Culinair de wereld rond

Tijdens deze module stappen we af van onze traditionele gerechten en leer je de wereldkeuken kennen. Je gebruikt zonnige ingrediënten en zuiderse kruiden. Kortom: de wereld op je bord!

1 Wat leer je?

  • basis kooktechnieken: wokken, stomen, grillen, koken, bakken in de oven
  • snijtechnieken voor groenten, fruit, vlees en vis
  • gerechten maken zoals fajitas, harira, canneloni, graved lax amor, zarzuela, shepard’s pie, tzatziki, chili con carne, baklava, bami goreng, jambalaya …
  • herkomst, voedingswaarde, verteerbaarheid, gebruik en bewaarmethode van grondstoffen
  • werken met een voedingsmiddelentabel
  • een werkplan volgen
  • verse kruiden gebruiken en gerechten op smaak brengen
  • de hygiëneregels in acht nemen

2 Je opleiding

Overzicht alle lessen

Moeilijkheidsgraad: voor meer gevorderden. Je hebt reeds een goede kennis van koken

Je volgt 1 avond of namiddag les per 2 weken. Je kookt steeds per 2 personen aan een kookeiland. De kooklessen zijn heel praktijkgericht en worden gegeven door ervaren leerkrachten. Na elke geslaagde module behaal je een deelcertificaat.

3 Wat na je opleiding?

Na elke geslaagde module behaal je een deelcertificaat. Na de cursus ‘Culinair de wereld rond’ kan je je inschrijven voor een andere cursus koken.

4 Inschrijven

Wil je deze opleiding volgen? Schrijf je in op het secretariaat van één van onze campussen of schrijf je online in.

Geert Adriaenssens
contactpersoon
koken@cvoantwerpen.be

Schrijf je online in

Ben je minstens 16 jaar? Of ben je minstens 15 jaar en heb je de eerste 2 jaren van het secundair onderwijs achter de rug? Dan kan je inschrijven voor deze opleiding.

Om te starten met deze module, heb je al een basiskennis nodig van koken. Heb je die nog niet? Volg dan eerst onze basiscursus De dagelijkse kok.

Meteen instappen in deze module kan als je:

  • reeds het deelcertificaat Basis koken behaalde in een ander CVO.
  • slaagt voor een toelatingsproef die je de eerste les aflegt bij de chef.

Praktische opleiding

Ervaren vakdocenten

Gezellige, ongedwongen klassfeer

Veel vervolgmodules mogelijk

Wat onze cursisten zeggen

h

Willy (62): "Sinds mijn brugpensioen volg ik de kookcursussen van GO! CVO Antwerpen. Ik heb al verschillende kookmodules doorlopen. Telkens leerde ik veel bij over de nieuwe kooktechnieken en –gebruiken. Ik blijf de kooklessen bij GO! CVO Antwerpen volgen tot ik ze allemaal doorlopen heb."

Willy (62)
LEES MEER

Waar?

GO! campus Hoboken
Distelvinklaan 22
2660 Antwerpen

GO! campus Kapellen
Pastoor Vandenhoudtstraat 8
2950 Kapellen

Overige leslocaties:

2050 Antwerpen – Linkeroever, Oscar De Gruyterlaan 4
2140 Borgerhout, Plantin Moretuslei 165
2500 Lier, Anton Bergmannlaan 24
2900 Schoten, Emiel Blangenoisstraat 2
2930 Brasschaat, Prins Kavellei 98
2940 Stabroek, Geelvinckstraat 15

Opgelet: niet alle kookmodules worden op elke lesplaats aangeboden.

Wanneer

  • Dagonderwijs
  • Avondonderwijs

Duur

1 jaar per module

Downloads

Structuurschema Koken
Lesplaatsen Koken
Materiaal Koken
Evaluatie Koken

Misschien heb je ook interesse in deze opleidingen?

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.