Loopt het water je uit de mond als de buren de barbecue aansteken? Maar durf je er zelf niet mee aan de slag? In deze module leer je hoe je de barbecue in de dagelijkse keuken integreert. Je leert nieuwe technieken en gebruikt zowel een gas- als houtskoolbarbecue. Daarmee maak je gerechten van hapjes tot en met dessert. Na afloop grill je met veel zelfvertrouwen.

Je opleiding

Moeilijkheidsgraad: voor meer gevorderden. Je hebt reeds een goede kennis van koken.

Je volgt 1 avond les per 2 weken. We plannen telkens vier recepten die we in kleine groep klaarmaken. Door de à la minute bereiding van de gerechten zullen we onmiddellijk samen degusteren in een aangename sfeer.

Lesplaatsen, data en inschrijven

Wil je je inschrijven? Dat kan online via onderstaande knop of via het secretariaat. Ervaar je problemen? Contacteer ons dan via info@cvoantwerpen.be of via +32 (0)3 376 12 00.

Meer info over de inschrijvingen vind je hier.

Lesplaatsen, data en inschrijven

Wat leer je

 • direct grillen
 • indirect grillen
 • warm roken van vlees en vis
 • theorie over koud roken
 • marineren
 • veiligheidsmaatregelen bij het werken met vuur en gas
 • gerechten maken zoals gerookte camembert, kalfsfilet met pesto en gegrilde kolen, warm gerookte zalm met avocadosalade

Hoelang duurt de opleiding?

1 jaar per module

Wat na je opleiding?

Na de cursus ‘Grillen voor elke dag’ kan je je inschrijven voor een andere cursus koken.

Voorwaarden

Ben je minstens 16 jaar? Of ben je minstens 15 jaar en heb je de eerste 2 jaren van het secundair onderwijs achter de rug? Dan kan je je inschrijven voor deze opleiding.

Om te starten met deze module, heb je al een basiskennis nodig van koken. Heb je die nog niet? Volg dan eerst onze basiscursus De dagelijkse kok.

Meteen instappen in deze module kan als je:

 • reeds het deelcertificaat Basis koken behaalde in een ander CVO.
 • slaagt voor een toelatingsproef die je de eerste les aflegt bij de chef.

Om goed te kunnen volgen, heb je best minstens een taalniveau Nederlands RG 1.2.

Prijs

Een lijst van de verschillende tarieven van het inschrijvingsgeld voor het schooljaar 2024-2025 vind je hier.

Alle informatie en prijzen op deze website zijn onder voorbehoud van typefouten en wijzigingen.

Vragen over de kostprijs? Contacteer ons.

Contact

Geert Adriaenssens

Neem deel aan het online vragenuurtje over de opleidingen Koken op 24 juni 2024. Of kom naar het infomoment in Hoboken of Kapellen op 29 augustus 2024.

Meer informatie
 • Praktische opleiding
 • Ervaren vakleraren
 • Gezellige, ongedwongen klassfeer
 • Samen proeven

Info en inschrijvingen

Wil je je inschrijven? Dat kan online of via het secretariaat. Ervaar je problemen? Contacteer ons dan via info@cvoantwerpen.be of via +32 (0)3 376 12 00.

Meer info over de inschrijvingen vind je hier.

Een vraag over deze opleiding?

Misschien heb je ook interesse in deze opleidingen?

Ontdek onze andere opleidingen

Wat zeggen onze cursisten?

Eddy

Cursist

"De leraren geven op een gestructureerde en aangename manier les. Ze hebben enorm veel ervaring en kennis. Ze geven veel uitleg, bv. om vlees te snijden en te kruiden. Zo krijgen we sowieso al een goede basis mee. En de leraren lopen ook altijd rond om nog extra tips te geven. We leerden al groenten snijden, gerechten kruiden, sauzen maken enz. We komen goed met onze groep overeen. We kunnen lachen met elkaar en grapjes maken. Maar we kunnen ook serieus zijn en goed doorwerken. Het zijn echt supertoffe mensen. De leeftijden zijn ook heel divers: van jong tot ouder. Er is altijd wel iemand waarmee je aansluiting vindt en waarmee je karakter klikt. We koken per twee aan een kookeilandje. We zijn druk bezig, maar toch is het ontspannend. Het is eens totaal iets anders dan wat ik voor mijn beroep doe. En het is lekker ook natuurlijk, want we eten nadien de gerechten samen op. Dat is altijd heel gezellig en leerrijk. We proeven samen en bespreken de gerechten." Verder lezen

Willy

Cursist

"Sinds mijn brugpensioen volg ik de kookcursussen van GO! CVO Antwerpen. Ik heb al verschillende kookmodules doorlopen. Telkens leerde ik veel bij over de nieuwe kooktechnieken en –gebruiken. Ik blijf de kooklessen bij GO! CVO Antwerpen volgen tot ik ze allemaal doorlopen heb." Verder lezen

Misschien vind je dit ook interessant?

Smakelijk én gezellig bijleren tijdens de kookcursussen

Loopt het water je uit de mond als de buren de barbecue aansteken? Maar durf je er zelf...

Meer lezen
Scroll naar boven