Dobbie (35) werkte als procesoperator in de chemische sector. Dat was een job met onregelmatige uren en shiften. Als mama van 2 zoontjes zag ze dat niet meer zitten. Ze was vastbesloten om een betere balans te vinden tussen werk en gezin. Daarom volgt ze de opleiding CAD-tekenaar bij GO! CVO Antwerpen. En nog voor ze afgestudeerd is, heeft ze al werk als technisch tekenaar.

Nachtwerk, weekendwerk, onregelmatige uren… het hoorde er allemaal bij als procesoperator. Dat begon allemaal toch te wegen toen Dobbie mama werd.

Dobbie: “Ik had het gevoel dat ik niet voldoende tijd met mijn zoontjes kon doorbrengen. Toen dacht ik: “Dit wil ik niet mijn hele leven zo doen.” Ik dacht een tijd na over een carrièrewending. In het 6de jaar secundair onderwijs was ik heel goed in technisch tekenen. Daarna begon ik aan studies Architectuur, maar die maakte ik niet af. Zoveel jaren later, begon ik dus terug te denken aan technisch tekenen. Ik volgde thuis eerst een snelcursus Autocad. Dan schreef ik me in voor de opleiding bij GO! CVO Antwerpen. Ik kreeg een vrijstelling voor de basiscursussen omdat ik de snelcursus al volgde. Zo duurde mijn opleiding niet zo lang.”

Tijdens de opleiding CAD-tekenaar krijg je lessen in kleine groepjes. Je leert CAD-tekenen voor mechanische constructies, zowel in 2D als in 3D.

Dobbie: “We volgen les met zo’n 5 cursisten. Zo’n klein groepje is gezellig en leerrijk. De leraar neemt voldoende tijd om ons individueel te begeleiden. Hij heeft veel ervaring en geduld. In het volwassenenonderwijs is er veel begrip voor ieders situatie ook. Dat maakt het gemakkelijker. De lessen volg ik vooral in contactonderwijs. Maar we mogen thuis wel verder werken aan onze oefeningen. Ik doe mijn best om alles te combineren. De opleiding heb ik in 2 jaar opgedeeld, i.p.v. 1 jaar. Zo hoef ik maar één avond in de week naar de les.”

In juni behaalt Dobbie haar diploma. Maar daar heeft ze niet op gewacht om te solliciteren.

Dobbie: “Ik zag een interessante vacature als technisch tekenaar. Ik solliciteerde en het lukte gewoon. Ik moest wel een proef afleggen, daar slaagde ik voor. Ondertussen werk ik al enkele weken als technisch tekenaar en dat bevalt me erg. Het is een boeiende job, met toch wel wat afwisseling. Ik kan de bestaande situatie uittekenen, maar ik mag ook nieuwe ontwerpen uittekenen. De shiften, het nacht- en weekendwerk behoren tot het verleden. Zo kan ik er meer voor mijn gezin zijn op belangrijke momenten. Vanaf september ga ik ook nog de 3D-opleiding bij GO! CVO Antwerpen volgen. Dat biedt me nog meer mogelijkheden naar de toekomst toe.”

Wil jij ook graag een nieuw pad inslaan? Volg dan een opleiding CAD-tekenaar bij GO! CVO Antwerpen. Het is een knelpuntberoep, dus je vindt snel werk. Je kan de opleiding in 1 jaar afwerken. Je kiest ook zelf welke en hoeveel modules je per schooljaar volgt en of je dus de duur van je opleiding verlengt of verkort. Ideaal als je de opleiding wil combineren met je werk, je gezin of een hobby.

Scroll naar boven