Vind je opleiding Nederlands voor anderstaligen

Nederlands

Spreek je nog geen Nederlands of heb je nog nooit Nederlandse les gevolgd, ga dan eerst langs bij Atlas.
Do you want to learn Dutch?
Apprendre le néerlandais?
هل تريد تعلم اللغة الهولندية ؟
¿Aprender neerlandés?

Je profiel

Je opleiding

Wat leer je Cursusaanbod Locatie Kostprijs

Stap 1

Toelatings- voorwaarden Studiebewijzen

Stap 2

Vrijstellingen Proeven

Stap 3

Trajectgesprek

Stap 4

Je inschrijving Praktisch

Meer info

Contact

Je profiel

Heb je al een attest Nederlands of heb je al Nederlandse les gevolgd? Dan kan je meteen in GO! CVO Antwerpen inschrijven. We bekijken samen met jou in welke situaties jij het Nederlands gebruikt. Heb je het nodig voor je werk, voor een opleiding, op de school van je kinderen, voor je administratie, … ? De oefeningen in de cursus zijn specifiek voor elke situatie.

Voorbeeld: "Je kan kiezen of je een brief leest van de school van je kinderen of een brief van je (huis)baas." 

To top

Je opleiding

Modulair, wat is dat?

Al onze opleidingen bestaan uit een aantal modules. Een module is een lessenpakket van een aantal lesuren.  

 

Wat leer je?

Je leert Nederlands spreken, schrijven, lezen en begrijpen. Je begint met de basis, maar je merkt dat je snel beter wordt.Wat je precies leert hangt af van je niveau. Wat je geleerd hebt, zal je kunnen toepassen in het dagelijkse leven, zowel thuis als in je werksituatie. Je leert de telefoon beantwoorden, mails schrijven, de weg vragen, administratieve documenten invullen …We delen de cursussen in volgens de niveaus van taalvaardigheid zoals bepaald in het Europees Referentiekader.

Bekijk de verschillende modules binnen de opleiding.  

+ Bekijk de modules

Duur van de opleiding

De duur van je opleiding hangt af van het traject. De trajectbegeleiders maken samen met jou een individueel traject dat je de meeste kansen geeft.

 

Locatie

De lessen gaan door op GO! campus Hoboken, GO! campus RooseveltGO! campus Ruggeveld en GO! campus Craeybeckx.

 

Cursusaanbod

We organiseren deze opleiding overdag en ’s avonds. In dit overzicht zie je op welke dagen je les hebt: bekijk het cursusaanbod.

+ Bekijk het aanbod

 

Kostprijs

Je betaalt naast het gewone inschrijvingsgeld (€ 0,60 per lestijd) voor elke module ook cursusgeld (gebruik van het leerplatform, gebruik van de informaticafaciliteiten, extra kopieën,…) en een handboek/cursus.

 

Als je een geldig attest kan voorleggen, betaal je een verminderd of zelfs geen inschrijvingsgeld. Mogelijk kom je ook in aanmerking voor opleidings- en loopbaancheques. Voor meer informatie over de tarieven, kijk je hier.

To top

Stap 1 - toelatingsvoorwaarden

Inschrijven voor deze opleiding kan vanaf zestien jaar.

To top

Stap 2 - vrijstellingen

Op basis van attesten en getuigschriften van een ander CVO kan je ook vrijstellingen krijgen. Je trajectbegeleider helpt je hiermee verder. Breng de documenten dus zeker mee als je je inschrijft.

 

Leg proeven af

Spreek je al een beetje Nederlands maar heb je nog geen deelcertificaat Nederlands? Dan leg je eerst een instaptest af in GO! CVO Antwerpen. Wij bekijken dan samen met jou welke module de beste voor je is. Contacteer dan een van de trajectbegeleiders en maak een afspraak op een van de volgende momenten:

Een instaptest + inschrijving duurt ongeveer twee uur.

 

 

stap 3 - trajectgesprek

 Je staat er niet alleen voor! Onze medewerkers helpen je verder met je uitspraak, grammatica of andere taalmoeilijkheden. Maak een afspraak voor een trajectgesprek of een niveauproef bij een van de trajectbegeleiders of contacteer het secretariaat.

 

 

stap 4 - je inschrijving

praktisch

Om je te verzekeren van een vlotte inschrijving, bekijk je best op voorhand deze informatie. Zo weet je welke documenten je zeker nodig hebt, waar je je kan inschrijven en wanneer je op CVO Antwerpen terechtkan voor proeven.

 

 

To top

Contact Nederlands

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met één van de trajectbegeleiders via 
trajectbegeleiding.NT2(at)cvoantwerpen.be

Kenneth 0484021175
Shana 0477 96 87 22
Helga
 0484 00 97 53
Marianne 0497 44 78 10

To top