Een opleiding Webdesigner volgen? Dat is voor alle leeftijden. Dat vinden ook Marlena (43) en Kevin (16). Twee mensen die duidelijk weten wat ze willen, moeder en zoon. Sinds december 2020 volgen ze allebei les bij GO! CVO Antwerpen. Kevin in het dag- en avondtraject, Marlena in het avondtraject. Zo kan ze de opleiding met haar job combineren.

Kevin is 16 jaar en zit in het 4de jaar secundair onderwijs. Zijn motivatie vond hij pas echt terug toen hij zich inschreef bij het volwassenenonderwijs.

Kevin: “Webdesigner is een richting die me erg interesseert. Ik hou van computers en dat motiveert me enorm. Ik zie op YouTube veel coole animaties en video’s die ik ook wil leren maken. Ik kan niet wachten om als webdesigner aan de slag te gaan, mijn eigen bedrijfje op te richten en mijn eigen YouTube kanaal te maken.”

Kevin: “Ik zie op YouTube veel coole animaties en video’s die ik ook wil leren maken. Ik kan niet wachten om als webdesigner aan de slag te gaan, mijn eigen bedrijfje op te richten en mijn eigen YouTube kanaal te maken.”

Vanaf volgend schooljaar zal Kevin ook de opleiding aanvullende vorming volgen bij GO! CVO Antwerpen. Zo behaalt hij ook zijn diploma secundair onderwijs.

Kevin: “In het volwassenenonderwijs behandelen de leraren je op een andere manier. Die aanpak bevalt me wel. Hier krijgen we meer kansen om ons te verbeteren of ons werk bij te sturen.”

Marlena heeft al een universitair diploma en werkt als pricing controleur. Ze werkt voor haar job veel met de computer. Maar met creatievere dingen zoals webdesign had ze zich nog nooit bezig gehouden.

Marlena: “Ik volg de opleiding meer als een hobby. Ik had nog nooit van Photoshop enz. gehoord, maar ik vind het supertof. Toen Kevin aangaf dat hij zich wilde inschrijven voor deze richting, wou ik meteen mee doen. Creativiteit is belangrijk in het leven. Ik vind het plezant om bij te leren. Je verlegt je grenzen en kan op zelfstandige basis leren. Door de opleiding Webdesigner te volgen, ontdekte ik ook dat informatica me wel ligt. Mocht ik op een dag mijn huidige job beu zijn, dan kan ik misschien aan de slag op een IT-dienst. Die jobs zijn heel goed betaald.”

Marlena: “Ik vind het plezant om bij te leren. Je verlegt je grenzen en kan op zelfstandige basis leren.”

En hoe het hen bevalt, zo samen studeren?

Kevin: “We hebben maar één cursus samen omdat ik vooral in het dagtraject lessen volg en mijn moeder in het avondtraject. Maar ik vind het leuk en we motiveren elkaar.”

Marlena: “Kevin lacht soms met me omdat ik wat langer tijd nodig heb, en hij al klaar is. Maar voor de theoretische vakken ben ik dan weer sterker.”

En zo houden Marlena en Kevin een beetje hun eigen concurrentiestrijd met elkaar. Maar uiteindelijk hebben ze hetzelfde doel: hun diploma Webdesigner behalen.

Wil jij ook presentaties en webanimaties leren maken? En professionele websites leren ontwerpen en ontwikkelen? Volg dan onze opleiding Webdesigner. Je kan de opleiding in 1 jaar afwerken. Combineer je de opleiding Webdesigner met de opleiding AAV? Dan behaal je ook je diploma secundair onderwijs.

Meer info over onze opleiding Webdesigner >>

Scroll naar boven