Marie-Josée (38) kwam in 2019 naar België. Ze woonde in Burundi en behaalde daar een universitair diploma Interpretation and Translation. Onlangs verhuisde ze naar Antwerpen en besloot ze om Nederlandse lessen te volgen. Daarvoor kwam ze naar GO! CVO Antwerpen. Daar kan je gewone lessen Nederlands voor anderstaligen volgen. Of je kan ze combineren met bv. naaien, leren fietsen, koken, sportcoach. Of met zingen, zoals Marie-Josée doet!

Marie-Josée: “Tijdens mijn opleiding Interpretation and Translation leerde ik veel talen. Ik spreek Frans, Engels, Swahili en Kirundi. Toen ik in Antwerpen kwam, vond ik het ook nodig om Nederlands te leren. Zo kan ik gemakkelijk praten met de dokter, de juf en vrienden van mijn dochter. Ik denk ook dat ik gemakkelijker werk vind als ik goed Nederlands kan spreken. In Burundi had ik zelf een touroperatorbedrijf. Ik wil graag werken als administratief bediende. Dat is een job die goed bij me past.”

Marie-Josée volgde eerst enkele gewone lessenreeksen Nederlands voor anderstaligen. Daarna schreef ze zich in voor Nederlands met zingen.

Marie-Josée: “We leren veel, over de Nederlandse taal, maar ook over zingen. Een zanglerares van de Academie Deurne leert ons Nederlandstalige liedjes aan. We zingen de liedjes samen als koor. En de leraar Nederlands helpt ons met instructies, de liedjesteksten en de nieuwe woordenschat. Zo verbeteren we onze taal. Ik vind het leuk en interessant.”

Scroll naar boven