Bie (30) was thuis de vaste kok.  Maar ook bij haar vriend Michael (38) kriebelde het om meer te koken. Samen volgen ze de cursus ‘Dagelijkse kok’ bij GO! CVO Antwerpen.  

Michael: “Thuis stond Bie vooral in de keuken. Ik kookte in het verleden heel weinig. Alleen als ik veel tijd had. Ik wou graag sneller leren koken en de basistechnieken kennen. Bie kookte vooral op gevoel en wou ook de juiste en beste manier leren. Ik gaf de lessenreeks Dagelijkse kok als verjaardagscadeau aan Bie. We schreven ons samen in.” 

Bie: “Dat vond ik echt een geweldig verjaardagscadeau. Het leuke aan de cursus is dat iedereen wel iets leert, ondanks de niveauverschillen. In de cursus zitten mensen die eigenlijk nooit gekookt hebben, maar ook mensen die vaker zelf koken. Het is een leuke mix van alle leeftijden. Het is echt een fijne groep. We gaan heel joviaal met elkaar om.” 

“We krijgen heel wat tips and trics mee van de leraar. Je merkt dat hij veel kennis en ervaring heeft.”

Michael: “Ik kijk er ook elke week naar uit om naar de kookles te gaan. Er is inderdaad een leuke sfeer. We krijgen heel wat tips and trics mee van de chef / leraar. We leren snijtechnieken, hoe we gerechten kunnen combineren enz. Sommigen focussen zich op de basis, voor anderen mag het iets moeilijker. Je merkt ook dat de leraar veel kennis en ervaring heeft. Je kan hem ingewikkelde vragen stellen, maar hij beantwoordt ook basisvragen met veel geduld. Hij legt uit hoe we goed kunnen kruiden, hoe je op een andere manier kan dresseren enz.  

Bie: “Tijdens de les werken we in duo’s in de keukens. Ik kook samen met Michael in een keukentje. Maar we koken ieders ons gerecht. We proberen er ook een klein verschil in te steken. De dag nadien proeven en vergelijken we thuis. We geven dan ook feedback aan elkaar.”

“Je maakt het zo duur of goedkoop als je zelf wil.” 

 Michael: "Je betaalt 120 euro als inschrijvingsgeld voor een heel schooljaar. Elke les brengen we zelf ingrediënten mee. Zo maak je het zo duur of goedkoop als je zelf wil. Je kan kiezen voor basisingrediënten van de supermarkt, of net voor duurdere producten. De leraar bezorgt ons op voorhand een overzicht van wat we nodig hebben. 

Bie: “De leraar houdt ook veel rekening met ons. We krijgen een lijst met welke gerechten we wanneer maken. Daar zijn dan bepaalde technieken aan gekoppeld. In het begin maakten we veel soep om onze snijtechniek te oefenen. Maar we hebben ook veel inspraak. We krijgen ook een alternatief als we iets niet lusten.”

“Eerst was ik wat onzeker om te koken, maar nu heb ik meer zelfvertrouwen.” 

 Michael: “Sinds de start van de cursus, kook ik thuis spontaan ook meer. Eerst was ik wat onzeker, maar nu heb ik meer zelfvertrouwen. Het verjaardagscadeau van Bie was dus niet enkel leuk voor haar, maar ook heel nuttig voor mezelf.” 

Wil je zelf graag leren koken? Bij GO! CVO Antwerpen kan je heel wat kookcursussen volgen, van beginners tot gevorderden. Er zijn kooklessen in Hoboken, Kapellen, Antwerpen, Borgerhout, Schoten, Brasschaat en Stabroek.

Scroll naar boven