Vind je opleiding Tweedekansonderwijs Lasser

Lasser

Aanvullende algemene vorming + beroepsspecifieke opleiding = Diploma secundair onderwijs.

NIEUW! Combineer de modules in een dag- en avondtraject. 

Je profiel

Je opleiding

Wat leer je Cursusaanbod Locatie Kostprijs

Stap 1

Toelatings- voorwaarden Studiebewijzen

Stap 2

Vrijstellingen Proeven

Stap 3

Trajectgesprek

Stap 4

Je inschrijving Praktisch

Meer info

Contact

Je profiel

Er is veel vraag naar goede lassers - TIG-Lasser is een knelpuntberoep! Vooral in een havenstad als Antwerpen ben je als geschoolde lasser zo goed als zeker van een degelijke, goed betaalde job. Ben je geïnteresseerde hobbyist, reeds tewerkgestelde lasser die zich verder wil specialiseren of heb je een passie voor lassen en wil je graag je diploma secundair onderwijs behalen, dan kan de opleiding lassen zeker iets betekenen voor jou.

To top

Je opleiding

Modulair, wat is dat?

Al onze opleidingen bestaan uit modules. Een module is een lessenpakket van een aantal lesuren. Je opleiding bestaat uit een combinatie van thuis studeren en naar de les komen. Je kan ook je modules à la carte kiezen. Je trajectbegeleider helpt je je traject uit te stippelen.

Wat leer je?

De opleiding lasser opent voor jou de deur naar tewerkstelling in verschillende takken van de bedrijfswereld en biedt een antwoord op de steeds stijgende vraag naar goed geschoolde vakspecialisten. We organiseren de opleiding in goed uitgeruste werkplaatsen en we bieden een aanzienlijk aantal praktijkuren. Tijdens de opleiding verwerf je de vaardigheden die je als lasser nodig hebt om aan de slag te kunnen gaan in alle takken van de metaalverwerkende industrie (constructie, centrale verwarming, carrosserie ...).

Er zijn 3 verschillende trajecten mogelijk: je begint met drie basismodules, vervolgens kies je BMBE-lassen (voorkeurtraject), MIG/MAG-lassen of TIG-lassen. Alle trajecten leiden tot het certificaat lassen. Daarnaast kan je steeds kiezen om extra technieken aan te leren uit andere trajecten.

Bekijk de verschillende modules en de drie trajecten binnen de opleiding lassen.

+ Bekijk de modules

 

Duur van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit modules van 20, 40, 60 en 80 lestijden waarbij één lestijd 50 minuten duurt.

 

Locatie

De lessen gaan door op GO! campus Ruggeveld en GO! campus Leerhaven.

 

Cursusaanbod

We organiseren deze opleiding overdag en ’s avonds. 

+ Bekijk het aanbod

 

Kostprijs

Je betaalt cursusgeld + maximum € 300 per semester.
Als je een aantal losse modules volgt, dan betaal je per module. Je betaalt dan naast het gewone inschrijvingsgeld (€ 1,50 per lestijd), voor elke module ook cursusgeld (kopieën, gebruik van het leerplatform, gebruik van de informaticafaciliteiten ...). 

Als je een geldig attest kan voorleggen, betaal je een verminderd of zelfs geen inschrijvingsgeld. Mogelijk kom je ook in aanmerking voor opleidings- en loopbaancheques. Voor meer informatie over de tarieven, kijk je hier.  

To top

Stap 1 - toelatingsvoorwaarden

Inschrijven voor deze opleiding kan reeds vanaf zestien jaar of vanaf vijftien jaar wanneer je de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebt. Breng je schoolattest mee!

To top

Stap 2 - vrijstellingen

Wil je weten of je op basis van vorige rapporten vrijstellingen krijgt voor opleidingen binnen het tweedekansonderwijs? Bekijk dan de voorwaarden.

Op basis van attesten en getuigschriften van andere opleidingen, kan je ook vrijstellingen krijgen. Je trajectbegeleider helpt je hiermee verder. Breng de documenten dus zeker mee als je je inschrijft.

 

Leg proeven af

Heb je al wat ervaring of volgde je een gelijkaardige opleiding in het verleden? Dan kan je een vrijstelling aanvragen voor modules. Je legt hiervoor eerst een aantal proeven af. Vervolgens gaan we op basis van je resultaten na welke modules je nog moet volgen. Je persoonlijk traject duurt dus niet langer dan strikt noodzakelijk.

To top

Stap 3 - trajectgesprek

Voor je start met de opleiding, kom je op trajectgesprek. Onze trajectbegeleiders helpen je het meest haalbare traject uit te stippelen en zijn er voor jou, zelfs als het wat moeilijker gaat.

Bekijk dit filmpje voor je op trajectgesprek komt. 

To top

Stap 4 - je inschrijving

Praktisch

Om je te verzekeren van een vlotte inschrijving, bekijk je best op voorhand deze informatie. Zo weet je welke documenten je zeker nodig hebt, waar je je kan inschrijven en wanneer je op CVO Antwerpen terechtkan voor proeven.

To top

Contact Lasser

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met trajectbegeleider

Sonja Lorrentop

sonja.lorrentop(at)cvoantwerpen.be
03 830 41 05 (overdag) of 03 570 97 30 (‘s avonds)

To top