Hoe oud of hoe jong je ook bent, in het volwassenenonderwijs krijg je een nieuwe kans om je diploma secundair onderwijs te behalen. Onze ervaren leraren en professionele trajectbegeleiders staan klaar om jou daarbij te helpen. Behaal je diploma secundair onderwijs door de opleiding Aanvullende algemene vorming (AAV) te combineren met een beroepsspecifieke opleiding.

Je opleiding

In het volwassenenonderwijs kan je je diploma secundair onderwijs enkel behalen als je de opleiding Aanvullende algemene vorming combineert met een beroepsspecifieke opleiding. Bij GO! CVO Antwerpen kan je kiezen uit meer dan 15 beroepsspecifieke opleidingen. Als je beide trajecten succesvol beëindigt, ontvang je een volwaardig diploma secundair onderwijs.

Je kan de opleiding Aanvullende algemene vorming (AAV) overdag, ’s avonds of volledig op afstand volgen (thuis studeren).

Lesplaatsen en data

Bekijk alle lesplaatsen en data voor de modules van deze opleiding via de knop hieronder (vanaf 10 juni 2024).

Lesplaatsen en data

Wat leer je

 • Nederlands
 • Engels en/of Frans
 • Wiskunde
 • Wetenschappen
 • Maatschappij & cultuur
 • Organisatie & samenwerking
 • Informatie- en communicatietechnologie

Meer info over de modules vind je in de brochure onder Nuttige documenten op deze pagina.

Hoelang duurt de opleiding?

Je traject voor Aanvullende algemene vorming kan je op 1 jaar afwerken. De totale duur om je diploma secundair onderwijs te behalen varieert van 1 tot 3 jaar (afhankelijk van je beroepsspecifieke opleiding). Je kiest echter zelf welke en hoeveel modules je per schooljaar volgt. Je kan je traject dus ook over een langere periode spreiden als je dat wenst.

Wat na je opleiding?

Met een diploma secundair onderwijs verhoog je je kansen op de arbeidsmarkt. En je zelfvertrouwen krijgt een stevige boost! Je kan ook verder studeren en kiezen voor een hogere studie. Bijvoorbeeld: een graduaat- of een bacheloropleiding.

Inschrijvingsinfo

Wil je deze opleiding volgen? Doorloop dan volgende stappen:

 1. Kom naar een infomoment. Hier krijg je alle informatie. We leggen je ook uit wanneer je proeven kan afleggen om een vrijstelling te krijgen en wanneer je op gesprek komt bij een trajectbegeleider.
 2. Je hebt een trajectgesprek. Onze trajectbegeleiders helpen je bij het opmaken van een traject op maat. Ze zijn er voor jou, zelfs als het wat moeilijker gaat.
 3. Na dit gesprek schrijf je je in op het secretariaat. In dit overzicht van beschikbare opleidingen vind je terug voor welke opleidingen er nog plaats is en welke opleidingen (bijna) volzet zijn.Wil je je vlot inschrijven? Bekijk dan op voorhand deze informatie >> Zo weet je welke documenten je zeker nodig hebt en waar je je kan inschrijven.
Schrijf je in voor een infomoment

Voorwaarden

 • Je bent 18 jaar of je wordt 18 ten laatste op 31 december van het kalenderjaar (als je je inschrijft tussen 1 juli en 31 december).
 • Om goed te kunnen volgen, adviseren we minimaal niveau Nederlands RG 2.4 (behaald).

Vrijstellingen

Je kan vrijstellingen aanvragen op basis van:

 • vorige rapporten
 • attesten en getuigschriften van een andere of gelijkaardige opleiding
 • ervaring

Bekijk de voorwaarden >>

Breng je jaarrapport van de school/examencommissie mee naar de infoavond of als je proeven komt afleggen.

Jaarrapport? = overzichtspagina met je resultaten van dagelijks werk en examens van het volledige schooljaar.

Heb je geen jaarrapport? Geen probleem, dit is geen toelatingsvoorwaarde.

 • Je kan dit opvragen. De school/examencommissie is verplicht om dit mee te geven.
 • Wil de school geen jaarrapport geven? Vraag een verklaring
 • die afgestempeld en ondertekend is door een medewerker
 • waarop staat voor welke vakken je op het einde van het schooljaar geslaagd was
 • met de contactgegevens van de school
 • Je mag vrijstellingsproeven afleggen.

Opgelet: je jaarrapport mag niet ouder zijn dan vier jaar.

Proeven

Je kan proeven afleggen om vrijstellingen te behalen. Op basis van je resultaten gaan we na welke modules je nog moet volgen. Je persoonlijk traject duurt dus niet langer dan strikt noodzakelijk.  Je kan hiervoor een afspraak maken nadat je een infosessie gevolgd hebt. Meer informatie >>

Prijs

Een lijst van de verschillende tarieven van het inschrijvingsgeld voor het schooljaar 2024-2025 vind je hier.

Alle informatie en prijzen op deze website zijn onder voorbehoud van typefouten en wijzigingen.

Onze trajectbegeleiders geven je meer informatie tijdens je trajectgesprek.

Vragen over de kostprijs? Contacteer ons.

Nuttige documenten

Contact

Trajectbegeleiding

Diploma secundair onderwijs

03 376 12 00

Schrijf je in voor een infomoment.

Meer informatie
 • Jij kiest: overdag of 's avonds, naar de les of thuis studeren.
 • Onderwijs met een volwassen aanpak.
 • Een traject op jouw maat
 • Een heel team dat je steunt

Info en inschrijvingen

Wil je graag je diploma secundair onderwijs behalen? Schrijf je in voor een infomoment. Daar krijg je alle info. We leggen je ook uit wanneer je proeven kan afleggen om een vrijstelling te krijgen.

Een vraag over deze opleiding?

Wij zorgen voor je

Leren bij GO! CVO Antwerpen? Dat doe je samen. Je medecursisten steunen je en jullie hebben hetzelfde doel. En je doet het samen met ons. Leraren, trajectbegeleiders … allemaal supporteren we voor jouw succes. Met een traject op maat en goede ondersteuning. Met een schouderklop en met de glimlach. Heb je een leerhindernis en specifieke noden? Wil je studiecoaching? Lees meer over onze leerzorg.

Misschien heb je ook interesse in deze opleidingen?

Ontdek onze andere opleidingen

Wat zeggen onze cursisten?

Margot

Cursist

"Samen met mijn trajectbegeleider maakten we een traject waarin ik er alles kan uithalen. Ik volg avondmodules en afstandsonderwijs omdat ik overdag voltijds werk. Ik ben ook mama van een baby van 5 maanden. Ik merk echt het verschil met het secundair onderwijs. In het volwassenenonderwijs voel ik meer respect voor elkaar en meer begrip voor elkaars situatie." Verder lezen

Michael

Cursist

“In het volwassenenonderwijs word je volwassen behandeld. Je zit met andere volwassenen in de klas, je kan over alles praten. Vooral de lossere sfeer waardeer ik enorm. De aanpak is helemaal anders dan in het secundair onderwijs. We lachen vaak in de klas. Ik kreeg terug de smaak van studeren te pakken. De leraren zijn heel leuk. Je leert veel, op een leuke manier, met veel vrijheid." Verder lezen

Maatum

Cursist

“Ik kwam hier in België aan en had niks. Het maakt voor mij in het leven niet uit wat je doet of waar je dat doet. Alles is mogelijk als je hard werkt en volhoudt. De lessen waren nuttig, maar ook leuk. Ik leerde er veel mensen kennen. Mijn medecursisten zijn ook echt vrienden geworden. Dat is heel fijn, want ik had hier geen familie. De leraren doen hun best om de taal goed te leren.” Verder lezen

Simon

Cursist

“Omdat ik al lascursussen had gevolgd, kreeg ik bij GO! CVO Antwerpen heel wat vrijstellingen. Zo kan ik mijn diploma secundair onderwijs snel behalen. Ik combineer mijn studie met mijn job en de zorg van mijn dochtertje van 2,5 jaar. Ik ben er zeker van dat dat gaat lukken. Ik ga bepaalde modules online volgen. Andere modules plan ik in avondonderwijs. De trajectbegeleiding stippelde met mij een haalbaar traject uit.” Verder lezen

Sherylen

Cursist

“Ik koos voor de opleiding ICT& Administratie. Ik volgde ook de opleiding Aanvullende algemene vorming (AAV). Dat is nodig om je diploma te behalen. De lessen volgde ik vooral overdag. Maar je kan ook ’s avonds les volgen als je dat wilt. Ik vond het fijn dat ik de keuze had. De leraren hadden begrip voor de situatie van elke cursist. Ik had ook veel aan mijn medecursisten. We moesten vaak samenwerken. Ik heb er een goede vriendin aan overgehouden. Vroeger had ik het moeilijk om een job te vinden en ik had al zeker niet veel keuze. Ik moest gewoon een job hebben om te overleven. Maar door mijn diploma heb ik meer kansen gekregen. Ik kan nu een job doen die ik echt leuk vind. Ik heb leuke collega’s, ze voelen wat als familie voor mij. Ik ga er iedere dag met een glimlach naartoe.” Verder lezen

Kaya

Cursist

“Sinds mijn geboorte lijd ik aan een erfelijke skeletaandoening. Daardoor zit ik in een rolstoel. GO! CVO Antwerpen was voor mij de eerste school die echt begrip had voor mijn situatie. De trajectbegeleiders en leraren gaven meermaals aan dat mijn gezondheid op de eerste plek kwam. Ze leven mee, tonen veel empathie en begrip. Het is fijn dat ik thuis kan studeren in mijn vertrouwde omgeving.” Verder lezen

Scroll naar boven