Vind je opleiding Vreemde talen Chinees

Chinees

Je profiel

Je opleiding

Wat leer je Cursusaanbod Locatie Kostprijs

Stap 1

Toelatings- voorwaarden Studiebewijzen

Stap 2

Proeven

Stap 3

Trajectgesprek

Stap 4

Je inschrijving Praktisch

Meer info

Contact

Je profiel

1/4 van de wereldbevolking spreekt Chinees. Je bent gefascineerd door de Chinese cultuur. Ook in de economische sector rukt het Chinees op als belangrijke voertaal, dus waarom de uitdaging niet aangaan? 

To top

Wat leer je?

Tijdens de les zet je docent je op goede weg en begeleidt je voornamelijk bij het schrijven van karakters en het verbeteren van je uitspraak.

Je leert de taal in realistische contexten aan de hand van video’s, podcasts en krantenartikels en je leert de juiste toonhoogte te spreken. Je neemt elke week 5 à 10 karakters onder de loep.

Samen met de andere cursisten oefen je ook dialogen in: je leert hotels reserveren, een gesprekje voeren over het weer, jezelf voorstellen en nog zoveel meer. Thuis kan je rustig en op eigen tempo alles inoefenen en herhalen, uiteraard altijd met de hulp van je docent. 

+ Bekijk de modules

 

Duur van de opleiding

Eén jaar per module, één avond per week. 

 

Locatie

De lessen gaan door op GO! campus Roosevelt.  

 

Cursusaanbod

We organiseren deze opleiding enkel ‘s avonds. In dit overzicht zie je wanneer je les hebt. 

+ Bekijk het aanbod

 

Kostprijs

Je betaalt per module. Je betaalt dan naast het gewone inschrijvingsgeld (€ 1,50 per lestijd), voor elke module ook cursusgeld (kopieën, gebruik van het leerplatform, gebruik van de informaticafaciliteiten ...).

Als je een geldig attest kan voorleggen, betaal je een verminderd of zelfs geen inschrijvingsgeld. Mogelijk kom je ook in aanmerking voor opleidings- en loopbaancheques.

Voor meer informatie over de tarieven, kijk je hier.

To top

Stap 1 - Toelatingsvoorwaarden

Inschrijven voor deze opleiding kan vanaf zestien jaar of vanaf vijftien jaar wanneer je de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebt (breng je schoolattest mee!).

To top

Stap 2 - Vrijstellingen

Leg proeven af

Heb je al voorkennis van één of meerdere modules maar kan je dit niet bewijzen met een attest? Leg dan een niveauproef af. Voor deze taalopleidingen testen we je kennis van de taal en verwijzen je door naar het juiste niveau. Je legt de proeven af in GO! campus Hoboken. Neem contact op met de contactpersoon van deze opleiding om een afspraak vast te leggen of bekijk hier op welke momenten je deze proef kan afleggen zonder afspraak.

Op basis van attesten en getuigschriften van andere opleidingen, kan je vrijstellingen krijgen. Je trajectbegeleider helpt je hiermee verder. Breng de documenten dus zeker mee als je je inschrijft.

To top

Stap 3 - Trajectgesprek

Maak een afspraak voor een trajectgesprek bij de contactpersoon van deze opleiding.

To top

Stap 4 - Je inschrijving

Praktisch

Om je te verzekeren van een vlotte inschrijving, bekijk je best op voorhand deze informatie. Zo weet je welke documenten je zeker nodig hebt, waar je je kan inschrijven en wanneer je op GO! CVO Antwerpen terechtkan voor proeven.

To top

Contact Vreemde talen

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met 

olivier.lucas@cvoantwerpen.be
03 830 41 05

 

To top