Terug een leuke hobby doen, waarin ze zich creatief helemaal kan uitleven? Dat was wel iets voor Lauranne (27). Ze schreef zich in voor de opleiding Florist bij GO! CVO Antwerpen.  

 

Lauranne: “Ik had al langer geen echte hobby meer. Ik wou graag terug voor mezelf iets doen, iets wat ik leuk vond. Ik vond het altijd al tof om op de markt bloemen te kopen. Daar liet ik dan een boeketje van maken. Dat wou ik ook graag leren. Daarom koos ik voor de opleiding Florist.” 

 

Lauranne schreef zich in voor Florist bij GO! CVO Antwerpen. Het is de enige officiële opleiding tot florist in Antwerpen. Je kiest zelf welke modules je volgt, en wanneer.  

Lauranne: “Tijdens de opleiding Florist leren we hoe je boeketjes kan onderhouden. Welke bloemen mooi samen passen, welk groen er mooi bij past. We leren per seizoen en per event. Zo maken we grafstukjes bij Allerheiligen, kerstdecoratie, een Valentijnstuk enz.” 

De leraren zijn heel ervaren en hebben zelf lang als florist gewerkt.  

Lauranne: “Onze leraar weet echt waar hij het over heeft en geeft veel uitleg. We leren veel, maar de les is ook gemoedelijk. We krijgen een klein stukje theorie. De rest van de les kunnen we echt werken met onze handen. Dat is een goede verhouding, vind ik.  

De opleiding Florist is leuk voor iedereen. Mannen, vrouwen, jong of oud. Je leert op een professionele manier bloemstukken maken, als werk of als hobby. 

Lauranne: “We zitten met verschillende leeftijden en niveaus samen in de les. Zo kunnen we ook van elkaar leren. Als alle bloemstukken klaar zijn, zetten we ze in de etalage. Dan bespreken we die samen. Het is een gezellige groep, waarin ik me ook thuis voel. Ik ben van beroep zelfstandig nagelstyliste. Ik volg de opleiding in eerste instantie als hobby. Maar sommige medecursisten willen op termijn misschien wel beginnen werken als florist.” 

Je zorgt zelf voor de benodigdheden per les. Dat biedt heel wat voordelen.  

Lauranne: “Het inschrijvingsgeld en cursusgeld vond ik best goedkoop. Wekelijks hebben we wel planten en bloemen nodig voor de les. Je kan het zo duur of goedkoop maken als je zelf wil. We krijgen van de leraar ook tips om de kosten te drukken. Je kan bv. ook al eens een vaas halen uit de kringwinkel of bloemen uit de supermarkt. Bovendien kan je ook kiezen wat je zelf echt mooi vindt.” 

Je neemt je bloemstuk mee naar huis. Of je maakt er een vriend of familielid blij mee. 

Lauranne: “Ik ben ook altijd fier op het eindresultaat. Soms maken we een eerder klassiek bloemstuk. Maar we hebben ook heel wat vrijheid. Dus dan kan ik het zelf maken zodat het mooi past in mijn interieur. We krijgen altijd voldoende ondersteuning. Zo ben je zeker dat je met een mooi stuk naar huis gaat.” 

 

Opleiding: Florist
Scroll naar boven