Vind je opleiding Tweedekansonderwijs Secretariaatsmedewerker

Secretariaatsmedewerker

Aanvullende algemene vorming + secretariaatsmedewerker = Diploma secundair onderwijs.
In afstandsonderwijs kan je de opleiding voltooien op 2 jaar

Kom naar een infoavond

Je profiel

Je opleiding

Wat leer je Cursusaanbod Locatie Kostprijs

Stap 1

Toelatings- voorwaarden Studiebewijzen

Stap 2

Vrijstellingen Proeven

Stap 3

Trajectgesprek

Stap 4

Je inschrijving Praktisch

Meer info

Contact

Kom naar een infoavond

Schrijf je in

Schrijf je hier in voor één van onze infoavonden in mei en juni. 

Bezorg ons een kopie van je rapport(en) 

Scan/fotografeer je recente rapporten van het vierde, vijfde, zesde en/of zevende middelbaar en mail ze op voorhand naar olc.tko(at)cvoantwerpen.be. Heb je geen scanner/fototoestel, dan breng je je rapporten mee naar de infoavond. Is je rapport ouder dan vier jaar, dan kan je geen vrijstellingen aanvragen. Je mag wel proeven afleggen.

 

Programma 

18.00 u. onthaal met koffie en thee

18.30 u. start presentatie (stipt!)

19.15 u. 

bespreek je persoonlijke situatie met een trajectbegeleider

bepaal je traject, samen met een trajectbegeleider, of maak hiervoor een afspraak

leg een niveauproef af

verken de campus 

tot 21.00 u. 

Data

Klik op het agenda item voor de locatie en kopieer de afspraak naar je agenda.

To top

Je profiel

Je wil graag als administratieve kracht in een kantoor aan de slag. Je bent ordelijk, je werkt graag met de computer en je houdt van een correcte en overzichtelijke administratie. Je bent daarbovenop ook nog communicatief.

 

 

To top

Je opleiding

Modulair, wat is dat?

Al onze opleidingen bestaan uit een aantal modules. Een module is een lessenpakket van een aantal lesuren.De volgorde waarin je de verschillende modules volgt, kies je grotendeels zelf. Let wel, soms moet je eerst geslaagd zijn voor de (basis)modules, alvorens je naar de volgende kan gaan. Je kan ook je modules à la carte kiezen. Je trajectbegeleider helpt je je traject uit te stippelen.

Wat leer je?

In deze opleiding breid je je talenkennis (Engels, Frans) en je kennis van toepassingssoftware uit. Je stapt in de wereld van boekhouden en krijgt een inleiding in burgerlijk en handelsrecht. Met een stage rond je tenslotte de opleiding af. Wat je geleerd hebt kan je dan toepassen in de praktijk. Aan het einde van deze opleiding behaal je in combinatie met de opleiding aanvullende algemene vorming, een diploma secundair onderwijs. Daarmee kan je meteen aan de slag of kan je kiezen voor verdere studie. Een HBO5-opleiding bijvoorbeeld. Bekijk de verschillende modules binnen de opleiding secretariaatsmedewerker. Een aantal modules kan je ook in OpenCVO volgen.

+ Bekijk de modules

 

Duur van de opleiding

Je kan de opleiding in 2 jaar afwerken. Dat vergt een ernstige studie-inspanning.
Je kiest echter zelf welke en hoeveel vakken je per schooljaar volgt en of je dus de duur van je opleiding verlengt en of verkort.

Locatie

De lessen gaan door op GO! campus Hoboken en op GO! campus Ruggeveld.

 

Cursusaanbod

We organiseren deze opleiding zowel overdag als ‘s avonds en via OpenCVO. Bekijk het cursusaanbod.

+ Bekijk het aanbod

 

Kostprijs

Je betaalt cursusgeld + maximum € 300 per semester.
Als je een aantal losse modules volgt, dan betaal je per module. Je betaalt dan naast het gewone inschrijvingsgeld (€ 1,50 per lestijd), voor elke module ook cursusgeld (kopieën, gebruik van het leerplatform, gebruik van de informaticafaciliteiten ...). Bereken de kostprijs van je opleiding.

Als je een geldig attest kan voorleggen, betaal je een verminderd of zelfs geen inschrijvingsgeld. Mogelijk kom je ook in aanmerking voor opleidings- en loopbaancheques.
Voor meer informatie over de tarieven, kijk je hier.  

To top

Stap 1 - toelatingsvoorwaarden

Inschrijven voor deze opleiding kan reeds vanaf zestien jaar of vanaf vijftien jaar wanneer je de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebt. Breng je schoolattest mee!

To top

Stap 2 - vrijstellingen

Wil je weten of je op basis van vorige rapporten vrijstellingen krijgt voor opleidingen binnen het tweedekansonderwijs? Bekijk dan de voorwaarden.

Op basis van attesten en getuigschriften van andere opleidingen, kan je ook vrijstellingen krijgen. Je trajectbegeleider helpt je hiermee verder. Breng de documenten dus zeker mee als je je inschrijft.

 

Leg proeven af

Heb je al wat ervaring of volgde je een gelijkaardige opleiding in het verleden? Dan kan je een vrijstelling aanvragen voor modules. Je legt hiervoor eerst een aantal proeven af. Vervolgens gaan we op basis van je resultaten na welke modules je nog moet volgen. Je persoonlijk traject duurt dus niet langer dan strikt noodzakelijk.

To top

Op deze data kan je proeven afleggen

Klik op het agenda item voor de locatie en kopieer de afspraak naar je agenda.

To top

Stap 3 - trajectgesprek

Voor je start met de opleiding, kom je op trajectgesprek. Onze trajectbegeleiders helpen je het meest haalbare traject uit te stippelen en zijn er voor jou, zelfs als het wat moeilijker gaat.

Bekijk dit filmpje voor je op trajectgesprek komt. 

To top

Stap 4 - je inschrijving

Praktisch

Om je te verzekeren van een vlotte inschrijving, bekijk je best op voorhand deze informatie. Zo weet je welke documenten je zeker nodig hebt, waar je je kan inschrijven en wanneer je op CVO Antwerpen terechtkan voor proeven.

To top

Contact Tweedekansonderwijs

  • Inge Bultinck
  • Els Gabriëls
  • Tom Gijbels

Heb je nog vragen? Contacteer trajectbegeleiders Inge Bultinck, Liesbeth Goossens of Dominique Vermeersch

olc.tko(at)cvoantwerpen.be
0497 44 78 48

To top