Vind je opleiding Maritieme opleidingen

Maritieme opleidingen

Aanvullende algemene vorming + beroepsspecifieke opleiding = Diploma secundair onderwijs.

Je profiel

Je opleiding

Wat leer je Cursusaanbod Locatie Kostprijs

Stap 1

Toelatings- voorwaarden Studiebewijzen

Stap 2

Vrijstellingen Proeven

Stap 3

Trajectgesprek

Stap 4

Je inschrijving Praktisch

Meer info

Contact

Je profiel

Is geen water jou te diep? Hou je het roer graag stevig in handen? Heb je een passie voor varen en een talent voor techniek? Onze maritieme opleidingen bieden je de kans om je droom toch nog waar te maken. Want het is nooit te laat om te kiezen voor een leven op zee. 

To top

Je opleiding

Modulair, wat is dat?

Al onze opleidingen bestaan uit een aantal modules. Een module is een lessenpakket van een aantal lesuren.De volgorde waarin je de verschillende modules volgt, kies je grotendeels zelf. Let wel, soms moet je eerst geslaagd zijn voor de (basis)modules, alvorens je naar de volgende kan gaan. Je kan ook je modules à la carte kiezen. Je trajectbegeleider helpt je je traject uit te stippelen.

Wat leer je?

In de maritieme opleiding van GO! CVO Antwerpen kan je kiezen tussen dek of motoren. 

Bekijk binnen de opleiding.

+ Bekijk de modules

 

Duur van de opleiding

Deze opleiding bestaat enkel uit modules van 20, 40, 60, 80, 120 en 160 lestijden waarbij één lestijd 50 minuten duurt.

Je kiest zelf welke en hoeveel modules je per schooljaar wenst te volgen en of je dus de duur van je opleiding verlengt en of verkort.

 

Locatie

Je vindt onze maritieme opleidingen op GO! campus Leerhaven, Gloriantlaan 75, 2050 Antwerpen. Je kan er terecht in het secretariaat van maandag tot donderdag, van 17.00 - 21.00 u. Je kan het secretariaat telefonisch bereiken op 0472 19 03 03. Je kan ook steeds terecht op de andere secretariaten van GO! CVO Antwerpen.

Meer informatie over GO! campus Leerhaven, vind je hier

 

Cursusaanbod

GO! CVO Antwerpen organiseert deze opleiding vooral  ’s avonds van 18.45 tot 22.00 u. Op welke dagen je precies les hebt, vind je in dit overzicht terug. 

+ Bekijk het aanbod

 

Kostprijs

Je betaalt altijd cursusgeld + inschrijvingsgeld.
Als je een aantal losse modules volgt, dan schrijf je je per module in. Je betaalt dan naast het gewone inschrijvingsgeld (€ 1,50 per lestijd), voor elke module ook cursusgeld (kopieën, gebruik van het leerplatform, gebruik van de informaticafaciliteiten ...).Voor een aantal modules dien je een extra bijdrage te betalen; dit geldt voor opleidingen aan boord (maaltijden) en veiligheidstrainingen. De kostprijs hiervoor is vaak afhankelijk van het aantal deelnemers. Contacteer hiervoor de contactpersoon van deze opleiding.

Als je een geldig attest kan voorleggen, betaal je een verminderd of zelfs geen inschrijvingsgeld. Mogelijk kom je ook in aanmerking voor opleidings- en loopbaancheques.

Voor meer informatie over de tarieven, kijk je hier.

To top

Stap 1 - toelatingsvoorwaarden

Inschrijven voor deze opleiding kan reeds vanaf zestien jaar of vanaf vijftien jaar wanneer je de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebt. Om toegelaten te worden tot de vaart moet je te beschikken over: 

To top

Stap 2 - vrijstellingen

Op basis van praktische ervaring of andere opleidingen die je in het verleden volgde, kan je een vrijstelling schriftelijk aanvragen voor een module. Het behandelen van de aanvraag gebeurt op basis van een volledig ingediend dossier.  

leg proeven af

Heb je al wat ervaring of volgde je een gelijkaardige opleiding in het verleden? Dan kan je een vrijstelling aanvragen voor modules. Je legt hiervoor eerst een aantal proeven af. Vervolgens gaan we op basis van je resultaten na welke modules je nog moet volgen. Je persoonlijk traject duurt dus niet langer dan strikt noodzakelijk.

To top

Stap 3 - trajectgesprek

Maak een afspraak voor een trajectgesprek bij de contactpersoon van deze opleiding.

To top

Stap 4 - je inschrijving

praktisch

Om je te verzekeren van een vlotte inschrijving, bekijk je best op voorhand deze informatie. Zo weet je welke documenten je zeker nodig hebt, waar je je kan inschrijven en wanneer je op CVO Antwerpen terechtkan voor proeven.

To top

Contact Maritieme opleidingen

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met trajectbegeleider

Sonja Lorrentop

sonja.lorrentop(at)cvoantwerpen.be
03 830 41 05 (overdag) of 03 570 97 30 (‘s avonds)

To top