Joris uit ‘Blind getrouwd’ geeft zijn passie door aan cursisten GO! CVO Antwerpen

Joris uit ‘Blind getrouwd’ geeft zijn passie door aan cursisten GO! CVO Antwerpen

Romantisch? Check! Gedreven? Check! Een hart voor onderwijs? Dubbelcheck! Joris Brauns (30) kennen we als de man die zijn ja-woord gaf aan een volstrekt vreemde in Blind Getrouwd. Maar hij is ook oud-cursist én docent bij GO! CVO Antwerpen. Wij spraken met hem af op GO! campus Hoboken

Joris, je studeerde bij GO! CVO Antwerpen. Hoe voelt het om deze keer niet op de schoolbanken te zitten, maar zelf voor de klas te staan?

Inderdaad, in 2009 behaalde ik mijn graduaatsdiploma Informatica bij GO! CVO Antwerpen. Het voelt nog heel vertrouwd. Lesgeven is anders, natuurlijk. Vroeger als cursist was ik wel aanwezig, maar volgde ik niet altijd even aandachtig de les. Ik vind het super om de kennis te delen, die ik zelf gaandeweg heb opgedaan. De opleiding is heel praktijkgericht. Het is fijn dat ik meteen aan de slag kan met de cursisten.

Spraken de cursisten je al aan over je Blind getrouwd-avontuur?

In de klas eigenlijk nog niet. Volgens mij kijken IT’ers niet naar Blind getrouwd. Op café heb ik dat wel. Van zodra mensen wat alcohol drinken, durven ze makkelijker op mij afstappen.

Hoe heb jij je schooltijd ervaren? Wat is jou bijgebleven?

Het was een plezante tijd. Ik heb hier altijd goed gelachen! Ik kwam goed overeen met de docenten. Vooral de lessen van Felix zullen me altijd bijblijven.

Waarom koos je voor het volwassenenonderwijs?

In het volwassenenonderwijs krijg je kansen. Het is dé plaats voor volwassenen die een carrièreswitch willen maken. In mijn team zijn er 3 medewerkers die hun graduaatsdiploma behaalden in het volwassenenonderwijs. Dat zijn mensen die werken met passie. Zij ademen als het ware code.

Je bent naast docent ook een rasechte ondernemer. Je jaagde je dromen na en startte je eigen zaak. Heb je tips voor cursisten die de sprong willen wagen en een eigen zaak willen starten?

Kies de juiste vennootschapsvorm. Vandaag zijn er ontzettend veel mogelijkheden: een vof, naamloze vennootschap, bvba … Een bvba kan je al opstarten met slechts 1 euro. Vroeger lagen de bedragen veel hoger. Niet twijfelen dus, gewoon doen! Je kan er trouwens ook voor kiezen om eerst in bijberoep te starten en zo de stap te verkleinen.

Je passie is IT. Was IT je eerste liefde?

Het is vooral een gedeelde liefde … met chocolade! Voor ik startte met de opleiding Informatica, volgde ik de opleiding Banketbakker (chocolatier). Ik vind het heerlijk om gebakjes te maken. Het voelt nog beter wanneer anderen genieten van mijn creatie. Bij IT is dat net hetzelfde. Je creëert, je automatiseert en je lost problemen op. Je helpt mensen.

Als je zelf ooit een carrièreswitch maakt, wat zou je doen? Of welke opleiding zou je graag nog volgen?

Dat is een moeilijke … Ik denk dat ik terug naar de chocolade zou keren. Misschien wil ik ooit een chocoladezaak openen in Antwerpen met de beste pralines. Dan open ik mijn winkel slechts 3 dagen in de week. Of ik ga voor een extra taal, Duits bijvoorbeeld. Ik reis graag naar Duitsland. Als ik kijk welke kennis ik nog mis, dan zeg ik Boekhouden. Dan leer ik meer over het financiële aspect, investeren …

Wat is je guilty pleasure?

Rijsttaartjes en ijsjes!* Ik snoep af en toe wel eens graag.

*zegt Joris terwijl hij een rijsttaartje van Maddy verorbert.   

Waar zie je jezelf staan over 5 jaar?

Eén van mijn doelen is om mijn verworven kapitaal te investeren in andere mensen met een passie, in startups. Ondernemers helpen die om één of andere reden niet de stap durven of kunnen zetten om een eigen zaak te starten. Bijvoorbeeld door financiële redenen of omdat ze niet over het netwerk beschikken. Ik wil die talenten een kans geven.

Wij wensen je alle succes toe! GO Joris!

 

Geen reactie's

Geef een reactie