In 2001 kwam Sherylen (47) van de Filipijnen naar België. Ze begon zonder diploma meteen te werken om geld te verdienen. Ondertussen heeft ze een zoon, een diploma én een job waar ze veel voldoening uit haalt.

Toen Sherylen hier aankwam van de Filipijnen, was dat voor haar niet gemakkelijk.

Sherylen: “Als buitenlandse vond ik het best wel zwaar soms. Ik heb geen familie hier waarop ik kon terugvallen als ik het nodig had. Ik deed jobs omdat ik het geld echt nodig had. Maar het waren geen jobs waar ik gelukkig van werd.”

Later kreeg Sherylen een zoon en verhuisde ze naar Antwerpen. Ze wou toch graag haar diploma behalen. Daarvoor kwam ze langs bij GO! CVO Antwerpen.

Sherylen: “Ik koos voor de opleiding ICT& Administratie. Ik volgde ook de opleiding Aanvullende algemene vorming (AAV). Dat is nodig om je diploma te behalen. De lessen volgde ik vooral overdag. Maar je kan ook ’s avonds les volgen als je dat wilt. Ik vond het fijn dat ik de keuze had. De leraren hadden begrip voor de situatie van elke cursist. Ik had ook veel aan mijn medecursisten. We moesten vaak samenwerken. Ik heb er een goede vriendin aan overgehouden.”

Sherylen behaalde enkele jaren geleden haar diploma secundair bij GO! CVO Antwerpen. Ondertussen heeft ze een geweldige job gevonden.

Sherylen: “Ik werk nu als laboassistent bij AML in Hoboken. Vroeger had ik het moeilijk om een job te vinden en ik had al zeker niet veel keuze. Ik moest gewoon een job hebben om te overleven. Maar door mijn diploma heb ik meer kansen gekregen. Ik kan nu een job doen die ik echt leuk vind. Ik heb leuke collega’s, ze voelen wat als familie voor mij. Ik ga er iedere dag met een glimlach naartoe.”

Zo is Sherylen een mooi voorbeeld dat het nooit te laat is om je dromen na te streven en te kiezen voor een pad en een job die je gelukkig maken.

Sherylen: “Mijn familie in de Filipijnen is heel trots. Ze vinden het heel straf hoe ik dat heb gedaan. Zelfs al ben ik hier niet geboren, toch kan ik hier mijn diploma behalen. Ik was 41 jaar toen ik besloot om verder te studeren en mijn diploma te behalen. Maar er staat duidelijk geen leeftijd op. Als je iets wil bereiken, dan kan je dat op eender welke leeftijd.”

 

Scroll naar boven