Vind je opleiding Extra CAD-tekenen

CAD-tekenen

Je profiel

Je opleiding

Wat leer je Cursusaanbod Locatie Kostprijs

Stap 1

Toelatings- voorwaarden Studiebewijzen

Stap 2

Vrijstellingen Proeven

Stap 3

Trajectgesprek

Stap 4

Je inschrijving Praktisch

Meer info

Contact

Je profiel

Je bent geboeid door bouwkunde en mechanische constructies. Je bent reeds vertrouwd met toepassingssoftware en je wil technische tekeningen professioneel kunnen overzetten in 2D en 3D. Kies dan voor CAD-tekenen.

To top

Je opleiding

Modulair, wat is dat?

Al onze opleidingen bestaan uit een aantal modules. Een module is een lessenpakket van een aantal lesuren.
Je kan een aantal losse modules volgen. Je schrijft je dan gewoon in per module en stelt zo je eigen programma à la carte samen op basis van je eigen leernoden. Dit betekent dat je geen certificaat behaalt op het einde van de rit. Als je slaagt voor een module, ontvang je wel steeds een attest.

Wat leer je?

We leggen de nadruk op CAD-tekenen voor mechanische constructies, zowel in 2D als in 3D. De modules worden in ateliervorm gegeven zodat je zelfstandig en op eigen tempo kan werken aan de opdrachten en dit onder begeleiding van je docent. In deze modules leer je werken met AutoCAD 2017 en Inventor 2017.

Na deze cursus kan je

 

Duur van de cursus

De CAD-modules bestaan uit 80 lestijden. Je cursus duurt dan iets minder dan 5 maanden.

 

Locatie

De lessen gaan door op GO! campus Hoboken.

 

Cursusaanbod

GO! CVO Antwerpen organiseert deze modules enkel ’s avonds. Op welke dagen je precies les hebt, zie je in het lesrooster.
Bekijk het cursusaanbod.

 

Kostprijs

Je betaalt altijd cursusgeld + inschrijvingsgeld.

Als je een aantal losse modules volgt, dan schrijf je je per module in. Je betaalt dan naast het gewone inschrijvingsgeld (€ 1,50 per lestijd), voor elke module ook cursusgeld (kopieën, gebruik van het leerplatform, gebruik van de informaticafaciliteiten ...).

Als je een geldig attest kan voorleggen, betaal je een verminderd of zelfs geen inschrijvingsgeld. Mogelijk kom je ook in aanmerking voor opleidings- en loopbaancheques. Voor meer informatie over de tarieven, kijk je hier.

To top

Stap 1 - toelatingsvoorwaarden

Inschrijven voor deze opleiding kan reeds vanaf zestien jaar of vijftien wanneer je de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebt.

 

 

To top

Stap 2 - vrijstellingen

Op basis van praktische ervaring of andere opleidingen die je in het verleden volgde, kan je een vrijstelling schriftelijk aanvragen voor een module.

Leg proeven af

Heb je al wat ervaring of volgde je een gelijkaardige opleiding in het verleden? Dan kan je een vrijstelling aanvragen voor modules. Je legt hiervoor eerst een aantal proeven af. Vervolgens gaan we op basis van je resultaten na welke modules je nog moet volgen. Je persoonlijk traject duurt dus niet langer dan strikt noodzakelijk.

 

 

To top

Stap 3 - trajectgesprek

Maak een afspraak voor een trajectgesprek bij de contactpersoon van deze modules.

 

 

To top

Stap 4 - je inschrijving

Praktisch

Om je te verzekeren van een vlotte inschrijving, bekijk je best op voorhand deze informatie. Zo weet je welke documenten je zeker nodig hebt, waar je je kan inschrijven en wanneer je op CVO Antwerpen terechtkan voor proeven.

 

 

To top

Contact

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met trajectbegeleider Tom Gijbels.

tom.gijbels(at)cvoantwerpen.be
0476 98 75 36

To top