Ben jij iemand die graag karweitjes opknapt?  Je bent handig maar je weet niet precies
"
how to get the job done"
? Met deze tips en de juiste opleiding word je buitengewoon op alle vakgebieden.  

 1. Safety first
  Voor je aan je klus begint, denk je best eerst aan je eigen veiligheid. Zorg voor de juiste werkoutfit. Een werkpak, aangepaste handschoenen, werkschoenen en een veiligheidsbril zijn geen overbodige luxe. Een stevige overall beschermt je niet alleen tegen stof en vuil, maar ook tegen wonden door scherpe of ruwe voorwerpen. Wil je geen stof inademen? Draag een mondmasker.                                                                                                        
 2. Een goede voorbereiding is half gewonnen


Een goede voorbereiding is het halve werk. De juiste opleiding is hiervoor een must. Via de opleiding Polyvalent onderhoudsmedewerker gebouwen bij GO! CVO Antwerpen word jij een echte pro! Onder begeleiding van je docent leer je hoe je op een handige en veilige manier aan de slag gaat. Je leert verven, behangen en kleine elektriciteitswerken uitvoeren. En je leert ook hoe je sanitair kan installeren en herstellen.

 1.  Gebruik de juiste tools

  Om een klus te klaren, heb je heel wat gereedschap nodig. Basisgereedschap zoals een hamer, schroevendraaier en spijkers zijn uit geen enkele gereedschapskist weg te denken. Bespaar niet op kwaliteitsvol gereedschap. Deze bepalen mee de uitvoering van je werk. Daarnaast wil je dat ze lang genoeg meegaan, toch?   Tip! Met een gereedschapsgordel heb je al je tools binnen handbereik. En hoef je niet telkens je ladder af te dalen om je hamer of ander werkgereedschap te nemen.

 2.  Meten is weten

  Wil je een spiegel ophangen of een legplank bevestigen? Nauwkeurig meten is de boodschap.  Want wie nog eens gevraagd wil worden voor een volgende klus, kan maar beter zorgen dat de kaders recht hangenEen meetlat, waterpas of laser zal je hier zeker een handje bij helpen.

 3. Opgeruimd staat netjes

  Probeer meteen op te ruimen nadat je je werk hebt uitgevoerd. Een nette werkplaats en overzichtelijke toolbox zorgen namelijk voor rust in je hoofd. Zo ligt er niets overbodig rond te slingeren en valt het meteen op als er iets afwijkt van het normale.  Om sommige tools opnieuw te kunnen gebruiken, is het cruciaal om deze op de juiste manier op te bergen. Wil je bijvoorbeeld je verfroller opnieuw gebruiken? Was de verfroller of kwast uit en laat nadien goed uitdrogen. Wikkel deze daarna in een plastieken zak of een oud laken en bewaar de verfroller op een niet-vochtige plaats. Zo kan je deze perfect opnieuw gebruiken bij je volgende verfbeurt.Benieuwd naar meer tips & tricks? Ben je handig en wil je een professionele klusser worden? Of heb je verbouwplannen en wil je graag zelf de handen uit de mouwen steken? Met de opleiding opleiding Polyvalent onderhoudsmedewerker gebouwen wordt elke kleine of grote klus kinderspel.  Meer info over de opleiding vind je hier. 

Scroll naar boven