maritieme opleidingen

je profiel

je opleiding

wat leer je cursusaanbod locatie kostprijs

stap 1

toelatings- voorwaarden studiebewijzen

stap 2

vrijstellingen proeven

stap 3

trajectgesprek

stap 4

je inschrijving praktisch

meer info

contact

je profiel

Is geen water jou te diep? Hou je het roer graag stevig in handen? Heb je een passie voor varen en een talent voor techniek? Onze maritieme opleidingen bieden je de kans om je droom toch nog waar te maken. Want het is nooit te laat om te kiezen voor een leven op zee. 

 

 

To top

wat leer je?

De maritieme opleiding van GO! CVO Antwerpen start met de basismodules om je vervolgens de keuze te laten tussen dek of motoren.

 

  • De opleiding dek leidt op tot het certificaat Aspirant Officier, hoofd van de wacht, operationeel niveau en het internationaal erkend vaarbevoegdheidsbewijs STCW code A-II/1 (brugwacht).
  • Via de opleiding motoren behaal je het certificaat Aspirant Officier, hoofd van de machinekamerwacht, operationeel niveau. Het certificaat van deze opleiding leidt naar het internationaal erkend vaarbevoegdheidsbewijs STCW code A-III/1 (machinekamerwacht) indien aan alle voorwaarden voldaan wordt. Vanaf 1 januari 2017 omvat het maritieme diploma van werktuigkundige ook de opleiding High Voltage, die we samen met de HZS inrichten. Op vroegere diploma's staat 'without high voltage'. 
  • Om de vaarbevoegdheidsbewijzen te kunnen bekomen, moet je nog bijkomende vaarpraktijk opdoen.
  • Alle certificaten en getuigschriften die worden uitgereikt zijn conform de STCW-normen.
  • Als je de volledige opleiding met succes afrondt, ontvang je het certificaat maritieme opleiding dek of motoren. Met dit certificaat op zak kan je terecht in de koopvaardij, de baggersector, de offshore, bij de overheid en de sleepdiensten. De maritieme opleiding motoren leidt toe naar een knelpuntberoep.
  • Combineer je de opleiding dek of motoren met aanvullende algemene vorming, dan behaal je het diploma secundair onderwijs.
  • Als je slaagt voor een module, ontvang je steeds een deelcertificaat. Als je een aantal modules succesvol beëindigt, behaal je specifieke STCW-getuigschriften.

Bekijk de verschillende modules binnen de opleiding.

 

duur van de opleiding

Deze opleiding bestaat enkel uit modules van 20, 40, 60, 80, 120 en 160 lestijden waarbij één lestijd 50 minuten duurt.

Je kiest zelf welke en hoeveel modules je per schooljaar wenst te volgen en of je dus de duur van je opleiding verlengt en of verkort.

 

locatie

Je vindt onze maritieme opleidingen op GO! campus Leerhaven, Gloriantlaan 75, 2050 Antwerpen. Je kan er terecht in het secretariaat van maandag tot donderdag, van 17.00 - 21.00 u. Je kan het secretariaat telefonisch bereiken op 0472 19 03 03. Je kan ook steeds terecht op de andere secretariaten van GO! CVO Antwerpen.

Meer informatie over GO! campus Leerhaven, vind je hier

 

cursusaanbod

GO! CVO Antwerpen organiseert deze opleiding vooral  ’s avonds van 18.45 tot 22.00 u. Op welke dagen je precies les hebt, vind je in dit overzicht terug. Bekijk het cursusaanbod.

 

kostprijs

Je betaalt altijd cursusgeld + inschrijvingsgeld.
Als je een aantal losse modules volgt, dan schrijf je je per module in. Je betaalt dan naast het gewone inschrijvingsgeld (€ 1,50 per lestijd), voor elke module ook cursusgeld (kopieën, gebruik van het leerplatform, gebruik van de informaticafaciliteiten ...).
Voor een aantal modules dien je een extra bijdrage te betalen; dit geldt voor opleidingen aan boord (maaltijden) en veiligheidstrainingen. De kostprijs hiervoor is vaak afhankelijk van het aantal deelnemers. Contacteer hiervoor de contactpersoon van deze opleiding.


Bereken de kostprijs van je opleiding.
Als je een geldig attest kan voorleggen, betaal je een verminderd of zelfs geen inschrijvingsgeld. Mogelijk kom je ook in aanmerking voor opleidings- en loopbaancheques.

 

Voor meer informatie over de tarieven, kijk je hier.

 

 

To top

stap 1 - toelatingsvoorwaarden

Inschrijven voor deze opleiding kan reeds vanaf zestien jaar of vanaf vijftien jaar wanneer je de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebt. Om toegelaten te worden tot de vaart moet je te beschikken over:

 

  • een internationaal erkend certificaat van medische geschiktheid (o.a. gehoor, oog- en gezichtsvermogen)
  • een zwembrevet van 50m

 

 

To top

stap 2 - vrijstellingen

Op basis van praktische ervaring of andere opleidingen die je in het verleden volgde, kan je een vrijstelling schriftelijk aanvragen voor een module. Het behandelen van de aanvraag gebeurt op basis van een volledig ingediend dossier.  

leg proeven af

Heb je al wat ervaring of volgde je een gelijkaardige opleiding in het verleden? Dan kan je een vrijstelling aanvragen voor modules. Je legt hiervoor eerst een aantal proeven af. Vervolgens gaan we op basis van je resultaten na welke modules je nog moet volgen. Je persoonlijk traject duurt dus niet langer dan strikt noodzakelijk.

 

 

To top

stap 3 - trajectgesprek

Maak een afspraak voor een trajectgesprek bij de contactpersoon van deze opleiding.

 

 

To top

stap 4 - je inschrijving

praktisch

Om je te verzekeren van een vlotte inschrijving, bekijk je best op voorhand deze informatie. Zo weet je welke documenten je zeker nodig hebt, waar je je kan inschrijven en wanneer je op CVO Antwerpen terechtkan voor proeven.

 

 

To top

contactpersoon maritieme opleidingen en lasser

Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met trajectbegeleider

 

Tom Gijbels

tom.gijbels(at)cvoantwerpen.be
0476 98 75 36

 

 

To top