Irene is een sterke vrouw. Als Filipijnse kwam ze in 2003 in België terecht. Ze werkte als poetsvrouw bij GO! CVO Antwerpen en volgde daar lessen Nederlands voor anderstaligen. Haar collega’s motiveerden haar om verder te studeren. Zo behaalde ze haar diploma secundair onderwijs via de opleiding Secretariaatsmedewerker. “In het begin was ik onzeker, maar ik heb er nog geen seconde spijt van gehad”, zegt Irene.

Als alleenstaande mama met 2 kinderen was het voor Irene nochtans niet altijd evident. Irene: “Ik heb er soms aan gedacht om mijn opleiding stop te zetten. Als mijn kindjes ziek waren bijvoorbeeld, stond ik er alleen voor. Het was niet gemakkelijk om dan ook nog te studeren. Maar altijd hebben de leraren en medewerkers bij GO! CVO Antwerpen me aangemoedigd om vol te houden. Ze zochten mee naar oplossingen om het voor mij draaglijk te maken. Ik kreeg ook bijles.”

Irene koos voor de opleiding Secretariaatsmedewerker. Daar leerde ze veel over o.a. tekstverwerking, zakelijke communicatie en boekhoudkundige vaardigheden. Omdat Irene deze opleiding combineerde met ‘aanvullende algemene vorming’, behaalde ze op het einde van de rit haar diploma secundair onderwijs.

Ondertussen werkt Irene al een tijdje als bediende bij De Voorzorg. Daar kan ze alle vaardigheden die ze leerde, in de praktijk gebruiken. Ze ontvangt de getuigschriften, scant deze in en valideert ze. Irene: “Ik werk er echt graag. Ik heb toffe collega’s en er is een goede sfeer. Ik kan nog heel wat dingen gebruiken die ik leerde tijdens mijn opleiding bij GO! CVO Antwerpen.”

Irene had het dus niet altijd makkelijk, maar haar gedrevenheid loont. Ze overtuigde ook al een van haar vriendinnen om haar diploma secundair onderwijs te behalen.
Irene: “Studeren gaat niet over leeftijd. Het is een kwestie van durven, volhouden en positief denken. Zo geef ik het ook aan mijn kinderen mee. Ik blik terug op een mooie tijd bij GO! CVO Antwerpen, zowel als poetsvrouw als cursist. Als ik binnenkom in GO! CVO Antwerpen, voelt dat voor mij als thuiskomen.”

Wij wensen je alle succes toe! GO Irene!

Scroll naar boven