Vind je opleiding Vreemde talen Italiaans

Italiaans

Je profiel

Je opleiding

Wat leer je Cursusaanbod Locatie Kostprijs

Stap 1

Toelatings- voorwaarden Studiebewijzen

Stap 2

Proeven

Stap 3

Trajectgesprek

Stap 4

Je inschrijving Praktisch

Meer info

Contact

Je profiel

Je bent manager, investeerder, technicus of arbeider en je wil het contact met de industriële en ambachtelijke wereld in Italië verbeteren? Of je werd gewoon verliefd op het land met gastvrije inwoners, kunststeden en natuurschoon? Dan kan je bij GO! CVO Antwerpen terecht voor een opleiding Italiaans.

To top

Wat leer je?

Tijdens je opleiding leer je Italiaans spreken, lezen, schrijven en begrijpen. Wat je geleerd hebt, zal je kunnen toepassen in het dagelijkse leven, zowel thuis als in je werksituatie. Je leert de telefoon beantwoorden, mails schrijven, de weg vragen, administratieve documenten invullen …
Je leert de taal niet alleen vlot spreken en schrijven, je verdiept je ook in de cultuur, de geschiedenis en de literatuur.

De cursussen worden ingedeeld in niveaus van taalvaardigheid zoals bepaald in het Europees Referentiekader. Wat je leert, hangt dus af van het niveau waarvoor je je inschrijft.

+ Bekijk de modules

Als cursist Italiaans krijg je de kans om deel te nemen aan een taalcursus in Rome. GO! CVO Antwerpen werkt nauw samen met het Istituto Parini in Ostia. In de voormiddag volg je les, in de namiddag staan er culturele bezoeken op het programma.

 

Duur van de opleiding

Eén jaar per module, één avond per week: 120 lestijden.

 

Locatie

De lessen gaan door op GO! campus Ruggeveld.

 

Cursusaanbod

We organiseren deze opleiding vooral ‘s avonds. In dit overzicht zie je wanneer je les hebt. 

+ Bekijk het aanbod

 

Kostprijs

Je betaalt per module. Je betaalt dan naast het gewone inschrijvingsgeld (€ 1,50 per lestijd), voor elke module ook cursusgeld (kopieën, gebruik van het leerplatform, gebruik van de informaticafaciliteiten ...).
Als je een geldig attest kan voorleggen, betaal je een verminderd of zelfs geen inschrijvingsgeld. Mogelijk kom je ook in aanmerking voor opleidings- en loopbaancheques.

Voor meer informatie over de tarieven, kijk je hier.

To top

Stap 1 - Toelatingsvoorwaarden

Inschrijven voor deze opleiding kan vanaf zestien jaar of vanaf vijftien jaar wanneer je de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebt (breng je schoolattest mee!).

To top

Stap 2 - Vrijstellingen

Leg proeven af

Heb je al voorkennis van één of meerdere modules maar kan je dit niet bewijzen met een attest? Leg dan een niveauproef af. Voor deze taalopleidingen testen we je kennis van de taal en verwijzen je door naar het juiste niveau. Je legt de proeven af in GO! campus Hoboken. Neem contact op met de contactpersoon van deze opleiding om een afspraak vast te leggen of bekijk hier op welke momenten je deze proef kan afleggen zonder afspraak.

Op basis van attesten en getuigschriften van andere opleidingen, kan je vrijstellingen krijgen. Je trajectbegeleider helpt je hiermee verder. Breng de documenten dus zeker mee als je je inschrijft.

To top

Stap 3 - Trajectgesprek

Maak een afspraak voor een trajectgesprek bij de contactpersoon van deze opleiding.

To top

Stap 4 - Je inschrijving

Praktisch

Om je te verzekeren van een vlotte inschrijving, bekijk je best op voorhand deze informatie. Zo weet je welke documenten je zeker nodig hebt, waar je je kan inschrijven en wanneer je op GO! CVO Antwerpen terechtkan voor proeven.

To top

Contact Vreemde talen

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met 

olivier.lucas@cvoantwerpen.be
03 830 41 05

 

To top