Het secundair onderwijs verliep niet zo vlot voor Michael. Hij haakte af zonder diploma. Dat maakte hij intussen meer dan goed. Hij behaalde zijn diploma secundair onderwijs bij GO! CVO Antwerpen. En hij volgt nog heel wat bijkomende opleidingen. Stoppen met studeren? Daar denkt Michael niet aan!

Michael: “Toen ik 18 jaar was, zat ik in het 4de jaar secundair onderwijs. Daar volgde ik de richting Elektriciteit. Maar die drie laatste jaren van het secundair onderwijs nog afmaken, dat vond ik te lang. Ik wou graag alleen gaan wonen en werk zoeken.”

Dat deed Michael ook. Toch bleef het zijn doel om zijn diploma nog te behalen. Toen hij 20 jaar was, startte hij in het volwassenenonderwijs.

Michael: “Ik schreef me in voor de graduaatsopleiding Informatica. Maar die opleiding kon ik moeilijk combineren met mijn werk. Ik begon daarom een opleiding Elektriciteit bij VDAB, met stage erbij. Na de opleiding ben ik daar ook blijven werken. Bij GO! CVO Antwerpen volgde ik de opleiding Aanvullende algemene vorming. Zo kon ik mijn diploma secundair onderwijs behalen, omdat ik mijn certificaat van de beroepsopleiding al op zak had."

Michael zag meteen de andere aanpak van het volwassenenonderwijs.

Michael: “In het volwassenenonderwijs word je volwassen behandeld. Je zit met andere volwassenen in de klas, je kan over alles praten. Vooral de lossere sfeer waardeer ik enorm. De aanpak is helemaal anders dan in het secundair onderwijs. We lachen vaak in de klas. Ik kreeg terug de smaak van studeren te pakken. De leraren zijn heel leuk. Je leert veel, op een leuke manier, met veel vrijheid.”

“In het volwassenenonderwijs word je volwassen behandeld.  Er is een lossere sfeer, we lachen vaak in de klas. Ik kreeg terug de smaak te pakken om te studeren.”

Michael behaalde zijn diploma. Maar daar stopte het niet. Michael kiest bewust om bij te leren.

Michael: “Op mijn werk zag ik een affiche over procesoperator. Die job sprak altijd al tot mijn verbeelding. Ik volgde ook die opleiding en deed stage. Daar werk ik nog steeds. In 2020 raadde ik mijn vriendin aan om ook te studeren bij GO! CVO Antwerpen. We gingen samen naar de infoavond voor Webdesigner. Uiteindelijk schreven we ons allebei in voor die opleiding. Webdesign interesseert me heel erg. Het wakkerde ook mijn interesse aan om daarin verder te doen. Nu volg ik ook nog de opleiding Crossmedia Assistent. Ik kreeg heel wat vrijstellingen omdat ik Webdesigner al volgde. Zo gaat de opleiding eens zo snel. De modules van Crossmedia Assistent volg ik vooral in afstandsonderwijs. Dat combineert gemakkelijk met mijn werk in shiften. Ik krijg ook opleidingsverlof bij mijn werkgever."

In afstandsonderwijs kan Michael zelf leren waar en wanneer hij wilt.

Michael: “Ik vind het heel handig dat je zelf je werk kan plannen. Je maakt de opdracht wanneer het je past. Het is een geruststelling dat ik mijn opleiding op mijn eigen tempo kan afwerken. En er is het sociale aspect. Ook al is het afstandsonderwijs, je kan toch vragen stellen aan medecursisten, elkaar helpen en dingen onderling bespreken. Als je vragen hebt voor de leraar, kan je die via e-mail stellen. Je krijgt dan snel een antwoord."

Met al die diploma’s en kennis heeft Michael heel wat mogelijkheden om een job te kiezen.

Michael: “Ik vond het heel belangrijk dat ik mijn diploma behaalde. Maar ik wil ook echt nieuwe dingen ontdekken en blijven bijleren uit interesse. Ik twijfel nog over de weg die ik wil inslaan. Als processoperator verdien je heel goed. Ik maak ook nog steeds websites. De toekomst zal uitwijzen wat het wordt. Misschien begin ik, naast procesoperator, wel als zelfstandige in bijberoep.”

Wil jij ook graag je diploma secundair onderwijs behalen? Of een van onze beroepsopleidingen (waaronder Webdesigner of  Crossmedia Assistent) volgen? We verwelkomen je graag bij GO! CVO Antwerpen.

Scroll naar boven