Nieuwe opleiding

Du pain, du vin, …. we gaan op ontdekking in de Franse gastronomie! In deze cursus reizen we van streek tot streek en maken kennis met Franse culinaire verscheidenheid. We wagen ons aan verrassende klassiekers met een modern tintje. 

Je opleiding

Moeilijkheidsgraad: voor meer gevorderden. Je hebt reeds een goede kennis van koken

Je volgt 1 avond of namiddag les per 2 weken. Je kookt steeds per 2 personen aan een kookeiland. De kooklessen zijn heel praktijkgericht en worden gegeven door ervaren leerkrachten. Na elke geslaagde module behaal je een deelcertificaat.

 

Lesplaatsen, data en inschrijven

Bekijk alle lesplaatsen en data voor de modules van deze opleiding via de knop hieronder. Je kan je ook rechtstreeks inschrijven.

Lesplaatsen, data en inschrijven

Wat leer je

  • trendy werken met vlees, vis, groenten enz.
  • snijtechnieken voor groenten, fruit, vlees en vis 
  • gerechten maken zoals Camembertsoep, Parmentier de pintade, Crème de Faisane aux lentilles vertes, Tarte flambée, Mousse Glacée, Rillettes van makreel & tartine sardine, Pissaladière, … 
  • sauzen bereiden 
  • herkomst, voedingswaarde, verteerbaarheid, gebruik en bewaarmethode van grondstoffen 
  • werken met een voedingsmiddelentabel 
  • een werkplan volgen 
  • verse kruiden gebruiken en gerechten op smaak brengen 
  • de hygiëneregels in acht nemen 

Hoelang duurt de opleiding?

1 jaar per module

Wat na je opleiding?

Na elke geslaagde module behaal je een deelcertificaat. Na de cursus ‘Culinair de wereld rond’ kan je je inschrijven voor een andere cursus koken.

Inschrijvingsinfo

Wil je je inschrijven? Dat kan online vanaf juni 2024. Ben je al cursist? Schrijf je in via MijnCVO.

Meer info over de inschrijvingen vind je hier.

Voorwaarden

Ben je minstens 16 jaar? Of ben je minstens 15 jaar en heb je de eerste 2 jaren van het secundair onderwijs achter de rug? Dan kan je je inschrijven voor deze opleiding.

Om te starten met deze module, heb je al een basiskennis nodig van koken. Heb je die nog niet? Volg dan eerst onze basiscursus De dagelijkse kok.

Meteen instappen in deze module kan als je:

  • reeds het deelcertificaat Basis koken behaalde in een ander CVO.
  • slaagt voor een toelatingsproef die je de eerste les aflegt bij de chef.
Om goed te kunnen volgen, heb je best minstens een taalniveau Nederlands RG 1.2.

Prijs

Een lijst van de verschillende tarieven van het inschrijvingsgeld voor het schooljaar 2024-2025 vind je hier.

Alle informatie en prijzen op deze website zijn onder voorbehoud van typefouten en wijzigingen.

Vragen over de kostprijs? Contacteer ons.

contact

Geert Adriaenssens

contactpersoon

  • Praktische opleiding
  • Ervaren vakleraren
  • Gezellige, ongedwongen klassfeer
  • Veel vervolgmodules mogelijk

Info en inschrijvingen

Wil je je inschrijven? Dat kan vanaf 27 mei 2024 als je al cursist bent (via het secretariaat of via MijnCVO). Of vanaf 10 juni 2024 op deze pagina als je nog geen cursist bent.

Een vraag over deze opleiding?

Misschien heb je ook interesse in deze opleidingen?

Ontdek onze andere opleidingen

Wat zeggen onze cursisten?

Eddy

Cursist

"De leraren geven op een gestructureerde en aangename manier les. Ze hebben enorm veel ervaring en kennis. Ze geven veel uitleg, bv. om vlees te snijden en te kruiden. Zo krijgen we sowieso al een goede basis mee. En de leraren lopen ook altijd rond om nog extra tips te geven. We leerden al groenten snijden, gerechten kruiden, sauzen maken enz. We komen goed met onze groep overeen. We kunnen lachen met elkaar en grapjes maken. Maar we kunnen ook serieus zijn en goed doorwerken. Het zijn echt supertoffe mensen. De leeftijden zijn ook heel divers: van jong tot ouder. Er is altijd wel iemand waarmee je aansluiting vindt en waarmee je karakter klikt. We koken per twee aan een kookeilandje. We zijn druk bezig, maar toch is het ontspannend. Het is eens totaal iets anders dan wat ik voor mijn beroep doe. En het is lekker ook natuurlijk, want we eten nadien de gerechten samen op. Dat is altijd heel gezellig en leerrijk. We proeven samen en bespreken de gerechten." Verder lezen

Willy

Cursist

"Sinds mijn brugpensioen volg ik de kookcursussen van GO! CVO Antwerpen. Ik heb al verschillende kookmodules doorlopen. Telkens leerde ik veel bij over de nieuwe kooktechnieken en –gebruiken. Ik blijf de kooklessen bij GO! CVO Antwerpen volgen tot ik ze allemaal doorlopen heb." Verder lezen

Misschien vind je dit ook interessant?

Smakelijk én gezellig bijleren tijdens de kookcursussen

Du pain, du vin, .... we gaan op ontdekking in de Franse gastronomie! In deze cursus reizen we...

Meer lezen
Scroll naar boven