Sunita (32) verhuisde in 2018 met haar man uit Roemenië. Eerst ging ze naar Nederland. Vastbesloten was ze. Om de taal te leren, om te integreren, om haar diploma te behalen. Ondertussen woont ze in België. Ze spreekt vlot Nederlands, heeft een job, een zoontje, én ze heeft zicht op haar diploma. “Het was niet gemakkelijk om iets in een ander land op te bouwen. Maar we hebben ons plekje gevonden.”

Sunita (32) verhuisde in 2018 uit Roemenië. Ze kwam terecht in Nederland en werkte daar met haar man eerst in de tomatenpluk.

Sunita: “Na een jaar wilden we graag wat anders. Mijn man volgde een opleiding voor lasser / pijpfitter en behaalde dat diploma in Nederland. Hij heeft zijn perfecte job al gevonden. Ik volgde in Roemenië geen opleiding en had dus geen diploma. Daardoor was het niet gemakkelijk voor me om werk te vinden. Ik besloot als poetsvrouw te werken omdat ik snel een job nodig had. Het is ook een job die je flexibel kan plannen in samenspraak met je werkgever.”

Sunita vond dat ze zo snel mogelijk de taal moest leren.

Sunita: “Als je naar een land verhuist, moet je je integreren in de maatschappij en je aan de mensen aanpassen. Ik volgde 3 jaar lessen Nederlands voor anderstaligen bij GO! CVO Antwerpen. Ondertussen ben ik ook mama geworden. Ik vind het belangrijk dat ik een voorbeeld kan zijn voor mijn zoontje. Ik volg nu ook een opleiding om mijn diploma secundair onderwijs te behalen. Ik koos voor de opleiding Polyvalent administratief medewerker. De leraren hebben het hart op de juiste plaats. Je kan er al je vragen stellen. Het is niet altijd makkelijk om werken, een gezin en studeren te combineren. Maar met wat doorzettingsvermogen lukt het wel.”

Sunita heeft nog verdere dromen. Ze helpt graag mensen. En ze weet ook hoe moeilijk het is om je weg te vinden omdat ze het zelf allemaal meemaakte. Daarom zou ze graag maatschappelijk medewerkster Integratie bij VDAB worden.

Sunita: “Ik wist vroeger zelf niet waar ik terecht kon, wat ik nodig had om verder te gaan. Een leraar van GO! CVO Antwerpen heeft me toen goed geholpen door de juiste vragen te stellen en naar de juiste personen door te verwijzen. Dat zal ik nooit vergeten. Later in mijn job wil ik graag hetzelfde voor mensen betekenen. Ik ken ook verschillende talen. Dat is een groot voordeel als je werk zoekt. Ik ben heel dankbaar voor het nieuwe leven dat ik met mijn man en zoon kan opbouwen. Dat heb ik mee aan GO! CVO Antwerpen te danken. Het voelt voor me alsof ik een tweede kans gekregen heb om mijn leven op te bouwen zoals ik wil. Het was niet gemakkelijk om iets in een ander land op te bouwen. Maar we hebben ons plekje gevonden.”

Wil jij ook graag je diploma secundair onderwijs behalen? Of een van onze beroepsopleidingen (waaronder Polyvalent administratief medewerker) volgen? We verwelkomen je graag bij GO! CVO Antwerpen. Kom zeker naar een van onze infomomenten.

Scroll naar boven