstens een taalniveau Nederlands RG 1.2.

Prijs

Een lijst van de verschillende tarieven van het inschrijvingsgeld voor het schooljaar 2023-2024 vind je hier.

Alle informatie en prijzen op deze website zijn onder voorbehoud van typefouten en wijzigingen.

Vragen over de kostprijs? Contacteer ons.

Contact

Geert Adriaenssens

  • Praktische opleiding
  • Ervaren vakleraren
  • Gezellige, ongedwongen klassfeer
  • Veel vervolgmodules mogelijk

Info en inschrijvingen

Wil je je inschrijven? Dat kan online vanaf juni 2024. Ben je al cursist? Schrijf je in via MijnCVO.

Een vraag over deze opleiding?
Ontdek onze andere opleidingen

Wat zeggen onze cursisten?

Eddy

Cursist

"De leraren geven op een gestructureerde en aangename manier les. Ze hebben enorm veel ervaring en kennis. Ze geven veel uitleg, bv. om vlees te snijden en te kruiden. Zo krijgen we sowieso al een goede basis mee. En de leraren lopen ook altijd rond om nog extra tips te geven. We leerden al groenten snijden, gerechten kruiden, sauzen maken enz. We komen goed met onze groep overeen. We kunnen lachen met elkaar en grapjes maken. Maar we kunnen ook serieus zijn en goed doorwerken. Het zijn echt supertoffe mensen. De leeftijden zijn ook heel divers: van jong tot ouder. Er is altijd wel iemand waarmee je aansluiting vindt en waarmee je karakter klikt. We koken per twee aan een kookeilandje. We zijn druk bezig, maar toch is het ontspannend. Het is eens totaal iets anders dan wat ik voor mijn beroep doe. En het is lekker ook natuurlijk, want we eten nadien de gerechten samen op. Dat is altijd heel gezellig en leerrijk. We proeven samen en bespreken de gerechten." Verder lezen

Willy

Cursist

"Sinds mijn brugpensioen volg ik de kookcursussen van GO! CVO Antwerpen. Ik heb al verschillende kookmodules doorlopen. Telkens leerde ik veel bij over de nieuwe kooktechnieken en –gebruiken. Ik blijf de kooklessen bij GO! CVO Antwerpen volgen tot ik ze allemaal doorlopen heb." Verder lezen

Scroll naar boven