Vind je opleiding » Vreemde talen

Vreemde talen

Chinees

Duits

Engels

Frans

Italiaans

Russisch

Spaans

Waarom?

Als je veel talen spreekt, heb je meestal een streepje voor.
Talen zijn niet meer weg te denken uit het professionele leven. Degelijke kennis van een vreemde taal tilt je cv naar een hoger niveau en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt. Maar talen kennen, is ook gewoon leuk. Voor jezelf dan. Reizen naar het buitenland wordt helemaal anders als je de taal spreekt. Bovendien kom je terecht in een klas volwassenen die eenzelfde passie en interesse delen. Er zijn verschillende redenen waarom je kiest voor het leren van een vreemde taal. 

 

Wat?

In CVO Antwerpen kan je talen volgen op verschillende niveaus. Tijdens je opleiding leer je een vreemde taal spreken, lezen, schrijven en begrijpen. Wat je geleerd hebt, zal je kunnen toepassen in het dagelijkse leven, zowel thuis als in je werksituatie. Je leert de telefoon beantwoorden, mails schrijven, de weg vragen, administratieve documenten invullen …

De cursussen worden ingedeeld in niveaus die overeenstemmen met de niveaus van taalvaardigheid zoals bepaald in het Europees Referentiekader. Aan het einde van de opleiding, behaal je een officieel attest.

 

Niveau 1 - Breakthrough en waystage (A1, A2)

In deze modules leer je de elementaire principes van de taal. Je leert te communiceren in eenvoudige routinetaken over vertrouwde onderwerpen die van persoonlijk belang zijn of betrekking hebben op jouw directe omgeving.

 

Niveau 2 - Threshold (B1)

Op dit niveau werken we naar een echte taalbeheersing toe. Je leert communiceren in de meeste vertrouwde situaties.

 

Niveau 3 - Vantage (B2)

Je leert zowel adequaat als vlot communiceren in de vreemde taal. Je taalgebruik wordt steeds rijker en genuanceerder.

 

niveau 4 - Effectiveness (C1)

Je leert zonder moeite vlot en spontaan communiceren, ook over complexe onderwerpen. Je taalgebruik zal getuigen van een hoge mate van nauwkeurigheid en adequaatheid.

 

Voorkennis?

Heb je al voorkennis van één of meerdere modules maar kan je dit niet bewijzen met een attest? Leg dan een niveauproef af. Voor deze taalopleidingen testen we je kennis van de taal en verwijzen je door naar het juiste en meest uitdagende niveau. Je legt de proeven af op  GO! campus Hoboken en GO! campus Ruggeveld

 

Welke talen?

We bieden Chinees, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Russisch en Spaans op verschillende niveaus. Klik op de tegels bovenaan voor meer informatie over de opleidingen.

 

Kom langs en leg een niveauproef af

To top

Contactpersoon vreemde talen

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met 

info(at)cvoantwerpen.be
03 830 41 05

 

To top