Nieuws

Lezing 'Cybergevaar'

22/11/2017

Online je stem uitbrengen, geldverrichtingen doen, tickets bestellen ... Hoe veilig is dat? Wat met tablets of smartphones? Hoe kun je de cybermisdadigers te slim af zijn? Eddy gidst het publiek door het heden, verleden en de toekomst van de cybermisdaad aan de hand van pittige anekdotes, verrassende inzichten en nuttige adviezen. Een noodzakelijke refresh voor elke bewuste computergebruiker. Eddy Willems geeft een overzicht van de recente online gevaren en toont je hoe je je ertegen kunt wapenen. Virussen, spam, hacktivisme of misschien zelfs regelrechte cyberoorlogen tussen landen analyseert deze security goeroe met een nuchtere blik. De lezing is gebaseerd op zijn boek Cybergevaar, dat leest als een thriller waarin de werkelijkheid de fictie schaamteloos overtreft.


Wie is de spreker? 

Eddy Willems (1962) is een pionier in vele opzichten. Toen de dieren nog spraken en informatici nog programmeerden in Basic, Pascal en Fortran, was hij een van de eerste studenten in de nieuwe academische richting computerwetenschappen. We schrijven: begin jaren 1980 – in computertermen de prehistorie.
Ooit was er een tijd dat we onbezorgd konden surfen en mailen. Die tijd is voorgoed voorbij. Overheidscomputers worden gehackt, grote bedrijven zijn het slachtoffer van cyberspionage en uw thuiscomputer wordt gebruikt om uw bankrekening te plunderen. Welkom in de wereld van malware: de verzamelnaam voor virussen, wormen, trojans, spyware en andere soorten software die ontwikkeld zijn om uw computer schade toe te brengen.

22 november 19.00 tot 21.30
locatie: OLC in GO! campus Hoboken
Prijs: gratis

To top