Lucienne (67) volgt al meer dan 10 jaar Italiaans bij GO! CVO Antwerpen. Daar heeft ze goede redenen voor. Omdat ze Italiaans een mooie taal vindt. Omdat ze het kon gebruiken voor haar werk. En vooral ook omdat ze de lessen leuk en leerrijk vindt. 

Lucienne: “Ik vond Italiaans altijd al een mooie taal. Ik twijfelde eerst tussen Spaans en Italiaans. Maar ik koos uiteindelijk voor Italiaans omdat ik dat ook voor mijn werk kon gebruiken. Ik werkte als producer bij de VRT- Sportredactie. Ik kwam veel in contact met Italiaanse wielrenners en moest vaak met hen mailen.” 

Iedereen heeft zo zijn eigen reden om zich in te schrijven voor een taalcursus.  

Lucienne: “Onze klas is heel divers. Er zijn zowel jongere als oudere cursisten. Een van mijn medecursisten is zelfs 85 jaar. Sommigen volgen de les om bij te leren voor het werk, anderen enkel als hobby.” 

Na 10 jaar is Lucienne nog altijd gemotiveerd.   

Lucienne: “We hebben een fantastische leraar. Ook de sfeer in onze klas is heel goed. Ik blijf naar de Italiaanse les komen omdat ik het belangrijk vind dat je de taal blijft spreken. We leren over grammatica en vocabulaire, maar ook over kunst en cultuur. We bespreken bekende Italianen bijvoorbeeld, op een leuke en speelse manier.” 

In het volwassenenonderwijs is de aanpak van de lessen anders. Dat bevalt Lucienne wel.  

Lucienne: “We leren veel, maar we maken ook heel veel plezier. Zelfs al kom ik moe naar de les, we peppen elkaar op. Het voelt als een vriendengroep. Ik kom telkens ontspannen buiten. We lachen met onze eigen fouten. En we helpen elkaar om de dingen uit te leggen. De leraar heeft een goed niveau, we moeten wel werken. Maar er is geen druk. We kunnen samen grapjes maken.” 

Lucienne hoopt dat ze nog lang kan blijven komen naar de les Italiaans. 

Lucienne: “Mijn zin om Italiaans te leren, groeit nog met de jaren. Nu ik gepensioneerd ben, heb ik meer tijd om de taken te herhalen en oefeningen te maken. Ik zou het echt missen als ik zou stoppen.” 

Wil jij ook graag een taal leren? Bij GO! CVO Antwerpen kan je kiezen uit maar liefst 7 talen: Chinees, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Russisch en Spaans. 

Bekijk al onze taalopleidingen >>

Opleiding: Italiaans
Scroll naar boven