Vind je opleiding Hoger beroepsonderwijs HBO5 Informatica

HBO5 Informatica

Knelpuntberoep!

In samenwerking met AP Hogeschool.

Je profiel

Je opleiding

Wat leer je Cursusaanbod Locatie Kostprijs

Stap 1

Toelatings- voorwaarden Studiebewijzen

Stap 2

Vrijstellingen Proeven

Stap 3

Trajectgesprek

Stap 4

Je inschrijving Praktisch

Meer info

Contact

HBO5-opleidingen naar de Hogeschool

Je kan dit schooljaar niet meer inschrijven voor een HBO5-opleiding bij GO! CVO Antwerpen. Vanaf 1 september 2019 zal deze opleiding georganiseerd worden door de AP Hogeschool en krijgt deze een plaats naast de andere hogeschoolopleidingen. Nieuwe studenten kunnen instappen in de nieuwe graduaatsopleidingen Digitale Systemen en Netwerken of Programmeren in de AP Hogeschool. Meer informatie vind je hier of op het platform Samen Uniek.

Neem een kijkje op www.ap.be/bachelorengraduaat voor een overzicht van alle opleidingen of kom langs op één van de AP-infomomenten.  

Volg je momenteel al een HBO5-opleiding? Vanaf september 2019 wordt je opleiding georganiseerd door Artesis Plantijn Hogeschool. Je ontvangt bij afstuderen ook een diploma van AP Hogeschool. Wil je als huidige student meer weten over deze overgang, of zit je zelf nog met vragen? Neem dan zeker een kijkje op het platform www.samenuniek.be van AP Hogeschool. .  

Je profiel

Vind je informaticaproblemen een uitdaging? Ben je al een beetje vertrouwd met software, besturingssystemen of netwerken? Ben je gefascineerd door de wereld van ICT? En heb je al een gezonde basiskennis toepassingssoftware? Kies dan voor de opleiding HBO5 Informatica.

To top

Wat leer je?

Dankzij je opleiding krijg je een brede theoretische basis. In combinatie met de praktijkgerichte vakken ben je met je diploma gewapend om het werkveld te betreden als professionele informaticus. Je ondersteunt bedrijven en organisaties op het vlak van ICT. Wil je nadien verder studeren? Dan kan je met je diploma starten in de professionele bachelor toegepaste Informatica

Binnen HBO5 Informatica zijn er twee afstudeergebieden. Beide leiden toe naar een knelpuntberoep. 

Bekijk de verschillende modules binnen de opleiding HBO5 Informatica. Je kan ze zowel in contactonderwijs als in afstandsonderwijs (via ons OpenCVO) afleggen. Heb je alle modules succesvol afgerond? Dan ontvang je een wettelijk erkend graduaatsdiploma van HBO5 Informatica.

+ Bekijk de modules

 

Locatie

De lessen gaan door op GO! campus Hoboken

 

Cursusaanbod en lesroosters  

+ Bekijk het aanbod

 

Kostprijs

Je betaalt cursusgeld + maximum € 300 per semester.
Als je een aantal losse modules volgt, dan schrijf je je per module in. Je betaalt dan naast het gewone inschrijvingsgeld (€ 1,50 per lestijd), voor elke module ook cursusgeld (kopieën, gebruik van het leerplatform, gebruik van de informaticafaciliteiten ...).

Als je een geldig attest kan voorleggen, betaal je een verminderd of zelfs geen inschrijvingsgeld. Mogelijk kom je ook in aanmerking voor opleidings- en loopbaancheques.

Voor meer informatie over de tarieven, kijk je hier.

Stap 1 - toelatings­voorwaarden, studie­bewijzen

Toelatings­voorwaarden

Je bent achttien jaar of ouder. Word je tijdens het schooljaar vóór 31 december 18 jaar? Schrijf je dan in vanaf 1 juli.

 

Studiebewijzen

Je kan onmiddellijk aan de opleiding beginnen als je in het bezit bent van een van de volgende studiebewijzen:

To top

Stap 2 - leg proeven af

Vrijstelling(en)

Heb je al een flink pak kennis of ervaring opgedaan buiten het CVO? Dan kan je via een vrijstellingsdossier vrijstelling aanvragen van 1 of meerdere modules. Lees in dit document hoe je een dergelijk dossier samenstelt, indient en hoe het wordt beoordeeld.

Contacteer de trajectbegeleider om een dossier op te starten.

 

Proeven

Heb je een diploma secundair onderwijs type BSO of een studiegetuigschrift van het 2de leerjaar van de derde graad van het beroepssecundair onderwijs dat drie jaar oud is? Dan leg je eerst een oriënteringsproef af. Op basis van het resultaat stellen we samen met jou je traject samen.

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs? Dan leg je eerst een toelatingsproef af. Als je slaagt, kan je beginnen aan je opleiding! 

Je leest hier hoe je je kan voorbereiden op een oriënteringsproef of toelatingsproef.

To top

Stap 3 - trajectgesprek

Voor je start met de opleiding, kom je op trajectgesprek. Onze trajectbegeleiders helpen je het meest haalbare traject uit te stippelen en zijn er voor jou, zelfs als het wat moeilijker gaat.

To top

Stap 4 - je inschrijving

Praktisch

Inschrijvingen voor academiejaar 2019-2020 gebeuren aan de AP Hogeschool. Je inschrijving gebeurt in twee stappen:

• Eerst vul je het online inschrijvingsformulier in op inschrijven.ap.be

• Vervolgens vervolledig je jouw dossier op het studentensecretariaat.

Kijk op www.ap.be/inschrijven voor meer informatie.

To top

Contact HBO5 Informatica

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met trajectbegeleider Ivan Robeyns.

ivan.robeyns(at)cvoantwerpen.be
0477 96 82 43 of 03 369 06 99

To top