Bjorn Vervloet (34) is een straffe kitesurfer die niet bang is van een grote sprong. Naast kiter is Bjorn ook leraar Zedenleer in het secundair onderwijs. Met goesting in ondernemen, stapte hij naar GO! CVO Antwerpen.

Bjorn: “Outdoor sporten, ik ben er gek op. Skiën, wakeboarden, kitesurfen … Na een tijdje vroeg ik me af hoe ik de liefde voor outdoor sporten kon combineren met een job. Ik wilde onafhankelijk zijn, werken waar en wanneer ik wil, een leven als digital nomad, zeg maar. Enkele vrienden van mij werken al als freelancer naast hun baan, zij inspireerden me om de stap naar het volwassenenonderwijs te zetten.

“Een extra skill aanleren,

daar krijg je

echt voldoening van.”

Ik koos voor GO! CVO Antwerpen en startte de opleiding Webdesigner. In de opleiding leer je professionele websites ontwerpen én ontwikkelen. Een trajectbegeleider hielp me bij het opmaken van een traject op maat, met een combinatie van avond- en afstandsonderwijs. Technische modules volgde ik bijvoorbeeld liever op school, voor extra begeleiding en feedback. Ik had immers geen voorkennis. Omdat ik fulltime werk, koos ik om 1 tot maximum 3 modules op te nemen per semester. Op die manier was mijn opleiding goed combineerbaar met mijn job in het onderwijs.

Tijdens de opleiding ga je aan de slag met eigen projecten. Zo heb ik een website gebouwd én gedesignd voor mijn kitesurfschool. Ik ontwierp een logo in Adobe Illustrator, creëerde internationale level cards via Photoshop en ontwierp mijn eigen bedrijfsstickers via Adobe Indesign. Je leert ook meer over prijszetting en klantencontacten. Ontzettend waardevol als freelancer.

Op het einde van je opleiding creëer je een eindopdracht voor een echte klant tijdens een stage. Via een vriend kwam ik in contact met de Design Director van een IT-bedrijf, Lemon Company. Ik mocht meewerken aan een website voor jonge ondernemers die elkaar aanzetten tot positieve verandering, voor JCI Antwerpen. Ze wilden een website met een moderne frisse look & feel. Het werd een project waar ik ontzettend veel kansen kreeg en heb bijgeleerd.

“Ik koos om 1 tot 3 modules

te volgen per semester.

Op die manier was mijn opleiding

goed combineerbaar met mijn job.”

Na webdesign had ik de smaak te pakken en schreef ik me in voor de opleiding Webontwikkelaar. Zo heb ik alle certificaten in handen om aan de slag te gaan als Front-end developer.

Intussen blik ik terug op een aantal mooie projecten. Ik bouwde mijn eigen website als freelance webdesigner, creëerde een website voor een online kledingwinkel, een bedrijf in car detailing, voor een schrijnwerker …

Dankzij mijn opleidingen kan ik nu, naast mijn baan in het onderwijs, meer vrijheid en flexibiliteit creëren in mijn leven. Wil je jezelf creatief ontplooien? Dan kan ik een opleiding bij GO! CVO Antwerpen alleen maar aanraden!”

 width=

©Bjorn Vervloet

Wil je zelf ook een opleiding volgen bij GO! CVO Antwerpen? Ontdek al onze opleidingen via www.cvoantwerpen.be

Scroll naar boven