Kanti wou altijd al Frans leren

Kanti wou altijd al Frans leren

Kanti (47) wou altijd al Frans leren. Omdat het een mooie taal is. Maar ook omdat Frans heel handig is op het werk, en voor je carrière. Nu gaat ze er eindelijk voor. 

Kanti: “Ik vond Frans altijd al een mooie taal. Ik spreek goed Engels. Maar ik merk dat het in België ook heel handig is dat je Frans kan spreken. Toen ik in een supermarkt werkte bijvoorbeeld, vroegen klanten dat. In september schreef ik me in voor de opleiding Frans bij GO! CVO Antwerpen. In het verleden volgde ik er ook al lessen Nederlands voor anderstaligen en een andere cursus.” 

“Frans is niet zo’n gemakkelijke taal, vind ik. Maar de leraar helpt ons goed.”

Kanti: “Ze legt de dingen goed uit. We kunnen veel spreken tijdens de les: over wie we zijn, waar we wonen, over onze familie enz. De opdrachten kunnen we thuis maken wanneer het past. Ik miste enkele lessen omdat ik ziek was. Maar ik probeerde thuis verder te studeren. Ik kreeg tips van de leraar hoe ik thuis extra kon studeren. De leraar leert ons veel en ze heeft begrip voor ons.  

“In onze klas zitten zowel jongere als oudere mensen. Ze leren Frans met verschillende doelen: voor hun werk, als hobby of voor op vakantie.”

Kanti: “Het is ook gezellig met de andere cursisten. Ik zou de lessen zeker aanraden. Het is één dag per week waarop je gedurende 3 uur al de taal kan spreken. Ik maak ook reclame bij mijn vriendinnen. Het zou leuk zijn dat zij ook Franse les volgen. Zo kunnen we samen oefenen en samen Frans spreken. Ik werk nu als vrijwilliger. Als je goed Frans kan spreken, heb je meer kans om een goede job te vinden. Daar ben ik zeker van. Ik ben ook trots op mezelf, dat ik eindelijk deze mooie taal kan leren. Dat wou ik al zo lang. J’aime beaucoup la langue française. Ook mijn zonen zijn heel fier.” 

Wil jij ook graag een taal leren? Bij GO! CVO Antwerpen kan je kiezen uit maar liefst 7 talen: Chinees, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Russisch en Spaans. 

Bekijk al onze taalopleidingen >>

Tags:
,
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.