Bijleren? Dat is de rode draad in het leven van Harry (69). Sinds 2016 is hij met pensioen. Met veel goesting en enthousiasme leert hij nu Spaans bij GO! CVO Antwerpen.

Harry: “Onze leraar is van Spaanse afkomst, dat vind ik wel een meerwaarde. Haar uitspraak is dus perfect. Ze geeft ook fantastisch les. Het volwassenenonderwijs is laagdrempelig. Je mag fouten maken. De leraar probeert een goed tempo te bewaken en ze heeft oog voor de cursisten die wat sneller of trager leren. Je kan thuis altijd zelf nog wat extra oefeningen maken. Dat doe ik zelf ook. De taken kunnen we zelf thuis maken op een moment dat voor ons past. De klas is heel divers. We hebben cursisten van 18 jaar in de les, maar ook twintigers, dertigers, veertigers en ouder. De motivatie om Spaans te leren is bij iedereen wat anders. Dat is het leuke van de taallessen bij GO! CVO Antwerpen, je kan zowel leren voor jezelf als voor je job. De lessen zijn vrij algemeen en je leert om gemakkelijker contact te maken.”

Harry heeft een goede band met zijn medecursisten.

Harry: “Ondanks de verschillen, hebben we echt een leuke klas en is er een goede sfeer. Dat is een extra stimulans. We maken altijd lessamenvattingen voor de afwezigen. Tijdens de pauze kunnen we gezellig met elkaar babbelen. Ik koos bewust voor contactlessen. Zo leer ik ook bij van de anderen. Je kan kiezen uit verschillende lesmomenten. Ik volg les op maandagnamiddag, zo kan ik nog genieten van vrije avonden. Ik volg les op GO! campus Ruggeveld in Deurne. Die campus is nog nieuw en best wel gezellig.”

Harry werkte als vormingsconsulent bij Stad Antwerpen. Daar organiseerde en begeleidde hij opleidingen en vormingen voor verschillende doelgroepen. Zijn motto “Levenslang leren” brengt hij nu zelf in de praktijk.

Harry: “Ik houd echt van talen leren. Ik vind het belangrijk dat je je kan uitdrukken tegenover anderstaligen. En ik houd er ook mijn brein alert mee, zeker nu ik wat ouder word en op pensioen ben. Ik vind het geweldig om nieuwe dingen te leren en uitdagende dingen te doen buiten mijn comfortzone. Daardoor word je steeds hongeriger naar nog meer nieuwe dingen.”

Wil jij ook graag een taal leren? Bij GO! CVO Antwerpen kan je kiezen uit maar liefst 6 talen: Chinees, Engels, Frans, Italiaans, Russisch en Spaans

Bekijk al onze taalopleidingen >>

Scroll naar boven