Vind je opleiding Tweedekansonderwijs Helpdeskmedewerker (IT)

Helpdeskmedewerker (IT)

Knelpuntberoep!

Aanvullende algemene vorming + beroepsspecifieke opleiding = Diploma secundair onderwijs

Kom naar een infoavond

Je opleiding

Stap 1

Toelatings- voorwaarden Studiebewijzen

Stap 2

Vrijstellingen Proeven

Stap 3

Trajectgesprek

Stap 4

Je inschrijving Praktisch

Meer info

Contact

Kom naar een infoavond

Schrijf je in

Schrijf je hier in voor één van onze infoavonden in mei en juni. 

Bezorg ons een kopie van je rapport(en) 

Scan/fotografeer je recente rapporten van het vierde, vijfde, zesde en/of zevende middelbaar en mail ze op voorhand naar olc.tko(at)cvoantwerpen.be. Heb je geen scanner/fototoestel, dan breng je je rapporten mee naar de infoavond. Is je rapport ouder dan vier jaar, dan kan je geen vrijstellingen aanvragen. Je mag wel proeven afleggen.

 

Programma 

18.00 u. onthaal met koffie en thee

18.30 u. start presentatie (stipt!)

19.15 u. 

bespreek je persoonlijke situatie met een trajectbegeleider

bepaal je traject, samen met een trajectbegeleider, of maak hiervoor een afspraak

leg een niveauproef af

verken de campus 

tot 21.00 u. 

Data

Klik op het agenda item voor de locatie en kopieer de afspraak naar je agenda.

To top

Wat leer je? 

  

Modulair = Eigen tempo!

Al onze opleidingen bestaan uit een aantal modules. Een module is een lessenpakket van een aantal lesuren.De volgorde waarin je de verschillende modules volgt, kies je grotendeels zelf.

*Vrijstellingsproeven

Heb je al voorkennis van een of meerdere modules, maar kan je dit niet bewijzen met een attest? Leg dan eerst een niveau- of vrijstellingsproef af.

 

Wat na je opleiding?

Na deze opleiding kan je aan de slag in een ondersteunende functie op een IT-afdeling of je kan verder studeren via een HBO5 opleiding, HBO5 Informatica optie netwerkbeheerder bijvoorbeeld.

 

Waar?

GO! Campus Hoboken
Distelvinklaan 22
2660 Hoboken

 

Wanneer?

Je kan deze opleiding volledig in dagonderwijs volgen.

 

Duur?

Op 1 jaar kan je je certificaat behalen in dagonderwijs. Je kiest zelf welke en hoeveel modules je per schooljaar volgt en of je dus de duur van je opleiding verlengt en of verkort.

* Om de opleiding te starten moet je eerst een vrijstelling behalen voor aan de slag met ICT en e-communicatie, internet en online diensten. Slaag je niet voor deze proef, dan moet je een voortraject volgen en kan je de opleiding afwerken op 1,5 jaar.

To top

Stap 1 - toelatingsvoorwaarden

Inschrijven voor deze opleiding kan reeds vanaf zestien jaar of vanaf vijftien jaar wanneer je de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebt. Breng je schoolattest mee!

To top

Stap 2 - vrijstellingen

Wil je weten of je op basis van vorige rapporten vrijstellingen krijgt voor opleidingen binnen het tweedekansonderwijs? Bekijk dan de voorwaarden.

Op basis van attesten en getuigschriften van andere opleidingen, kan je ook vrijstellingen krijgen. Je trajectbegeleider helpt je hiermee verder. Breng de documenten dus zeker mee als je je inschrijft.

 

Leg proeven af

Heb je al wat ervaring of volgde je een gelijkaardige opleiding in het verleden? Dan kan je een vrijstelling aanvragen voor modules. Je legt hiervoor eerst een aantal proeven af. Vervolgens gaan we op basis van je resultaten na welke modules je nog moet volgen. Je persoonlijk traject duurt dus niet langer dan strikt noodzakelijk.

To top

Stap 3 - trajectgesprek

Voor je start met de opleiding, kom je op trajectgesprek. Onze trajectbegeleiders helpen je het meest haalbare traject uit te stippelen en zijn er voor jou, zelfs als het wat moeilijker gaat.

Bekijk dit filmpje voor je op trajectgesprek komt. 

To top

Stap 4 - je inschrijving

Praktisch

Om je te verzekeren van een vlotte inschrijving, bekijk je best op voorhand deze informatie. Zo weet je welke documenten je zeker nodig hebt, waar je je kan inschrijven en wanneer je op CVO Antwerpen terechtkan voor proeven.

To top

Contact Tweedekansonderwijs

  • Inge Bultinck
  • Els Gabriëls
  • Tom Gijbels

Heb je nog vragen? Contacteer trajectbegeleiders Inge Bultinck, Liesbeth Goossens of Dominique Vermeersch

olc.tko(at)cvoantwerpen.be
0497 44 78 48

To top