Vind je opleiding Tweedekansonderwijs Multimediaoperator

Multimediaoperator

Aanvullende algemene vorming + beroepsspecifieke opleiding = Diploma secundair onderwijs

Kom naar een infoavond

Je profiel

Je opleiding

wat leer je cursusaanbod locatie kostprijs

Stap 1

Toelatings- voorwaarden Studiebewijzen

Stap 2

Vrijstellingen Proeven

Stap 3

Trajectgesprek

Stap 4

Je inschrijving Praktisch

Meer info

Contact

Kom naar een infoavond

Schrijf je in

Schrijf je hier in voor één van onze infoavonden in mei en juni. 

Bezorg ons een kopie van je rapport(en) 

Scan/fotografeer je recente rapporten van het vierde, vijfde, zesde en/of zevende middelbaar en mail ze op voorhand naar olc.tko(at)cvoantwerpen.be. Heb je geen scanner/fototoestel, dan breng je je rapporten mee naar de infoavond. Is je rapport ouder dan vier jaar, dan kan je geen vrijstellingen aanvragen. Je mag wel proeven afleggen.

 

Programma 

18.00 u. onthaal met koffie en thee

18.30 u. start presentatie (stipt!)

19.15 u. 

bespreek je persoonlijke situatie met een trajectbegeleider

bepaal je traject, samen met een trajectbegeleider, of maak hiervoor een afspraak

leg een niveauproef af

verken de campus 

tot 21.00 u. 

Data

Klik op het agenda item voor de locatie en kopieer de afspraak naar je agenda.

To top

Je profiel

Je bent een creatieve duizendpoot. Je hebt interesse in de reclame-, de film- en de televisiewereld. Je staat te springen om je ideeën vorm te geven in presentaties, 3D-animaties en in websites. Je durft zowel binnen als buiten de lijntjes te kleuren.

To top

Je opleiding

Modulair, wat is dat?

Al onze opleidingen bestaan uit modules. Een module is een lessenpakket van een aantal lesuren. Je opleiding bestaat uit een combinatie van thuis studeren en naar de les komen. Je kan ook je modules à la carte kiezen. Je trajectbegeleider helpt je je traject uit te stippelen.

Wat leer je?

De opleiding opent deuren binnen de sector en legt een uitstekende basis om verder te studeren in een creatieve vervolgopleiding. Je leert de principes van goed professioneel werk, maar krijgt ook ruimte voor eigen inbreng. Je leert vaardigheden en technieken met betrekking tot het werken met grafisch materiaal, video, audio, 3D-animaties, non-print en online presentaties. Tijdens de opleiding sta je 3 keer voor een jury. GO! CVO Antwerpen beschikt over een uitstekende infrastructuur met krachtige computers, professionele software, tekentabletten en film- en fotomateriaal. Je kan dit materiaal ook lenen. Bekijk de verschillende modules binnen de opleiding multimediaoperator.

+ Bekijk de modules

In de opleiding multimediaoperator gebruik je het Adobe Creative Cloud pakket. Als cursist van GO! CVO Antwerpen kan je dit pakket voordelig aankopen. Je betaalt voor een licentie 65 euro per jaar in plaats van 120 euro. 

 

Duur van de opleiding

Je kan kiezen voor het modeltraject in 2 jaar of voor een programma à la carte. Je kiest zelf welke en hoeveel modules je per schooljaar volgt en of je dus de duur van je opleiding verlengt en of verkort. Dat kan in 1, 2 of 3 jaar. 

 

Locatie

De lessen gaan door op GO! campus Hoboken.

 

Cursusaanbod

We organiseren deze opleiding enkel overdag en 's avonds. Je kan op 3 momenten tijdens het schooljaar instappen. Bekijk het cursusaanbod.  

+ Bekijk het aanbod

 

Kostprijs

Je betaalt cursusgeld + maximum € 300 per semester. Als je een aantal losse modules volgt, dan betaal je per module. Je betaalt dan naast het gewone inschrijvingsgeld (€ 1,50 per lestijd), voor elke module ook cursusgeld (kopieën, gebruik van het leerplatform, gebruik van de informaticafaciliteiten ...). 

Als je een geldig attest kan voorleggen, betaal je een verminderd of zelfs geen inschrijvingsgeld. Mogelijk kom je ook in aanmerking voor opleidings- en loopbaancheques. Voor meer informatie over de tarieven, kijk je hier

 

 

Stap 1 - toelatingsvoorwaarden

Inschrijven voor deze opleiding kan reeds vanaf zestien jaar of vanaf vijftien jaar wanneer je de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebt. Breng je schoolattest mee!

To top

Stap 2 - vrijstellingen

Wil je weten of je op basis van vorige rapporten vrijstellingen krijgt voor opleidingen binnen het tweedekansonderwijs? Bekijk dan de voorwaarden.

Op basis van attesten en getuigschriften van andere opleidingen, kan je ook vrijstellingen krijgen. Je trajectbegeleider helpt je hiermee verder. Breng de documenten dus zeker mee als je je inschrijft.

 

Leg proeven af

Heb je al wat ervaring of volgde je een gelijkaardige opleiding in het verleden? Dan kan je een vrijstelling aanvragen voor modules. Je legt hiervoor eerst een aantal proeven af. Vervolgens gaan we op basis van je resultaten na welke modules je nog moet volgen. Je persoonlijk traject duurt dus niet langer dan strikt noodzakelijk.

To top

Op deze data kan je proeven afleggen

Klik op het agenda item voor de locatie en kopieer de afspraak naar je agenda.

To top

Stap 3 - trajectgesprek

Voor je start met de opleiding, kom je op trajectgesprek. Onze trajectbegeleiders helpen je het meest haalbare traject uit te stippelen en zijn er voor jou, zelfs als het wat moeilijker gaat.

Bekijk dit filmpje voor je op trajectgesprek komt. 

To top

Bekijk het filmpje voor een eerste kennismaking

Aanvullende algemene vorming + beroepsspecifieke opleiding = Diploma secundair onderwijs

To top

Stap 4 - je inschrijving

Praktisch

Om je te verzekeren van een vlotte inschrijving, bekijk je best op voorhand deze informatie. Zo weet je welke documenten je zeker nodig hebt, waar je je kan inschrijven en wanneer je op CVO Antwerpen terechtkan voor proeven.

To top

Contact Tweedekansonderwijs

  • Inge Bultinck
  • Els Gabriëls
  • Tom Gijbels

Heb je nog vragen? Contacteer trajectbegeleiders Inge Bultinck, Liesbeth Goossens of Dominique Vermeersch

olc.tko(at)cvoantwerpen.be
0497 44 78 48

To top