Vind je opleiding Bedrijfsbeheer

Bedrijfsbeheer

Drie nieuwe formules (telkens 100 lestijden) 

Je profiel

Je opleiding

Wat leer je Cursusaanbod Locatie Kostprijs

Stap 1

Toelatings- voorwaarden Studiebewijzen

Stap 2

Vrijstellingen Proeven

Stap 3

Trajectgesprek

Stap 4

Je inschrijving Praktisch

Meer info

Contact

Je profiel

Stroomt er ondernemersbloed door je aderen? Of droomde je altijd al van een eigen zaak? Heb je een neus voor nauwkeurigheid, planning en wil je verantwoordelijkheid dragen? Behaal dan je attest bedrijfsbeheer.

 

To top

Je opleiding

Modulair, wat is dat?

Al onze opleidingen bestaan uit een aantal modules. Een module is een lessenpakket van een aantal lesuren.De volgorde waarin je de verschillende modules volgt, kies je grotendeels zelf. Let wel, soms moet je eerst geslaagd zijn voor de (basis)modules, alvorens je naar de volgende kan gaan. Je kan ook je modules à la carte kiezen. Je trajectbegeleider helpt je je traject uit te stippelen.

Wat leer je?

Bij de oprichting van een eigen zaak komt heel wat kijken. De opleiding bedrijfsbeheer geeft je de vereiste bagage mee. Je verwerft inzicht in betalingstechnieken, kredietverlening en allerhande administratieve procedures. Ook de wetten en de regelgeving voor startende ondernemers of zelfstandigen komen aan bod. Je behaalt het getuigschrift bedrijfsbeheer en daarmee voldoe je aan de verplichtingen om te kunnen starten als zelfstandig ondernemer.

De opleiding bedrijfsbeheer bestaat uit één module:

In deze module leer je hoe je een goed ondernemer kan worden. Je leert de verschillende rechtsvormen van een onderneming en krijgt een overzicht van de verplichte verzekeringen. Je stelt onder begeleiding van je docent een ondernemingsplan op voor je eigen zaak en je leert de haalbaarheid ervan inschatten. Je past ook de verantwoordelijkheden, rechten en plichten van een ondernemer toe in concrete situaties.


Duur van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit één module van 100 lestijden waarbij één lestijd 50 minuten duurt. De module wordt in gecombineerd onderwijs aangeboden. Dit wil zeggen dat je naast de lesmomenten in de klas nog online les- en oefenmateriaal krijgt via de elektronische leeromgeving Moodle. Zo kan je thuis verder oefenen en in contact blijven met je docent en medecursisten. 

Verwerk je de leerstof liever volledig thuis op je eigen tempo en onder begeleiding van je docent? Dan kan je de opleiding bedrijfsbeheer ook in afstandsonderwijs volgen. Je komt slechts twee keer naar het CVO. Je verwerkt de leerstof dus zelfstandig via de elektronische leeromgeving, terwijl de docent je vanop afstand opvolgt en ondersteunt.


Locatie

De lessen gaan door op GO! campus Ruggeveld.

 

Cursusaanbod

We organiseren deze opleiding ’s avonds en via OpenCVO. Je kan starten op verschillende momenten. Op welke dagen je precies les hebt, vind je in dit overzicht terug: bekijk het cursusaanbod.

+ Bekijk het aanbod

Kostprijs

Je betaalt altijd cursusgeld + inschrijvingsgeld.
Als je een aantal losse modules volgt, dan schrijf je je per module in. Je betaalt dan naast het gewone inschrijvingsgeld (€ 1,50 per lestijd), voor elke module ook cursusgeld (kopieën, gebruik van het leerplatform, gebruik van de informaticafaciliteiten ...).


Als je een geldig attest kan voorleggen, betaal je een verminderd of zelfs geen inschrijvingsgeld. Mogelijk kom je ook in aanmerking voor opleidings- en loopbaancheques.

Voor meer informatie over de tarieven, kijk je hier.

To top

Stap 1 - Toelatingsvoorwaarden

Om toegelaten te worden tot deze opleiding moet je ofwel voldaan hebben aan de deeltijdse leerplicht (= 18 jaar zijn), ofwel ingeschreven zijn als leerling in de derde graad van het secundair onderwijs (breng je schoolattest mee!).

Je legt eerst een oriënteringsproef af. Tijdens deze proef worden je ICT-vaardigheden, rekenvaardigheid en kennis van het Nederlands getest. Op basis van het resultaat stelt de trajectbegeleider met jou je traject samen. Om je kans tot slagen te verhogen, heb je nood aan een goede basiskennis Nederlands, een basiskennis rekenvaardigheid en een basiskennis computergebruik.

To top

Stap 2 - Vrijstellingen

Voor deze opleiding van je geen vrijstellingen krijgen.

Op deze data kan je proeven afleggen

Klik op het agenda item voor de locatie en kopieer de afspraak naar je agenda.

To top

Stap 3 - Trajectgesprek

Maak een afspraak voor een trajectgesprek bij de contactpersoon van deze opleiding.

To top

Stap 4 - Je inschrijving

Praktisch

Om je te verzekeren van een vlotte inschrijving, bekijk je best op voorhand deze informatie. Zo weet je welke documenten je zeker nodig hebt en waar en wanneer je je kan inschrijven.

To top

Contact Bedrijfsbeheer

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met trajectbegeleider Nathalie Droshout.

nathalie.droshout(at)cvoantwerpen.be
03 821 06 57

To top