Cursisten Duaal leren aan het woord!

Cursisten Duaal leren aan het woord!

Vandaag vond de kick-off plaats van het traject Duaal leren. Wij brachten een bezoek aan de klas en leerden de eerste cursisten een beetje beter kennen. Ook nog starten in het traject Duaal leren? Dat kan! Meer info vind je hier.

Helen, Amine en Layla

Helen (41) – “In het verleden botste ik telkens op een muur. Te weinig ervaring of geen diploma. Daarom start ik vandaag in het traject duaal leren. Het is voor mij de opstap voor mijn verdere carrière. Op het einde van de rit ontvang ik mijn diploma én beschik ik over de nodige werkervaring. De werkplek kies je zelf. Ik ga solliciteren als secretariaatsmedewerker op een school. Ik hoop daarna aan de slag te gaan op mijn stageplek. Ik heb er alvast ontzettend veel goesting in en ben er helemaal klaar voor!”.

Amine (18) – “Ik start in het traject duaal leren omdat ik graag werk. Ik wil niet 5 dagen op 7 achter de schoolbanken zitten. Ik kan niet wachten om werkervaring op te doen. Wat me vooral aanspreekt in de opleiding secretariaatsmedewerker is het uitbreiden van mijn talenkennis (Frans én Engels). Want na het traject wil ik graag verder studeren, management”.

Laila, 35 jaar (mama van 3 kids)
“Vroeger volgde ik op school de richting Kantoor, maar wegens familiale omstandigheden ben ik hiermee moeten stoppen. Werk vinden ging hierna moeizaam en na de komst van ons eerste kindje besloot ik om fulltime voor hem te zorgen. Nu mijn man gestopt is met de zaak wil ik zelf voor een nieuwe job gaan. Maar omdat ik al 9 jaar fulltime voor de kinderen zorg, ben ik niet meer zelfzeker over mijn kennis. Daarom besloot ik een opleiding secretariaatmedewerker te volgen bij GO! CVO Antwerpen in het traject Duaal Leren. Zo kan ik mijn kennis opfrissen en leer ik werken met de nieuwste computerprogramma’s. Het traject Duaal Leren is voor mij een ideale combinatie tussen studeren, ervaring opdoen op de werkvloer en mijn gezin. Mijn ideale droom job zou een er eentje zijn op het secretariaat van een school. Dan ben ik tijdens de vakanties thuis voor de kinderen.”

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.