Vind je opleiding Hoger beroepsonderwijs HBO5 Boekhouden

HBO5 Boekhouden

Knelpuntberoep!

In samenwerking met AP Hogeschool.

Je profiel

Je opleiding

Wat leer je Cursusaanbod Locatie Kostprijs

Stap 1

Toelatings- voorwaarden Studiebewijzen

Stap 2

Vrijstellingen Proeven

Stap 3

Trajectgesprek

Stap 4

Je inschrijving Praktisch

Meer info

Contact

HBO5-opleidingen naar de Hogeschool

Je kan dit schooljaar niet meer inschrijven voor een HBO5-opleiding bij GO! CVO Antwerpen. Vanaf 1 september 2019 zal deze opleiding georganiseerd worden door de AP Hogeschool en krijgt deze een plaats naast de andere hogeschoolopleidingen. Nieuwe studenten kunnen instappen in de nieuwe graduaatsopleiding Accounting administration in de AP Hogeschool. Meer informatie vind je hier of op het platform Samen Uniek.

Neem een kijkje op www.ap.be/bachelorengraduaat voor een overzicht van alle opleidingen of kom langs op één van de AP-infomomenten.  

Volg je momenteel al een HBO5-opleiding? Vanaf september 2019 wordt je opleiding georganiseerd door Artesis Plantijn Hogeschool. Je ontvangt bij afstuderen ook een diploma van AP Hogeschool. Wil je als huidige student meer weten over deze overgang, of zit je zelf nog met vragen? Neem dan zeker een kijkje op het platform www.samenuniek.be van AP Hogeschool. 

Je profiel

Ben je gefascineerd door cijfers, beurs- en geldzaken? Heb je veel inzicht, doorzettingsvermogen en oog voor detail? Wil je een onmisbare schakel zijn in het financieel en economisch beleid van een bedrijf? Heb je zin in om als boekhouder aan de slag te gaan bij een bedrijf, bank of accountantskantoor? Dan is de opleiding HBO5 boekhouden een must voor jou. Nadat je een stage hebt gevolgd via een beroepsvereniging, kan je met dit diploma ook aan de slag als zelfstandig boekhouder. Dé garantie op werk!

To top

Je opleiding

Modulair, wat is dat?

Al onze opleidingen bestaan uit een aantal modules. Een module is een lessenpakket van een aantal lesuren.De volgorde waarin je de verschillende modules volgt, kies je grotendeels zelf. Let wel, soms moet je eerst geslaagd zijn voor de (basis)modules, alvorens je naar de volgende kan gaan. Je kan ook je modules à la carte kiezen. Je trajectbegeleider helpt je je traject uit te stippelen.

Wat leer je?

De opleiding bestaat uit zeven lessenpakketten met elk een aantal modules. Wanneer je het pakket basistechnieken succesvol hebt beëindigd, kan je dagelijkse verantwoordingsdocumenten zoals facturen, uittreksels en btw-formulieren controleren, inboeken en toelichten.In vennootschappen ga je aan de slag met wetteksten over vennootschapsvormen en -bepalingen. Je leert een belastingaangifte invullen en het fiscaal resultaat bepalen en inboeken.In wetgeving en personenbelasting bestudeer je de aspecten van burgerlijk recht en arbeids-, handels- en sociale zekerheidsrecht die belangrijk zijn voor een boekhouder. Verder verwerf je de noodzakelijke theoretische en praktische kennis op vlak van personenbelasting.In de modules van financiën krijg je zicht op het economisch belang en de juridische omkadering van het bank- en beurswezen in België. Je leert complexe financiële berekeningen maken.In het lessenpakket controle verwerf je inzicht in de methodes om jaarrekeningen te interpreteren en te analyseren. Je raakt ook vertrouwd met de uitvoering van audits binnen een onderneming en de opbouw van de kostprijs. Na management en organisatie ben je in staat voorstellen te formuleren in het kader van het financieel beleid en kostenbeleid van een onderneming. Je leert ook hoe je een boekhoudafdeling coördineert.Tot slot zet je al jouw verworven theoretische kennis om in de praktijk in projectwerk.

Wil je je inschrijven voor academiejaar 2019-2020? Dan kan je het programma van de HBO5-opleiding Accounting administration aan de AP Hogeschool bekijken via www.ap.be/graduaat/accounting-administration

Locatie

De lessen gaan door op GO! campus Hoboken.

Cursusaanbod en lesroosters

+ Bekijk het aanbod 

Kostprijs

Je betaalt cursusgeld + maximum € 300 per semester.

Als je een aantal losse modules volgt, dan schrijf je je per module in. Je betaalt dan naast het gewone inschrijvingsgeld (€ 1,50 per lestijd), voor elke module ook cursusgeld (kopieën, gebruik van het leerplatform, gebruik van de informaticafaciliteiten ...).

Als je een geldig attest kan voorleggen, betaal je een verminderd of zelfs geen inschrijvingsgeld. Mogelijk kom je ook in aanmerking voor opleidings- en loopbaancheques.

Voor meer informatie over de tarieven, kijk je hier

To top

Stap 1 - toelatings­voorwaarden, studie­bewijzen

Toelatings­voorwaarden

Je bent achttien jaar of ouder. Word je tijdens het schooljaar vóór 31 december 18 jaar? Schrijf je dan in vanaf 1 juli.

 

Studiebewijzen

Je kan onmiddellijk aan de opleiding beginnen als je in het bezit bent van een van de volgende studiebewijzen:

To top

Stap 2 - leg proeven af

Vrijstelling(en)

Heb je al een flink pak kennis of ervaring opgedaan buiten het CVO? Dan kan je via een vrijstellingsdossier vrijstelling aanvragen van 1 of meerdere modules.

 

To top

Stap 3 - trajectgesprek

Voor je start met de opleiding, kom je op trajectgesprek. Onze trajectbegeleiders helpen je het meest haalbare traject uit te stippelen en zijn er voor jou, zelfs als het wat moeilijker gaat.

To top

Stap 4 - je inschrijving

Praktisch

Inschrijvingen voor academiejaar 2019-2020 gebeuren aan de AP Hogeschool. Je inschrijving gebeurt in twee stappen:

• Eerst vul je het online inschrijvingsformulier in op inschrijven.ap.be

• Vervolgens vervolledig je jouw dossier op het studentensecretariaat.

Kijk op www.ap.be/inschrijven voor meer informatie.

To top

Contact HBO5 Boekhouden

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met trajectbegeleider Nathalie Droshout.

nathalie.droshout(at)cvoantwerpen.be
03 821 06 57

To top